Πολιτική Υγείας

Πανδημία Ρωσία: Υποχωρεί από τους μη δημοφιλείς περιορισμούς για την COVID-19

Πανδημία Ρωσία: Υποχωρεί από τους μη δημοφιλείς περιορισμούς για την COVID-19

Η Ρωσία είχε μόνο ένα εθνικό lockdown, το 2020, και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, πολλοί Ρώσοι διατάχθηκαν να μείνουν εκτός εργασίας για μια εβδομάδα εν μέσω αύξησης των μολύνσεων και των θανάτων. Ωστόσο, οι αρχές γενικά αντιστέκονται στο κλείσιμο επιχειρήσεων ή στην επιβολή σκληρών περιορισμών.

Πανδημία Ρωσία: Η ρωσική κυβέρνηση επέλεξε την Παρασκευή να καθυστερήσει την υιοθέτηση αντιδημοφιλούς νομοθεσίας που περιορίζει την πρόσβαση σε δημόσιους χώρους για τους μη εμβολιασμένους, παρά το κύμα μόλυνσης και τις προειδοποιήσεις από κορυφαίους αξιωματούχους για την εξάπλωση της παραλλαγής Omicron.

Η χώρα ανέφερε 23.820 νέες μολύνσεις, αύξηση 12% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα και 739 θανάτους. Αξιωματούχοι της Μόσχας ανέφεραν επίσης 729 επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής όμικρον στην πρωτεύουσα από τις 20 Δεκεμβρίου και η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα είπε ότι 783 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε ολόκληρη τη Ρωσία.

Η Golikova είπε ότι η νομοθεσία αναβλήθηκε λόγω της “υψηλής αβεβαιότητας”, καθώς το προσχέδιο νομοσχεδίου προετοιμάστηκε αρχικά ως απάντηση στην παραλλαγή δέλτα, αλλά ότι έχουν προκύψει “νέες προκλήσεις”.

Το νομοσχέδιο απαιτούσε από τους Ρώσους που ήταν πρόθυμοι να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους να έχουν έναν κωδικό QR είτε επιβεβαίωσης εμβολιασμού, είτε πρόσφατης ανάκαμψης από την COVID-19 είτε ιατρικής εξαίρεσης από τον εμβολιασμό.

Η πρωτοβουλία, μαζί με ένα άλλο νομοσχέδιο που προτείνει ένα παρόμοιο σύστημα τόσο για εγχώρια όσο και για διεθνή αεροπλάνα και τρένα, αντιμετωπίστηκε με υψηλή αντίσταση εν μέσω ενός πληθυσμού που είναι σε μεγάλο βαθμό δύσπιστος για τα εμβόλια.

Το νομοσχέδιο για τις μεταφορές αποσύρθηκε από το κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα, αλλά το νομοσχέδιο για τους δημόσιους χώρους πέρασε την πρώτη ανάγνωση.

Η Golikova είπε ότι το νομοσχέδιο θα τροποποιηθεί για να επιτρέψει στους Ρώσους με αρνητικά τεστ να λαμβάνουν βραχυπρόθεσμους κωδικούς QR.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν είπε ότι το νομοσχέδιο θα αποσυρθεί από το κοινοβούλιο όσο η κυβέρνηση κάνει αλλαγές.

Οι απαιτήσεις κωδικού QR ισχύουν ήδη σε ορισμένες περιοχές της Ρωσίας και διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Χρησιμοποιούνται κυρίως για ταξίδια και για πρόσβαση σε δημόσιους χώρους, όπως, μουσεία και θέατρα.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την Τετάρτη την κατάσταση του ιού στη χώρα «πολύ δύσκολη» και προέτρεψε την κυβέρνηση να προετοιμαστεί.

Η Golikova υποσχέθηκε να παρουσιάσει νέα μέτρα αντίδρασης μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο Δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε την Παρασκευή ότι η όμικρον ευθύνεται για τις σχεδόν μισές νέες μολύνσεις στην πρωτεύουσα, καθώς οι ημερήσιες περιπτώσεις αναμένεται να αυξηθούν σε 7.000 το Σάββατο.

Η παραλλαγή εξαπλώνεται ακόμη πιο εύκολα από άλλα στελέχη του κορωνοϊού και έχει ήδη γίνει κυρίαρχη σε πολλές χώρες. Επίσης, μολύνει πιο εύκολα όσους έχουν εμβολιαστεί ή είχαν μολυνθεί στο παρελθόν από προηγούμενες εκδόσεις του ιού. Ωστόσο, πρώιμες μελέτες δείχνουν ότι η omicron είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια από την προηγούμενη παραλλαγή δέλτα.

Η κρατική ομάδα εργασίας για τον κορωνοϊό της Ρωσίας έχει καταγράψει πάνω από 10,7 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες μολύνσεις και 319.911 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Η κρατική στατιστική υπηρεσία της Ρωσίας, η οποία χρησιμοποιεί ευρύτερα κριτήρια καταμέτρησης, τοποθετεί τον αριθμό των θανάτων πολύ υψηλότερο, λέγοντας ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων που συνδέονται με τον ιό μεταξύ Απριλίου 2020 και Οκτωβρίου 2021 ήταν πάνω από 625.000.

Η Ρωσία είχε μόνο ένα εθνικό lockdown, το 2020, και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, πολλοί Ρώσοι διατάχθηκαν να μείνουν εκτός εργασίας για μια εβδομάδα εν μέσω αύξησης των μολύνσεων και των θανάτων.

Ωστόσο, οι αρχές γενικά αντιστέκονται στο κλείσιμο επιχειρήσεων ή στην επιβολή σκληρών περιορισμών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ρωσία έκανε πίσω ως προς τον περιορισμό των ανεμβολίαστων

Ορθόδοξοι Χριστιανοί στη Ρωσία, τη Σερβία και άλλες χώρες τίμησαν τα Χριστούγεννα την Παρασκευή

Τροποποιήθηκε το εμβόλιο Sputnik-V για την μετάλλαξη Omicron

Επιβεβαιώθηκαν τα 2 πρώτα κρούσματα της Όμικρον στη Ρωσία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κυβέρνηση προαναγγέλλει ευθύνες και κυρώσεις της Αττικής Οδού ανεξάρτητα από την αποζημίωση των 2.000 ευρώ σε κάθε ακινητοποιημένο όχημα

Ανακοίνωση για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα εξέδωσε η Αττική Οδός και αναφέρει πως θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα όταν απεγκλωβιστεί και ο τελευταίος οδηγός.

Τι ισχύει με τους εμβολιασμούς που ακυρώθηκαν;

Για τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στο Σύστημα Υγείας .Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη που η λειτουργία των νοσοκομείων γίνεται κανονικά καθώς έγινε αλλαγή στις βάρδιες των εργαζομένων, ώστε να πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα οι εφημερίες.

Ο νέος νόμος της Γαλλίας απαιτεί ένα «πάσο εμβολίου» για την COVID που είναι κεντρικό στη στρατηγική της κυβέρνησης κατά των ιών

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι προστατεύει τους πιο ευάλωτους και μειώνει την πίεση στις πολυσύχναστες ΜΕΘ, όπου οι περισσότεροι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

Γιατί τα κράτη πολεμούν τις εντολές εμβολίων του Μπάιντεν

Τι έπεται; Να απαγορεύσουμε την κατανάλωση μπύρας και να περιορίσουμε τον καφέ μας; Πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί για να διαφυλάξουμε το Σύνταγμά μας και τις ατομικές μας ελευθερίες, ειδικά σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Όσον αφορά την πανδημία της COVID-19, η απόφαση για τον εμβολιασμό ή όχι πρέπει να επαφίεται στα άτομα και στους γιατρούς τους.

Την Κυριακή, η πορεία «Νίκησε τις Εντολές» - βγήκε στους δρόμους και τα μνημεία της Ουάσιγκτον, DC, ζητώντας να τερματιστούν οι εντολές εμβολίων

Και αυτό είναι συναρπαστικό γιατί συνειδητοποιούν ότι το έχουν στριμώξει όπως όλα τα άλλα, και οι Αμερικανοί το έχουν αναγνωρίσει. Και αυτό που θέλουμε είναι αυτό που πάντα θέλαμε, που είναι η ικανότητα να έχουμε ιδιωτική σχέση με τους γιατρούς μας, να λαμβάνουμε αποφάσεις για την υγειονομική μας περίθαλψη με πληροφορίες που παρέχονται από το CDC, κάτι που είναι εντάξει.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Σε ετοιμότητα ΕΚΑΒ και ΕΣΥ-Ποια αττικά νοσοκομεία εφημερεύουν

Κακοκαιρία Ελπίδα: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπ. Υγείας για την ετοιμότητα του ΕΣΥ - Σε πλήρη ετοιμότητα και το ΕΚΑΒ - Ομαλά εξελίσσονται οι εφημερίες των νοσοκομείων, με πληρότητα προσωπικού - Ποια Νοσοκομεία εφημερεύουν στην Αττική