Πολιτική Υγείας

Πανδημία: Ποιες χώρες έχουν επιβάλει κανονισμούς covid στους ταξιδιώτες από την Κίνα;

Πανδημία: Ποιες χώρες έχουν επιβάλει κανονισμούς covid στους ταξιδιώτες από την Κίνα;

Μαρόκο Το βορειοαφρικανικό κράτος έχει λάβει μερικά από τα πιο αυστηρά μέτρα, απαγορεύοντας εντελώς την είσοδο σε όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα. Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη και θα διαρκέσει μέχρι νεωτέρας, "προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο κύμα μολύνσεων στο Μαρόκο και όλες οι συνέπειές του", ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του.

Πανδημία: Περισσότερες από δώδεκα χώρες έχουν επιβάλει νέους ταξιδιωτικούς κανονισμούς σε ταξιδιώτες από την Κίνα, καθώς, η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων COVID μετά την απόφασή της να χαλαρώσει τους αυστηρούς περιορισμούς για τον ιό. Ακολουθεί μια λίστα με τα μέρη που επέβαλαν υποχρεωτικές εξετάσεις COVID και άλλους κανόνες στις αφίξεις από την Κίνα, τις οποίες το Πεκίνο καταδίκασε ως “απαράδεκτες”.

Ηνωμένες Πολιτείες

Από την Πέμπτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαιτούν αρνητικές εξετάσεις COVID εντός δύο ημερών από την αναχώρηση -ή έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι επιβάτες έχουν αναρρώσει από τον ιό εντός των τελευταίων 90 ημερών- για όλες τις εισόδους από την Κίνα. Οι αποδεκτές εξετάσεις περιλαμβάνουν “ένα τεστ PCR ή ένα αυτοτελές τεστ αντιγόνου που χορηγείται και παρακολουθείται από μια υπηρεσία τηλεϊατρικής ή έναν αδειοδοτημένο πάροχο”, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ. Οι κανόνες περιλαμβάνουν όσους ταξιδεύουν από το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.

Ευρωπαϊκή Ένωση

Επίσης, από την Πέμπτη, όλοι όσοι φθάνουν στη Γαλλία από την Κίνα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ PCR ή του γρήγορου τεστ αντιγόνου, το οποίο έγινε σε λιγότερο από 48 ώρες πριν από την πτήση τους. Η Ιταλία και η Ισπανία έχουν, επίσης, επιβάλει απαιτήσεις για το τεστ COVID. Το μπλοκ δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι “ενθάρρυνε έντονα” τα κράτη μέλη να απαιτούν τεστ COVID από τους επιβάτες που έρχονται από την Κίνα και ότι οι αφίξεις ελέγχονται για τον ιό.

Αυστραλία

Η Αυστραλία απαιτεί επίσης από τους ταξιδιώτες από την Κίνα -συμπεριλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο- να προσκομίσουν αρνητικό τεστ COVID-19 πριν από την άφιξη, επικαλούμενη την “έλλειψη ολοκληρωμένης πληροφόρησης” από το Πεκίνο σχετικά με την επιδημία.

Καναδάς

Ο Καναδάς ζητά από τους ταξιδιώτες που φθάνουν από την Κίνα να προσκομίσουν ένα αρνητικό τεστ COVID που έχει γίνει το πολύ δύο ημέρες πριν από την αναχώρησή τους.

Ηνωμένο Βασίλειο

Από την Πέμπτη, όλοι οι ταξιδιώτες από την Κίνα προς το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ πριν από την επιβίβαση. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε επίσης ότι θα εξετάσει “ένα δείγμα αφίξεων” για να παρακολουθήσει για νέες παραλλαγές.

Ισραήλ

Το Ισραήλ απαιτεί εξετάσεις COVID από τους αλλοδαπούς που προτίθενται να ταξιδέψουν από την Κίνα, με ένα κέντρο ελέγχου που έχει συσταθεί για να εξετάζει τους αφιχθέντες που προσφέρονται εθελοντικά.

Ιαπωνία

Η Ιαπωνία ήταν μία από τις πρώτες χώρες που επέβαλε νέους κανόνες στις αφίξεις από την Κίνα, απαιτώντας τους να υποβάλουν αρνητικό τεστ COVID. Όσοι έχουν θετικό αποτέλεσμα θα τεθούν σε καραντίνα για επτά ημέρες σε καθορισμένες εγκαταστάσεις και το Τόκιο θα περιορίσει επίσης τις πτήσεις που προέρχονται από την ηπειρωτική Κίνα. Από την Κυριακή, οι ιαπωνικές αρχές θα εξετάζουν επίσης τους ταξιδιώτες από την Κίνα κατά την άφιξη.

Ταϊβάν

Το αυτοδιοικούμενο νησί της Ταϊβάν -το οποίο η Κίνα διεκδικεί ως έδαφός της- έχει επίσης επιβάλει απαιτήσεις για εξετάσεις, με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων CNA να αναφέρει ότι οι ταξιδιώτες από την ηπειρωτική χώρα θα κληθούν να υποβληθούν σε έλεγχο με βάση το σάλιο κατά την άφιξη.

Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα έχει επίσης λάβει μέτρα για τον έλεγχο των ταξιδιωτών από την Κίνα, απαιτώντας τους να προσκομίσουν αρνητικό τεστ COVID πριν και μετά την άφιξη. Οι ταξιδιώτες από το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο περιλαμβάνονται στους κανόνες, οι οποίοι θα απαιτούν, επίσης, από όλους τους αφιχθέντες να υποβληθούν σε εξέταση COVID-19 την πρώτη ημέρα παραμονής τους στη Νότια Κορέα.

Γκάνα

Η Γκάνα έγινε μία από τις πρώτες αφρικανικές χώρες που επιβάλλουν περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ανακοίνωσε ότι, από την Παρασκευή, όλοι οι αφικνούμενοι από την Κίνα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ που έγινε πριν από την αναχώρηση, καθώς και να υποβληθούν σε υποχρεωτικό έλεγχο για τον ιό.

Ινδία

Η Ινδία απαιτεί από τους ταξιδιώτες από την Κίνα και μια σειρά άλλων ασιατικών χωρών να προσκομίζουν αρνητικό τεστ COVID που λαμβάνεται εντός 72 ωρών από την αναχώρηση.

Κατάρ

Το Κατάρ ζητά από όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR που λαμβάνεται εντός 48 ωρών από την αναχώρηση, δήλωσε το υπουργείο Υγείας του κράτους του Κόλπου. Όσοι έχουν μολυνθεί κατά την άφιξη “πρέπει να υποβληθούν σε υγειονομική απομόνωση”, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων QNA.

Μαρόκο

Το βορειοαφρικανικό κράτος έχει λάβει μερικά από τα πιο αυστηρά μέτρα, απαγορεύοντας εντελώς την είσοδο σε όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα. Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη και θα διαρκέσει μέχρι νεωτέρας, “προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο κύμα μολύνσεων στο Μαρόκο και όλες οι συνέπειές του”, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κίνα: Οι θάνατοι από COVID-19 αυξάνονται σε «κανονικό» εύρος

Κίνα Covid: Οι ιατρικές εγκαταστάσεις βρίσκονται ήδη υπό σοβαρή πίεση

Παγκόσμιος συναγερμός λόγω της έκρηξης της COVID στην Κίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

Θεανώ Καρποδίνη - ΕΟΠΥΥ: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενή».

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο είναι το «Δικαίωμα στη Λήθη» που θεσπίσαμε ώστε να μην υπάρχουν πλέον οικονομικές και κοινωνικές διακρίσεις εις βάρος τους στη συνέχεια της ζωής τους.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.

Κικίλιας: Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι

Κικίλιας: Δηλώσεις για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων έκανε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία έκανε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα

Η περιοδεία του Υπουργού Υγείας, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Το Ισραήλ εξαπολύει πυραυλικές επιθέσεις στο Ιράν

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε πυραυλικές επιδρομές κατά του Ιράν, δήλωσε στο NPR υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ την Πέμπτη. Υπάρχουν επίσης αναφορές για εκρήξεις στο Ιράκ και τη Συρία. Τα πλήγματα φαίνεται να είναι η απάντηση που υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει το Ισραήλ μετά την ιρανική επίθεση την Κυριακή, όταν η Τεχεράνη εκτόξευσε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη […]