Πολιτική Υγείας

Πανδημία Μαλαισία: Κλείνει κέντρο εμβολιασμού COVID-19 μετά τη μόλυνση 204 ατόμων

Πανδημία Μαλαισία: Κλείνει κέντρο εμβολιασμού COVID-19 μετά τη μόλυνση 204 ατόμων

Νοσοκομεία ειδικά στο Selangor έχουν κατακλυστεί, με ορισμένους ασθενείς να υποβάλλονται σε θεραπεία στο πάτωμα λόγω έλλειψης κρεβατιών και τα πτώματα να συσσωρεύονται σε νεκροτομεία.

Πανδημία Μαλαισία: Η Μαλαισία έκλεισε ένα κέντρο μαζικού εμβολιασμού στην πλέον πληγείσα κατάσταση την Τρίτη μετά από περισσότερα από 200 ιατρικά στελέχη και εθελοντές που έδειξαν θετικά τον κορωνοϊό. Το κλείσιμο ήταν το πρώτο σε κέντρο εμβολιασμού και ήρθε καθώς οι νέες επιβεβαιωμένες λοιμώξεις της χώρας έσπασαν πέντε στοιχεία την Τρίτη, σημειώνοντας ρεκόρ 11.079.

Ο υπουργός Επιστημών Khairy Jamaluddin τόνισε ότι η ταχεία κυβερνητική δράση περιείχε το σύμπλεγμα στο συνεδριακό κέντρο Ideal στο κεντρικό κράτος του Selangor.

Ο Khairy, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το εθνικό πρόγραμμα ανοσοποίησης, είπε ότι διέταξε τεστ κορωνοϊού και των 453 εργαζομένων στο κέντρο, αφού επιβεβαιώθηκε ότι δύο εθελοντές είχαν τον ιό.

Ο Khairy είπε ότι οι 204 των οποίων τα αποτελέσματα ήταν θετικά είχαν χαμηλό ιικό φορτίο, που σημαίνει ότι η ποσότητα του ιού στο σώμα τους ήταν μικρή.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το 88% ή 400 εργαζόμενοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, είπε. Το κέντρο έκλεισε για βαθιά απολύμανση και όλοι οι εργαζόμενοί του απομονώθηκαν.

Ο Khairy είπε ότι θα ανοίξει ξανά την Τετάρτη με μια νέα ομάδα ιατρών.

Προέτρεψε άτομα που εμβολιάστηκαν στο κέντρο από την Παρασκευή να απομονωθούν για 10 ημέρες και να εξεταστούν εάν εμφανίσουν συμπτώματα. Αρνήθηκε να πει πόσα άτομα είχαν επισκεφθεί το κέντρο από την Παρασκευή. Έχει την ικανότητα να προσφέρει έως και 6.000 λήψεις εμβολίων την ημέρα.

“Είναι η πρώτη φορά που έπρεπε να κλείσουμε ένα (κέντρο εμβολιασμού) λόγω θετικών κρουσμάτων, αλλά ενεργήσαμε γρήγορα.

Με το κλείσιμο σήμερα και με τη λήψη διορθωτικών μέτρων … ελπίζουμε ότι η διαταραχή θα είναι μόνο μία μέρα και αυτό δεν εμποδίζει τη διαδικασία εμβολιασμού “, δήλωσε ο Khairy. Είπε ότι θα ήταν ασφαλές να επισκεφθείτε το κέντρο από την Τετάρτη για εμβολιασμούς.

Ο Khairy είπε ότι τα μέτρα υγείας σε όλα τα άλλα κέντρα εμβολιασμού θα γίνουν αυστηρότερα, αλλά δεν διέταξε να δοκιμαστούν άλλοι εργαζόμενοι.

Το Selangor, το πλουσιότερο κράτος της χώρας που συνορεύει με την Κουάλα Λουμπούρ πλήττεται περισσότερο από την πανδημία. Αντιπροσώπευε σχεδόν το ήμισυ των νέων κρουσμάτων της Τρίτης, εν μέρει λόγω της αυξημένης ανίχνευσης ιών εν μέσω ενός αυστηρού lockdown.

Η κυβέρνηση αγωνίστηκε να περιορίσει την πανδημία, η οποία επιδεινώθηκε παρά το lockdown από την 1η Ιουνίου.

Τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 50% από την 1η Ιουνίου σε 855.949, ενώ οι θάνατοι έχουν υπερδιπλασιαστεί σε πάνω από 6.200.

Νοσοκομεία ειδικά στο Selangor έχουν κατακλυστεί, με ορισμένους ασθενείς να υποβάλλονται σε θεραπεία στο πάτωμα λόγω έλλειψης κρεβατιών και τα πτώματα να συσσωρεύονται σε νεκροτομεία.

Οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί, με το 11% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Τουλάχιστον το ένα τέταρτο των 32 εκατομμυρίων ανθρώπων της χώρας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Το ημερήσιο ποσοστό εμβολιασμού ξεπέρασε τις 420.000 δόσεις τη Δευτέρα και σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Bernama ο Πρωθυπουργός Μουχιντίν Γιασίν εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο γρήγορος ρυθμός εμβολιασμού θα βοηθήσει στην αναστολή της επιδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Μαλαισία θα συμπεριλάβει όλους τους αλλοδαπούς στο εθνικό της πρόγραμμα εμβολιασμού

Εμβολιασμός 181 εκατομμυρίων ατόμων σε 15 μήνες είναι το κολοσσιαίο πρόγραμμα της Ινδονησίας

Περίπου 400 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως προσβάλλονται από δάγκειο πυρετό κάθε χρόνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".