Πολιτική Υγείας

Πανδημία Κόσμος: Η Ινδία αντιμετωπίζει μεγάλο κύμα κορωνοϊού καθώς η Σαουδική Αραβία περιορίζει τα προσκυνήματα

Πανδημία Κόσμος: Η Ινδία αντιμετωπίζει μεγάλο κύμα κορωνοϊού καθώς η Σαουδική Αραβία περιορίζει τα προσκυνήματα

Τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα ήταν επίσης κλειστά. Χιλιάδες έφυγαν από την πρωτεύουσα Ντάκα την Κυριακή, ενώ πολλοί φάνηκαν να αγοράζουν χονδρικά είδη παντοπωλείου πριν από το lockdown. "Δεν θα είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε την οικογένεια εάν παραταθεί αυτό το lockdown", δήλωσε ο Μουράτ Χασάν

Πανδημία Κόσμος: Η Ινδία ενέτεινε τον αγώνα της ενάντια στον κορωνοϊό τη Δευτέρα για να προσπαθήσει να μειώσει τα ρεκόρ των ημερήσιων ποσοστών μόλυνσης, καθώς η Σαουδική Αραβία είπε ότι θα επιτρέψει μόνο «ανοσοποιημένους» προσκυνητές στις ιερότερες τοποθεσίες της. Η πανδημία δεν έχει υποχωρήσει παρά τα περισσότερα από 660 εκατομμύρια εμβόλια που έχουν διανεμηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, με το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας να καταγράφει περισσότερες από 100.000 κρούσματα σε μια μέρα για πρώτη φορά και οι μολύνσεις στο Ιράν να φτάνουν στο υψηλό των τεσσάρων μηνών.

Το τελευταίο ξέσπασμα στην Ινδία επικεντρώνεται στην πολιτεία Μαχαράστρα, που φιλοξενεί τον οικονομικό κόμβο Μουμπάι, το οποία ενίσχυσε την απαγόρευση της νύχτας και έκλεισε εστιατόρια και χώρους λατρείας τα σαββατοκύριακα. “Ο φόβος του Covid-19 έχει φύγει. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν φορούν μάσκες σωστά, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τους επιβάτες μου”, δήλωσε ο Surjit Singh, ένας οδηγός αυτοκινητοκιβωτίων στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νάρεντα Μόντι προσπαθεί να αντισταθεί στην αυξανόμενη πίεση για να επιβάλει ένα νέο εθνικό lockdown, αφού ένα lockdown τον Μάρτιο του περασμένου έτους προκάλεσε εκτεταμένη δυστυχία.

Η Βρετανία συγκαταλέγεται στους ρυθμούς εμβολιασμού με σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της να έχει λάβει τουλάχιστον ένα εμβόλιο, και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μπόρεσε να ανακοινώσει τη Δευτέρα μια ανατροπή των μέτρων για την Αγγλία. Ωστόσο, αρνήθηκε να επιστρατευτεί σε ένα πολυαναμενόμενο σχέδιο για την άρση των περιορισμών στα ταξίδια στο εξωτερικό, λέγοντας μόνο ότι ελπίζει ότι οι καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό θα είναι δυνατές χωρίς να δεσμευτεί για ένα χρονοδιάγραμμα. Σε έντονη αντίθεση, πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης υστερούν από τη Βρετανία στους εμβολιασμούς και έχουν αναγκαστεί να επιβάλουν πάρα πολύ μη δημοφιλή μέτρα για να καταπολεμήσουν τα επίμονα υψηλά φορτία. – ‘Με τρελαίνει’ – Μια πανδημία που έχει ήδη σκοτώσει περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια ζωές συνεχίζει να ασκεί τεράστια πίεση στα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο, με το Ιράν να καταγράφει σχεδόν 14.000 περιπτώσεις τη Δευτέρα – το υψηλότερο ημερήσιο σύνολο για τέσσερις μήνες.

Το Ιράν δεν επέβαλε ποτέ εθνικό lockdown παρά το γεγονός ότι είναι μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τη Μέση Ανατολή.

Σε όλον τον Κόλπο της Σαουδικής Αραβίας, αξιωματούχοι παραδέχτηκαν ότι τα μουσουλμανικά προσκυνήματα δεν μπορούσαν ακόμη να επανέλθουν στο φυσιολογικό, ανακοινώνοντας ότι μόνο εμβολιασμένοι ταξιδιώτες ή εκείνοι που πρόσφατα ανέρρωσαν από τον ιό θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στο προσκύνημα umrah όλον τον χρόνο. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του Ραμαζανιού στα μέσα Απριλίου, αλλά δεν ήταν σαφές εάν θα επηρέαζαν το προσκύνημα του Χατζ αργότερα μέσα στο έτος, το οποίο παραδοσιακά προσελκύει εκατομμύρια από όλον τον κόσμο. Οι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ στο Μπαγκλαντές τη Δευτέρα, με την έναρξη lockdown επτά ημερών για την καταπολέμηση της απότομης αύξησης των κρουσμάτων και όλα τα εσωτερικά ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων, έχουν ανασταλεί.

Τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα ήταν επίσης κλειστά. Χιλιάδες έφυγαν από την πρωτεύουσα Ντάκα την Κυριακή, ενώ πολλοί φάνηκαν να αγοράζουν χονδρικά είδη παντοπωλείου πριν από το lockdown. “Δεν θα είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε την οικογένεια εάν παραταθεί αυτό το lockdown”, δήλωσε ο Μουράτ Χασάν. “Με τρελαίνει. Τι πρέπει να κάνουμε;” Ένας Νορβηγός άντρας αισθάνθηκε το ίδιο και προσπάθησε να παρακάμψει τους κανόνες καραντίνας της χώρας του κάνοντας σκι στα σύνορα με τη Σουηδία – αλλά δεν τελείωσε καλά και ο άνδρας έπρεπε να σωθεί. “Ήταν αφυδατωμένος και ήταν κρύος”, καθώς ήταν ενοχλημένος και απογοητευμένος, δήλωσε ο εργαζόμενος διάσωσης Trond Helge Ronning στο AFP.

– “100 τοις εκατό απαραίτητο” – Η επίμονη απειλή του κορωνοϊού παρά τους εμβολιασμούς φαίνεται καλά στην Ευρώπη – πολλές χώρες εξακολουθούν να αγωνίζονται παρά τον πλούτο τους και τη συγκριτικά υψηλή διαθεσιμότητα εμβολίων. Η Γαλλία και η Ιταλία επέβαλαν περιορισμούς πριν από το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, αν και οι Ιταλοί αξιωματούχοι αργότερα χαλάρωσαν τους κανόνες για ορισμένους ξένους ταξιδιώτες – συντομεύοντας τις περιόδους καραντίνας για όσους προέρχονται από τη Βρετανία, την Αυστραλία και το Ισραήλ.

Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, τα δημοτικά σχολεία έκλεισαν καθώς ο δήμαρχος Vitali Klitschko προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας ήταν «πολύ κοντά» στην κατάρρευση. Ωστόσο, αξιωματούχοι στην Ελλάδα και την Πορτογαλία αισθάνθηκαν αρκετά σίγουροι για να χαλαρώσουν μερικούς από τους σκληρότερους περιορισμούς τη Δευτέρα, επιτρέποντας σε ορισμένες επιχειρήσεις να ανοίξουν ξανά. “Για μένα, αυτή είναι η καλύτερη μέρα του χρόνου, μου θυμίζει πόσο όμορφη είναι η Λισαβόνα”, δήλωσε ο Vadim Migirim, ένας 51χρονος Ρώσος τουρίστας που περιοδεύει τα τείχη του κάστρου του Σάο Τζορτζ – ένα από τα πιο δημοφιλή μνημεία της Πορτογαλίας .

Και οι μολύνσεις αυξήθηκαν στα ύψη στη Χιλή παρά τον σχετικά μεγάλο αριθμό εμβολιασμών, αναγκάζοντας μια από τις πλουσιότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής να κλείσει τα σύνορά της. Οι ταξιδιώτες συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Σαντιάγο την Κυριακή πριν από το κλείσιμο.

Ο Ismael Bustos, ο οποίος ταξίδευε στο Μεξικό, δήλωσε ότι το κλείσιμο ήταν “100% απαραίτητο”, προσθέτοντας: “Νομίζω ότι θα έπρεπε να είμαστε σε lockdown πριν από πολύ καιρό.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όταν οι φαρμακευτικές της Ινδίας προσπαθούν για την παραγωγή ποιοτικού φαρμάκου

Μισό εκατομμύριο θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού στην Αμερική

Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του Νέου Δελχί μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων στην Ινδια

Στην Ινδία, παρά την πανδημία, διεξάγεται θρησκευτικό φεστιβάλ με χιλιάδες συμμετέχοντες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα για μάσκα και αποστάσεις - Το νέο ΦΕΚ

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.

Προσωπικό των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων θα βοηθήσει το Σασκάτσουαν λόγω της κρίσης COVID-19 στα νοσοκομεία

Το δεύτερο στάδιο θα περιλάμβανε τη διαβούλευση γιατρών με ηθικολόγους σχετικά με το ποιος λαμβάνει και ποιος δεν λαμβάνει σωτήρια φροντίδα. «Είναι απολύτως σοκαριστικό και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψει κανείς την κατεύθυνση προς την οποία πηγαίνει το Σασκάτσουαν», είπε η Δρ Κάθριν Σμαρτ, πρόεδρος του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου, από το σπίτι της στο Γουάιτχορς.

Οι στρατηγικές καλοκαιρινής κατασκήνωσης των CDC που στοχεύουν στην πρόληψη της εξάπλωσης της COVID οδήγησαν σε «σχεδόν μηδενικές» μεταδόσεις.

«Τα ευρήματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν ότι οι πολυεπίπεδες στρατηγικές πρόληψης (για παράδειγμα, οι συχνές δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου, η κάλυψη, η φυσική απόσταση και η τροποποίηση δραστηριότητας) συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εισαγωγής και εξάπλωσης της COVID-19 σε χώρους θερινής κατασκήνωσης νέων.

Η αερομεταφερόμενη μετάδοση της COVID-19 στο νοσοκομείο αποτρέπεται από φίλτρα αέρα, προτείνει μια μελέτη

Ανεξάρτητα από αυτό, γράφει ο Morris, "Συνολικά πιστεύω ότι αυτή η μελέτη έχει σημαντικές επιπτώσεις στον έλεγχο των λοιμώξεων, και χρειαζόμαστε επείγουσες μελέτες για να επιβεβαιώσουμε ότι το φιλτράρισμα του αέρα μειώνει τη μόλυνση από το νοσοκομείο, και από ό,τι έχουμε διαπιστώσει φαίνεται πιθανό να συμβαίνει".

Αρνητές του εμβολίου covid-19 οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του Κονέκτικατ

Η μεγαλύτερη εστία αναφέρθηκε στο Χάρτφορντ, όπου 69 κρατούμενοι βρέθηκαν πρόσφατα θετικοί, συμπεριλαμβανομένων 11 που νοσηλεύονται στη μονάδα απομόνωσης MacDougall-Walker του συστήματος των φυλακών και ένας άλλος που μεταφέρθηκε σε εξωτερικό νοσοκομείο, είπε ο Μπανεβίτσιους.

Ο FDA εγκρίνει χάπι για τον οξύ πόνο όταν οι εναλλακτικές θεραπείες αποτυγχάνουν να προσφέρουν επαρκή ανακούφιση

Οι συνταγογράφοι θα πρέπει να συζητήσουν τη ναλοξόνη (Narcan) με τους ασθενείς και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνταγογραφήσουν τον ανταγωνιστή των οπιοειδών ναλοξόνη με βάση τους παράγοντες κινδύνου του ασθενούς για υπερδοσολογία. Πλήρεις πληροφορίες συνταγογράφησης είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Μελέτη για την δυσανάλογη κατανομή κονδυλίων σε νοσοκομεία σύμφωνα με τον νόμο του Κογκρέσου των ΗΠΑ "Cares"

Για μελλοντικές εκταμιεύσεις, οι ερευνητές προτείνουν μια διαφορετική προσέγγιση. Προτείνουν ότι «καθώς εξελίσσεται η πανδημία COVID-19, οι μελλοντικές εργασίες θα πρέπει να εξετάσουν τα αποτελέσματα της διαφοροποιημένης χρηματοδότησης του νόμου CARES σχετικά με τις νοσοκομειακές επενδύσεις, τις τεχνολογίες και τη συμπεριφορά».