Πολιτική Υγείας

Πανδημία Κορωνοϊός: Η ανίχνευση επαφών αυξάνεται σε ορισμένες πολιτείες καθώς η Omicron φτάνει στις ΗΠΑ

Πανδημία Κορωνοϊός: Η ανίχνευση επαφών αυξάνεται σε ορισμένες πολιτείες καθώς η Omicron φτάνει στις ΗΠΑ

Αλλά αποφάσισαν ότι δεν ήταν απαραίτητο να επικοινωνήσουν με κάθε συμμετέχοντα, καθώς ο μολυσμένος άνδρας δεν φαινόταν να έχει στενές επαφές με έδρα τη Νέα Υόρκη. Στη Μινεσότα, εν τω μεταξύ, οι αξιωματούχοι ερευνούν «έναν κύκλο επαφών» για τον άνδρα που πιστεύεται ότι μολύνθηκε στο συνέδριο, δήλωσε ο Kris Ehresmann, διευθυντής μολυσματικών ασθενειών της πολιτείας.

Πανδημία Κορωνοϊός: Η άφιξη της παραλλαγής όμικρον του κορωνοϊού στις ΗΠΑ αναγκάζει τους υγειονομικούς αξιωματούχους σε ορισμένες κοινότητες να αναβιώνουν τις λειτουργίες ανίχνευσης επαφών σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν και να κατανοήσουν καλύτερα την εξάπλωσή της καθώς οι επιστήμονες μελετούν πόσο μεταδοτική είναι και αν μπορεί να εμποδίσει τα εμβόλια.

Στη Νέα Υόρκη, οι αξιωματούχοι επικοινώνησαν γρήγορα με έναν άνδρα που βρέθηκε θετικός στην παραλλαγή και είχε παρακολουθήσει ένα συνέδριο anime σε ένα συνεδριακό κέντρο του Μανχάταν τον περασμένο μήνα μαζί με περισσότερα από 50.000 άτομα. Άλλοι πέντε συμμετέχοντες έχουν επίσης μολυνθεί από τον κορωνοϊό, αν και οι αξιωματούχοι δεν γνωρίζουν ακόμη αν ήταν με την παραλλαγή  όμικρον.

“Όσο για το τι μάθαμε για αυτό το συνέδριο στο Javits Center και αυτές τις πρόσθετες περιπτώσεις, η ομάδα δοκιμών και ανίχνευσης βρίσκεται εκεί έξω και εργάζεται αμέσως με κάθε άτομο που επηρεάστηκε για να καταλάβει με ποιον άλλον ήρθε σε επαφή.

Αυτή η ιχνηλάτηση επαφών είναι απολύτως κρίσιμη», δήλωσε ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι πολλαπλές περιπτώσεις της παραλλαγής omicron του κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα που παρακολούθησε ένα συνέδριο anime στο Μανχάταν στα τέλη Νοεμβρίου.

Βγήκε θετικός στην παραλλαγή όταν επέστρεψε στο σπίτι στη Μινεσότα. Το κάποτε παγκόσμιο επίκεντρο της πανδημίας, η Νέα Υόρκη, έχει τη μεγαλύτερη προσπάθεια ανίχνευσης επαφών της χώρας.

Η πόλη εντόπισε τέσσερις περιπτώσεις όμικρον την Πέμπτη και η πέμπτη ανακαλύφθηκε στην κοντινή κομητεία Σάφολκ στο ανατολικό Λονγκ Άιλαντ.

Η παραλλαγή έχει εντοπιστεί σε μερικές άλλες πολιτείες μέχρι στιγμής, όπως η Καλιφόρνια, το Κολοράντο και η Χαβάη.

Οι ιχνηλάτες επαφών ήταν απασχολημένοι στη Νεμπράσκα μετά την επιβεβαίωση έξι κρουσμάτων όμικρον την Παρασκευή.

Ένα από τα άτομα είχε επιστρέψει πρόσφατα από μια επίσκεψη στη Νιγηρία και τα άλλα πέντε ήταν στενές επαφές αυτού του ατόμου.

Στη Φιλαδέλφεια, αξιωματούχοι εργάζονταν για να εντοπίσουν τις επαφές ενός άνδρα στα 30 του, ο οποίος είναι ο πρώτος κάτοικος της Πενσυλβάνια που μολύνθηκε από την παραλλαγή, δήλωσε το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της πόλης. Και στο Μέριλαντ, οι αξιωματούχοι έσπευσαν να εντοπίσουν, να θέσουν σε καραντίνα και να δοκιμάσουν στενές επαφές τριών ανθρώπων από την περιοχή της Βαλτιμόρης που είναι τα πρώτα γνωστά κρούσματα στην πολιτεία.

Δύο είναι από το ίδιο νοικοκυριό, συμπεριλαμβανομένου ενός εμβολιασμένου ατόμου που ταξίδεψε πρόσφατα στη Νότια Αφρική, και το τρίτο δεν έχει πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού και δεν έχει σχέση με τα άλλα δύο.

Η Νότια Αφρική επιτάχυνε την εκστρατεία εμβολιασμού της μια εβδομάδα μετά την ανακάλυψη της παραλλαγής όμικρον του κορωνοϊού.

Ο Δρ Marcus Plescia, επικεφαλής ιατρός του Συνδέσμου Υπαλλήλων Υγείας του Κράτους και της Επικράτειας, είπε ότι αναμένονται «ολοένα και περισσότερες» προσπάθειες εντοπισμού επαφών τις επόμενες ημέρες, εν μέρει λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το πόσο αποτελεσματικά θα να είναι κατά της όμικρον τα εμβόλια και οι θεραπείες,  όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Η ανίχνευση επαφών είναι ένα ζωτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επιτρέποντας στα τμήματα υγείας να ειδοποιούν άτομα που είχαν στενή επαφή με ένα μολυσμένο άτομο και να επιβραδύνουν την εξέλιξη της COVID-19.

«Η ανίχνευση επαφών μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για το πώς εξαπλώνεται και ελπίζουμε να σπάσει τις αλυσίδες μετάδοσης για να σταματήσουν τα σμήνη και τα κρούσματα, ή τουλάχιστον να τα καθυστερήσει μέχρι να μάθουμε περισσότερα και να καταλάβουμε ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματά μας», δήλωσε η Crystal Watson, ανώτερη μελετητής στο Κέντρο Ασφάλειας Υγείας Johns Hopkins στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Bloomberg.

Αν και πολλά είναι ακόμα άγνωστα για την παραλλαγή, οι πρώτες αναφορές προκαλούν συναγερμό.

Τα νέα κρούσματα COVID-19 στη Νότια Αφρική, η οποία ειδοποίησε για πρώτη φορά τον κόσμο για την όμικρον την περασμένη εβδομάδα, αυξήθηκαν από περίπου 200 την ημέρα στα μέσα Νοεμβρίου σε περισσότερα από 16.000 την Παρασκευή. Ορισμένες υποθέσεις στις ΗΠΑ αφορούν άτομα που δεν είχαν ταξιδέψει πρόσφατα, πράγμα που σημαίνει ότι η παραλλαγή πιθανότατα κυκλοφορούσε ήδη στο εσωτερικό σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Στη Νέα Υόρκη, το τριήμερο φεστιβάλ anime τον Νοέμβριο παρουσιάζει μια πρόκληση στελέχωσης για τους ιχνηλάτες λόγω του μεγάλου αριθμού των παρευρισκομένων.

Η μία γνωστή μόλυνση από την όμικρον αφορούσε έναν άνδρα από τη Μινεσότα.

Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν να μην συνδέσουν τα άλλα πέντε κρούσματα κορωνοϊού απευθείας με το συμβάν.

“Το πραγματικά σημαντικό σημείο εδώ είναι ότι είναι πέντε περιπτώσεις από έναν παρονομαστή δεκάδων χιλιάδων ατόμων σε αυτό το συνέδριο.

Επιπλέον, δεν έχουμε δημιουργήσει κανένα είδος σύνδεσης μεταξύ αυτών των πέντε περιπτώσεων και της ευρείας μετάδοσης στη διάσκεψη”, δήλωσε ο Τεντ Λονγκ , εκτελεστικός διευθυντής του NYC Test & Trace Corps, που διαχειρίζεται το πρόγραμμα εντοπισμού επαφών της πόλης.

Η απόδειξη του εμβολιασμού ήταν απαραίτητη για την εισαγωγή, όπως ορίζει ο νόμος της πόλης, και απαιτούνταν επίσης μάσκες.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι είχαν επικοινωνήσει και με τους 36.500 συμμετέχοντες στο συνέδριο, πωλητές και εκθέτες για τους οποίους είχαν στοιχεία επικοινωνίας, μέσω email, μηνύματος κειμένου ή τηλεφωνικής κλήσης.

Αλλά αποφάσισαν ότι δεν ήταν απαραίτητο να επικοινωνήσουν με κάθε συμμετέχοντα, καθώς ο μολυσμένος άνδρας δεν φαινόταν να έχει στενές επαφές με έδρα τη Νέα Υόρκη. Στη Μινεσότα, εν τω μεταξύ, οι αξιωματούχοι ερευνούν «έναν κύκλο επαφών» για τον άνδρα που πιστεύεται ότι μολύνθηκε στο συνέδριο, δήλωσε ο Kris Ehresmann, διευθυντής μολυσματικών ασθενειών της πολιτείας.

“Ένα μέρος του λόγου που υποδείξαμε πού ήταν – το συνέδριο των anime στη Νέα Υόρκη – είναι επειδή υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι που παρακολούθησαν αυτό το γεγονός.

Δεν θα ήταν δυνατό για τον ίδιο ή για κανέναν πραγματικά να αναγνωρίσει όλους όσοι ήταν δυνητικά σε επαφή μαζί του», είπε ο Ehresmann.

Εν μέσω της έκρηξης της παραλλαγής δέλτα, οι ερευνητές υγείας σε όλες τις Η.Π.Α. κατακλύστηκαν και μείωσαν τις εργασίες ανίχνευσης επαφών, θεωρώντας ότι ήταν σχεδόν αδύνατο να συμβαδίσουν με τον κατακλυσμό νέων λοιμώξεων, να χορηγήσουν εμβόλια και να κάνουν ιχνηλάτηση ταυτόχρονα.

Πολλοί υγειονομικοί αξιωματούχοι επικεντρώθηκαν τελικά σε εκθέσεις στα σχολεία ή σε πιθανά περιστατικά υπερδιάδοσης όπου μεγάλος αριθμός ανθρώπων κινδύνευε να εκτεθεί.

Ο Δρ William Schaffner, καθηγητής μολυσματικών ασθενειών στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Vanderbilt, αναμένει ότι αυτό θα συμβεί τελικά με την omicron.

«Η ανίχνευση και η αλληλουχία επαφών θα μας επιτρέψουν να ζωγραφίσουμε με ένα φαρδύ πινέλο», είπε ο Schaffner. “Αλλά δεν θα μπορέσουμε να την εντοπίσουμε σε κάθε περίπτωση και σε ένα δεδομένο σημείο, όταν ξέρουμε ότι είναι εδώ και εξαπλώνεται, γιατί χρειάζεται να το κάνουμε αυτό;”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η προειδοποίηση του ΠΟΥ για την παραλλαγή "όμικρον" έχει αυξήσει τις ανησυχίες σε όλον τον κόσμο για την εξέλιξη της πανδημίας

Άρση των περιορισμών των ΗΠΑ για τους εμβολιασμένους διεθνείς επισκέπτες από τον Νοέμβριο

Επιστρέφει στη ζωή όπως τη γνώριζε η Νέα Υόρκη μετά την άρση των περιορισμών covid-19

Τα αποδοτικότερα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό

Covid-19: Μήπως χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής για πιο αποτελεσματικούς και συχνούς δειγματοληπτικούς ελέγχους;

Παγκόσμια προσπάθεια για γρήγορα covid-test σε φτωχές χώρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μελέτες από τον ΠΟΥ για να διαπιστωθεί εάν εξαπλώνονται μεταλλάξεις πίσω από την ευλογιά των πιθήκων

Ο ΠΟΥ ζήτησε βοήθεια από το κοινό για να βρει ένα νέο όνομα, με έναν ειδικό ιστότοπο όπου ο καθένας μπορεί να κάνει προτάσεις. «Θα ενημερώσουμε το κοινό μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε ο ΠΟΥ.

Η διευθύντρια του CDC διατάζει αναδιοργάνωση, λέγοντας ότι η απάντηση στην COVID-19 «δεν ανταποκρίθηκε αξιόπιστα στις προσδοκίες»

Οι αλλαγές έρχονται εν μέσω συνεχιζόμενης κριτικής για την απάντηση του οργανισμού στην COVID-19, την ευλογιά των πιθήκων και άλλες απειλές για τη δημόσια υγεία.

Πώς επηρέασε η μετανάστευση και ο covid19 την υγεία το 2021;

Μετανάστευση: Σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση Παγκόσμιας Μετανάστευσης, η τρέχουσα παγκόσμια εκτίμηση είναι ότι υπήρχαν περίπου 281 εκατομμύρια διεθνείς μετανάστες στον κόσμο το 2020, που αντιστοιχεί στο 3,6 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Τι είπε σε συνέντευξη ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα και τα απαιτούμενα μέτρα

Όσον αφορά τα εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων ο Θάνος Πλεύρης είπε: «Χθες παραλάβαμε 2.300 δόσεις περίπου, ενώ παράλληλα είμαστε σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να παραλάβουμε και 100 θεραπείες.

Καταναγκαστική εργασία, πιθανή «σκλαβιά» στην κινεζική Xinjiang, σύμφωνα με εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ

Η Κίνα επέμενε εδώ και καιρό ότι λειτουργούσε κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης στο Xinjiang που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, με τον Πρόεδρο Xi Jinping να επισκέπτεται την περιοχή τον περασμένο μήνα και να χαιρετίζει τη «μεγάλη πρόοδο» που σημειώθηκε στις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας θα είναι διαθέσιμα χωρίς ιατρική συνταγή μετά νέο κανόνα του FDA

Ο FDA διευκρίνισε ότι η νέα κατηγορία συσκευών OTC «ισχύει για ορισμένα ακουστικά βαρηκοΐας αγωγιμότητας που προορίζονται για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω τα οποία έχουν αντιληφθεί ήπια έως μέτρια βαρηκοΐα. Οτιδήποτε άλλο είτε πρόκειται για διαφορετικό είδος βοήθειας είτε για κάποιο νεότερο, θα απαιτούσε και πάλι ιατρική συνταγή.

Ο διορισμός άνδρα από τη Σκωτία σε «τσάρο της φτώχειας» προκάλεσε οργή στις γυναίκες

Η κυβέρνηση της Σκωτίας έχει ήδη επενδύσει εκατομμύρια λίρες από το 2017 για τη χρηματοδότηση προϊόντων δωρεάν περιόδου σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά ο νόμος το καθιστά νομική απαίτηση.

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας συζητούν την επέκταση της παγκόσμιας συνεργασίας στον τομέα της υγείας

Ο Γκέιτς συναντήθηκε επίσης με τους ηγέτες της SK Bioscience, η οποία έλαβε χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Συνασπισμό για Καινοτομίες Ετοιμότητας Επιδημίας CEPI για την ανάπτυξη του εμβολίου της για την COVID-19.