Πολιτική Υγείας

Πανδημία Covid-19: Σχεδόν τα μισά από τα 500 εκατομμύρια δωρεάν τεστ COVID-19 του Μπάιντεν δεν έχουν διεκδικηθεί

Πανδημία Covid-19: Σχεδόν τα μισά από τα 500 εκατομμύρια δωρεάν τεστ COVID-19 του Μπάιντεν δεν έχουν διεκδικηθεί

Ο Λευκός Οίκος είναι ευαίσθητος στην κριτική ότι η βοήθεια μπορεί να ήρθε πολύ αργά. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιοι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι ήταν θετικοί από τη λήψη ενός από αυτά τα τεστ και ήταν σε θέση να εμποδίσουν άλλους ανθρώπους να μολυνθούν», δήλωσε ο Tim Manning, συντονιστής εφοδιασμού για την ομάδα απόκρισης COVID-19.

Πανδημία Covid-19: Ο Λευκός Οίκος λέει ότι οι Αμερικανοί έχουν κάνει 68 εκατομμύρια παραγγελίες για πακέτα δοκιμών Σχεδόν τα μισά από τα 500 εκατομμύρια δωρεάν τεστ για την COVID-19 που η κυβέρνηση Μπάιντεν έδωσε πρόσφατα στη διάθεση του κοινού δεν έχουν ακόμη υποστηριχθεί, καθώς τα κρούσματα ιού πέφτουν κατακόρυφα και οι άνθρωποι αισθάνονται λιγότερο επείγουσα ανάγκη να κάνουν τεστ. Οι άγριες διακυμάνσεις της ζήτησης ήταν μια δευτερεύουσα πλοκή στην πανδημία, από τα εμβόλια μέχρι το απολυμαντικό χεριών, μαζί με τις δοκιμές.

Την πρώτη ημέρα της προσφοράς δοκιμής του Λευκού Οίκου τον Ιανουάριο, το COVIDtests.gov έλαβε περισσότερες από 45 εκατομμύρια παραγγελίες.

Τώρα οι αξιωματούχοι λένε ότι λιγότερες από 100.000 παραγγελίες ημερησίως έρχονται για τα πακέτα τεσσάρων δωρεάν γρήγορων δοκιμών ανά νοικοκυριό, που παραδίδονται από την Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος βλέπει το πρόγραμμα ως ένα βήμα προς μια βαθύτερη, αλλά πιο ελαστική υποδομή δοκιμών που θα εξυπηρετεί τις αυξήσεις της ζήτησης και θα παραμένει σε ετοιμότητα όταν τα κρούσματα εξασθενούν. «Σκοπεύουμε απόλυτα να διατηρήσουμε αυτή την αγορά», δήλωσε στο Associated Press ο Δρ. Τομ Ινγκλέσμπι, σύμβουλος δοκιμών της ομάδας αντιμετώπισης COVID-19. «Γνωρίζουμε ότι η αγορά είναι ευμετάβλητη και θα έρθει πάνω-κάτω με αυξήσεις σε παραλλαγές».

Ο Λευκός Οίκος λέει ότι οι Αμερικανοί έχουν κάνει 68 εκατομμύρια παραγγελίες για πακέτα τεστ, γεγονός που αφήνει περίπου το 46% του αποθέματος των τεστ που είναι ακόμα διαθέσιμο για παραγγελία.

Οι δοκιμές θα γίνουν πιο σημαντικές με τις απαιτήσεις για μάσκα τώρα να χαλαρώνουν, λένε ορισμένοι ανεξάρτητοι ειδικοί. «Εάν ο έλεγχος των λοιμώξεων εξακολουθεί να είναι η προτεραιότητά μας, οι δοκιμές είναι βασικές», δήλωσε η Δρ Leana Wen, πρώην επίτροπος υγείας της Βαλτιμόρης και σχολιαστής για την πανδημία.

“Τέσσερα τεστ ανά νοικοκυριό για μία οικογένεια θα σας διαρκέσουν μόνο μία φορά. Θα πρέπει να υπάρχουν αρκετά τεστ ώστε οι οικογένειες να κάνουν δύο φορές την εβδομάδα.”

Ο Inglesby υποστηρίζει ότι τα κομμάτια μπαίνουν στη θέση τους για να το προσαρμόσουν. Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες καλούνται πλέον να καλύπτουν οκτώ δωρεάν ταχείες εξετάσεις ανά άτομο, ανά μήνα. Η κάλυψη Medicare θα ξεκινήσει την άνοιξη. Η διοίκηση έχει επίσης διαθέσει δωρεάν κατ’ οίκον τεστ μέσω βιβλιοθηκών, κλινικών και άλλων κοινοτικών χώρων. Έχει δημιουργηθεί η ικανότητα για τις πιο ακριβείς δοκιμές PCR που πραγματοποιούνται από εργαστήρια.

Ο Λευκός Οίκος υπέβαλε πρόσφατα ένα αίτημα στη βιομηχανία για ιδέες σχετικά με τον τρόπο διατήρησης και επέκτασης των εγχώριων δοκιμών για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.

Ο Wen λέει ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρειάζονται έναν οδηγό για το πότε και πόσο συχνά κάνουν το τεστ. «Αυτή τη στιγμή είναι ακόμα ασαφές», είπε.

Ο άξονας του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τις δοκιμές ήρθε υπό πίεση καθώς η παραλλαγή όμικρον απέκτησε ισχύ λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Οι δοκιμές ήταν απογοητευτικά δύσκολο να γίνουν και ακριβές. Ο Λευκός Οίκος είναι ευαίσθητος στην κριτική ότι η βοήθεια μπορεί να ήρθε πολύ αργά. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιοι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι ήταν θετικοί από τη λήψη ενός από αυτά τα τεστ και ήταν σε θέση να εμποδίσουν άλλους ανθρώπους να μολυνθούν», δήλωσε ο Tim Manning, συντονιστής εφοδιασμού για την ομάδα απόκρισης COVID-19.

Γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου, με τις προβολές της Omicron να γίνονται πιο σκοτεινές μέρα με τη μέρα, οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου άρχισαν να συζητούν πώς να διαθέσουν δωρεάν τεστ για όποιον ήθελε.

Όμως, αν η κυβέρνηση άρχιζε να κάνει δοκιμές στην αγορά, αυτό απλώς θα χειροτέρευε την έλλειψη.

«Ένα κρίσιμο πράγμα για εμάς ήταν ότι οτιδήποτε κάναμε έπρεπε να γίνει με τρόπο που δεν δημιουργούσε έλλειψη στο λιανικό εμπόριο στο ευρύ κοινό», είπε ο Manning.

Ο Λευκός Οίκος στρατολόγησε το Πεντάγωνο και τμήματα του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών που είχαν εργαστεί στην προσπάθεια ανάπτυξης εμβολίων της κυβέρνησης Τραμπ για τη διανομή εμβολίων. Εμπειρογνώμονες logistics έψαξαν τον κόσμο για διαθέσιμες δοκιμές. Η Ταχυδρομική Υπηρεσία ορίστηκε να δέχεται τις παραγγελίες και να τις παραδίδει.

Αυτό το κομμάτι αποδείχθηκε μια καλή κλήση, είπε η Hana Schank, εμπειρογνώμονας σε κυβερνητικά τεχνολογικά έργα με το think-tank New America.

Η Ταχυδρομική Υπηρεσία είχε ήδη μια βάση δεδομένων για κάθε διεύθυνση στη χώρα και τα μέσα για την παράδοση.

«Σε ομοσπονδιακό επίπεδο τα μόνα άτομα που έχουν μια βάση δεδομένων συνδεδεμένη με μια μηχανή εκπλήρωσης θα είναι το Ταχυδρομείο», είπε. Το έργο χρειάστηκε λιγότερο από ένα μήνα για να ετοιμαστεί, είπε ο Manning.

«Είπαμε ότι δεν πρόκειται για διαδικτυακή λιανική», είπε. «Αυτή είναι η απάντηση έκτακτης ανάγκης, οπότε πρέπει να πάμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Για να βεβαιωθεί ότι δεν ήταν μόνο οι τεχνικοί που θα κατέληγαν να κάνουν δωρεάν τεστ, η διοίκηση στόχευσε ένα μερίδιο των παραδόσεων σε άτομα σε περιοχές χαμηλού εισοδήματος.

Ο Λευκός Οίκος συνεργάστηκε με οργανισμούς παροχής υπηρεσιών για να γνωστοποιήσει τη λέξη.

Η απώλεια γεύσης και όσφρησης από την COVID θα μπορούσε να συνδέεται με γενετική, σύμφωνα με μελέτη στο βίντεο «Δώσαμε προτεραιότητα στην επεξεργασία των παραγγελιών στους ταχυδρομικούς κώδικες με την υψηλότερη κοινωνική ευπάθεια στη χώρα», δήλωσε ο σύμβουλος δοκιμών Inglesby.

Μία από τις ομάδες υπηρεσιών ήταν η Εθνική Ένωση Εργαζομένων στον τομέα της Υγείας της Κοινότητας, τα μέλη της οποίας βοηθούν τους ανθρώπους να πλοηγηθούν στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Η εκτελεστική διευθύντρια Denise Smith είπε ότι η ομάδα ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει τον ιστότοπό της για να συνδέσει περισσότερα από 630.000 άτομα στο COVIDtests.gov.

Συνολικά, περίπου το 20% με 25% των τεστ έχουν πάει σε ανθρώπους σε αναξιοπαθούσες περιοχές, δήλωσαν αξιωματούχοι. Τώρα που η ζήτηση έχει πέσει πολύ, δεν είναι σαφές τι θα συμβεί με το πρόγραμμα δώρων του Λευκού Οίκου.

Η δυνατότητα επανάληψης εντολών είναι μια πιθανότητα.

Η Smith λέει ότι ομάδες σαν τη δική της θα πρέπει να έχουν οποιοδήποτε πλεόνασμα. «Ξέρουμε πού είναι ο κόσμος», είπε. Παρόλο που το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα, η αναλυτής Lindsey Dawson του Ιδρύματος Kaiser Family πιστεύει ότι η κληρονομιά του μπορεί να βρίσκεται στην εξοικείωση περισσότερων ανθρώπων με τις δοκιμές.

«Μπορεί κάποιος να αισθάνεται άνετα με τη χρήση των δοκιμών, να σκέφτεται πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις δοκιμές στη ζωή του», είπε.

Η Savita Sharaf, μια συνταξιούχος από τα προάστια του Μέριλαντ έξω από την πρωτεύουσα της χώρας, είπε ότι παρήγγειλε τις δωρεάν εξετάσεις της γύρω στα μέσα Ιανουαρίου και τις έκανε στις αρχές Φεβρουαρίου. Προσπάθησε να τα συντηρήσει, για μεγαλύτερη ηρεμία.

Στα καταστήματα, δεν μπορούσε να βρει τεστ για λιγότερο από 25 $. «Είμαι τόσο ανακουφισμένη γιατί μπορώ αμέσως να δοκιμάσω τον εαυτό μου», είπε η Sharaf.

“Εάν είχαμε υψηλό ποσοστό εμβολιασμού, θα ήταν λίγο πιο εύκολο να πούμε να σταματήσουμε αυτό το πρόγραμμα.

Αλλά αισθάνομαι ότι πρέπει να παρακολουθήσουμε τον επόμενο μήνα ή τους επόμενους δύο μήνες, για να δούμε τι θα συμβεί.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αδιάθετα παραμένουν σχεδόν 250 εκατ. δωρεάν τεστ Covid στις ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος Μπάιντεν δέχεται πυρά για έλλειψη τεστ covid-19

Ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του «κάνει βελτιώσεις» δημιουργώντας ομοσπονδιακούς χώρους δοκιμών και δίνοντας στο κοινό rapid test στο σπίτι.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.