Πολιτική Υγείας

Πανδημία Covid-19 CDC: Ποια είναι η τελευταία συμβουλή μάσκας;

Πανδημία Covid-19 CDC: Ποια είναι η τελευταία συμβουλή μάσκας;

Για άτομα που είναι κωφά ή έχουν προβλήματα ακοής, συνιστώνται εναλλακτικά καλύμματα προσώπου, όπως διαφανείς μάσκες ή υφασμάτινες μάσκες με διαφανή πλαστικά πάνελ. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διαφανείς ιατρικές μάσκες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που τις χρειάζονται.

Πανδημία COVID-19 CDC:  Οι μάσκες πρέπει να καλύπτουν τη μύτη, το στόμα Ποια είναι η τελευταία συμβουλή για τον τύπο μάσκας που πρέπει να φοράω; Εξαρτάται από την κατάστασή σας, αλλά οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι πρέπει να καλύπτει τη μύτη και το στόμα σας και να ταιριάζει καλά έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά στα πλάγια του προσώπου σας.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ λένε επίσης ότι πρέπει να επιλέξετε μάσκες με δύο ή περισσότερα στρώματα και σύρμα μύτης για να αποτρέψετε τη διαρροή αέρα από την κορυφή. Προτείνει να κρατάτε τη μάσκα σας ψηλά για να ελέγξετε αν εμποδίζει το φως, πράγμα που σημαίνει ότι το ύφασμα πιθανότατα θα φιλτράρει περισσότερα σωματίδια.

Εάν θέλετε πρόσθετη προστασία, οι ειδικοί προτείνουν επίσης να φοράτε δύο μάσκες ή να τις συνδυάζετε με μια εφαρμογή μάσκας για να βεβαιωθείτε ότι δεν αφήνουν κενά. Είναι επίσης σημαντικό να βρείτε μια μάσκα που είναι άνετη, ώστε να την φοράτε πραγματικά, λέει η Laura Kwong, επίκουρη καθηγήτρια στις επιστήμες της περιβαλλοντικής υγείας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Μπέρκλεϊ.

Εάν υπάρχουν διαθέσιμα εφόδια, οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν μάσκες μίας χρήσης N95 για προσωπική χρήση, αναφέρει το CDC σε ενημερωμένες οδηγίες. Τέτοιες μάσκες θεωρούνται πιο αποτελεσματικές στο μπλοκάρισμα των σωματιδίων του ιού. Η υπηρεσία είχε προηγουμένως πει ότι οι μάσκες N95 πρέπει να προορίζονται για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά οι προμήθειες έχουν επεκταθεί έκτοτε.

Για άτομα που είναι κωφά ή έχουν προβλήματα ακοής, συνιστώνται εναλλακτικά καλύμματα προσώπου, όπως διαφανείς μάσκες ή υφασμάτινες μάσκες με διαφανή πλαστικά πάνελ. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διαφανείς ιατρικές μάσκες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που τις χρειάζονται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός μάσκες προσώπου : Βρείτε αυτή που σας ταιριάζει

Μάσκες και αποστάσεις για μια δεκαετία σύμφωνα με τον Λόρδο Sumption

Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ΗΠΑ: Η διπλή κάλυψη με μάσκα παρέχει 92% προστασία από τον Κορωνοϊό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Φάουτσι είπε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να επανεκτιμήσουν την ταξιδιωτική απαγόρευση ενόψει των νέων πληροφοριών - δεν είπε πότε θα μπορούσαν να την άρουν

Ένα από τα ενθαρρυντικά σημάδια που ανέφερε ο Fauci είναι ότι η σοβαρότητα της όμικρον δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στην σαφώς αυξημένη μεταδοτικότητά της. Ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν σοβαρά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με σχεδόν κάθετη άνοδο σε καθημερινά νέα κρούσματα, η Νότια Αφρική δεν έχει ακόμη αναφέρει παρόμοια αύξηση σε νοσηλείες ή θανάτους, ανέφεραν οι New York Times

Αύξηση της ανίχνευσης επαφών σε ορισμέλες πολιτείεςτων ΗΠΑ λόγω της παραλλαγής "όμικρον"

Αλλά αποφάσισαν ότι δεν ήταν απαραίτητο να επικοινωνήσουν με κάθε συμμετέχοντα, καθώς ο μολυσμένος άνδρας δεν φαινόταν να έχει στενές επαφές με έδρα τη Νέα Υόρκη. Στη Μινεσότα, εν τω μεταξύ, οι αξιωματούχοι ερευνούν «έναν κύκλο επαφών» για τον άνδρα που πιστεύεται ότι μολύνθηκε στο συνέδριο, δήλωσε ο Kris Ehresmann, διευθυντής μολυσματικών ασθενειών της πολιτείας.

Επιστήμονες και Κυβέρνηση εξετάζουν νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εν όψει της "όμικρον" και των Χριστουγέννων

«Με την έλευση της παραλλαγής Όμικρον, οπωσδήποτε τα δεδομένα αλλάζουν και είναι πολύ πιθανόν να δούμε μια διαφοροποίηση σε ό,τι ισχύει τώρα, στο μέλλον» προσέθεσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Σημείωσε ότι «περιμένουμε τα δεδομένα για την Όμικρον. Μέχρι στιγμής, οι ερωτήσεις είναι πιο πολλές από τις απαντήσεις».

Ο Artur Pawlowski, Καναδός πάστορας, είχε διαταχθεί να απαγγέλει ένα σενάριο παπαγαλίζοντας απόψεις «ιατρικών ειδικών» σχετικά με την κοινωνική απόσταση

Τον Ιούνιο, ο γερουσιαστής Josh Hawley, R-Mo., κάλεσε την Επιτροπή των ΗΠΑ για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF) να εξετάσει το ενδεχόμενο προσθήκης του Καναδά στην ειδική λίστα παρακολούθησης λόγω του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι πάστορες στη χώρα.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Αναμνηστική δόση για όλους άνω των 18 ετών 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό

Θεμιστοκλέους τρίτη δόση εμβόλιο: Για τους νοσήσαντες, ο εμβολιασμός θα γίνεται 3 μήνες μετά τη διάγνωση. Παράλληλα, παραμένει το διάστημα των δύο μηνών για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της J&J.

Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υγειονομικούς και ΕΜΑΚ λέει το ΣτΕ

Υγειονομικοί ΕΜΑΚ: Η απόφαση του ΣτΕ κατά πλειοψηφία ήταν πως δεν αντίκεινται στις συνταγματικές επιταγές και τις υπερνομοθετικές διατάξεις οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς και σε όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ.