Πολιτική Υγείας

Παίδων Πεντέλης: Από 25/2 σε πλήρη λειτουργία με το σύνολο των εφημεριών του

Παίδων Πεντέλης: Από 25/2 σε πλήρη λειτουργία με το σύνολο των εφημεριών του

Παίδων Πεντέλης: Σε κανονικό πρόγραμμα εφημεριών επανέρχεται τις επόμενες ημέρες το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, μετά την προσωρινή μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σε πλήρη λειτουργία με το σύνολο των εφημεριών του επανέρχεται στις 25 Φεβρουαρίου το Νοκομείο Παίδων Πεντέλης.  Την είδηση ανακοίνωσε ο o υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με σχετική του ανάρτηση στο Twitter. «Στις 25 Φεβρουαρίου το Παίδων Πεντέλης επανέρχεται στην πλήρη λειτουργία του με το σύνολο των εφημεριών του. Είμαστε απολύτως συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα μας. Είμαστε απολύτως συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα μας», αναφέρει συγκεκριμένα ο υπουργός στην ανάρτησή του.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη:

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας που ανακοινώθηκε στις 12 Ιανουαρίου προέβλεπε την προσωρινή μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο για 6 εβδομάδες με σκοπό να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Το νοσοκομείο έκανε κανονικά την πρωινή του λειτουργία, με τακτικά ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικά, ενώ για έξι εβδομάδες έχουν ανασταλεί οι βραδινές του εφημερίες που γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη κάθε εβδομάδα. Όπως είχε εξηγήσει η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, «αυτό γίνεται γιατί στην Αθήνα γίνονται καθημερινά: 600 εμβολιασμοί σε παιδιά στο ‘Αγία Σοφία’, 400 στο ‘Αγλαΐα Κυριακού’ και 300 στο Παίδων Πεντέλης και θέλουμε να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη». Παράλληλα, η κα Γκάγκα ανέφερε ότι η απόφαση πάρθηκε και διότι το Παίδων Πεντέλης έχει πολύ καλή πρόσβαση και πάρκινγκ, εξυπηρετώντας γονείς και παιδιά.

Θύελλες αντιδράσεων από υγειονομικούς

“Σε σχέση με το Παίδων Πεντέλης, όπως έγινε γνωστό θα βγει από τις εφημερίες των νοσοκομείων για τις ερχόμενες 3 τουλάχιστον εβδομάδες. Ο λόγος φυσικά είναι για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του εμβολιασμού παιδιών, μειώνοντας τον όγκο εργασιών του νοσοκομείου χωρίς ωστόσο να διακοπούν οι νοσηλείες, τα εξωτερικά ιατρεία ή τα χειρουργεία που έχουν προγραμματιστεί. 

Ακατανόητη, απερίσκεπτη απόφαση που δείχνει την πολιτική κατεύθυνση της Κυβέρνησης που είναι η κατάργηση συγχώνευση Υγειονομικών Μονάδων και η Ιδιωτικοποίηση. Την ώρα που ανοίγουν τα σχολεία και κανείς δεν γνωρίζει την διασπορά του ιού εντός των σχολικών μονάδων, βγάζουν από την εφημερία το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης και ως εκ τούτω το θέτουν εκτός λειτουργίας μετατρέποντάς το σε εμβολιαστικό κέντρο. Ήδη στο Νοσοκομείο λειτουργούν 4 εμβολιαστικές γραμμές και οι εργαζόμενοι προτείνουν την αύξηση τους σε 8 συμβάλλοντας στην προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.”

Πού είναι η Πρωτοβάθμια περίθαλψη; Η γύμνια της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες και από την κοσμοσυρροή στα ΤΕΠ των εφημερεύων Νοσοκομείων προκειμένου να κάνουν τεστ επειδή τα συνεργεία του ΕΟΔΥ είναι άφαντα και δεν συνταγογραφούνται, δεν παρέχονται δωρεάν τα test. Το Παίδων Πεντέλης έχει ανεπτυγμένες 150 κλίνες και νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 50 παιδιά μεταξύ αυτών και 9 παιδιά με κορωνοϊό. Εξυπηρετεί την Βόρεια και Ανατολική Αττική και λόγω της Αττικής Οδού την Στερεά Ελλάδα και πολλές οικογένειες από την υπόλοιπη Αττική. Εφημερεύει κάθε Δευτέρα και Πέμπτη όλο το 24ωρο. Επίσης κάθε δεύτερη Κυριακή όλο το 24ωρο και κάθε ημέρα από 8πμ έως 2:30μμ.

Οι εργαζόμενοι και οι φορείς της περιοχής σήμερα έστειλαν ηχηρή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης. Το Νοσοκομείο σήμερα αν και ο σχεδιασμός ήταν να τεθεί εκτός εφημερίας, εφημερεύει κανονικά. Μάταια όμως θεωρήθηκε αυτό υπαναχώρηση της κυβέρνησης. Εστάλη σήμερα κλιμάκιο της 1ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο και με την μεζούρα μετράνε την μετατροπή του Νοσοκομείου σε Εμβολιαστικό Κέντρο. Τέτοιο επιχειρησιακό σχέδιο!!! Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την κατάργηση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.”, ανέφερε χαρακτηριστικά ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Nα ξεκινήσουν απόψε οι εφημερίες του "Παίδων Πεντέλης" ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

Αναβάλλονται οι εμβολιασμοί 24-25/01 στο Παίδων Πεντέλης

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία στο Παίδων Πεντέλης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας τους αναμένεται να δουν οι γιατροί στο νέο ΕΣΥ

Ταυτόχρονα, εάν η ΝΔ μετατρέψει όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει, τότε οι γιατροί που θα προσλαμβάνονται δεν θα έχουν μονιμότητα στο ΕΣΥ, αλλά θα υπογράφουν συμβάσεις, επίσης, με συγκεκριμένο χρόνο εργασίας. Οι συμβάσεις έργου αυτές θα αμείβονται βέβαια με πολύ υψηλότερες αποδοχές από ό,τι λαμβάνουν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με σχέση μονιμότητας με το σύστημα.

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.

ΕΣΥ Νέα Κατάσταση - Αλλαγές στα νοσοκομεία με πράσινο φως Μητσοτάκη

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει ο νέος Χάρτης Υγείας και στις κλινικές αλλά και γενικότερα στις δομές του ΕΣΥ. Πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι με τον νέο Χάρτη Υγείας θα υπάρξουν τόσο συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όσο και αλλαγή χρήσης σε αρκετές δομές Υγείας.

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.