Πολιτική Υγείας

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Εξαιρετικά ανήσυχος για την κρίση στο Αφγανιστάν

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Εξαιρετικά ανήσυχος για την κρίση στο Αφγανιστάν

Τον Ιούλιο η χώρα παρουσίαζε απότομη αύξηση νέων κρουσμάτων, ακόμη και χωρίς εκτεταμένες δοκιμές που να δείχνουν ότι ο πραγματικός συνολικός αριθμός ασθενειών είναι πιθανότατα υψηλότερος από τους 152.300 που αναφέρθηκαν.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Τον Ιούνιο, η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ προειδοποίησε ότι τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν έλλειψη οξυγόνου, κρεβατιών και άλλων προμηθειών. Η Ντάνα Περίνο αναφέρει ότι οι Ταλιμπάν απήγαγαν οικογένειες Αφγανών διερμηνέων που κατέφυγαν στις ΗΠΑ. Ο συν-οικοδεσπότης του «The Five» λέει ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς πως ό,τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν «δεν θα συνέβαινε». Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά ανήσυχος» για την “εξελισσόμενη κατάσταση ασφάλειας και ανθρωπισμού» στο Αφγανιστάν και ζήτησε από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να «σέβονται και να υποστηρίζονται”.

«Το Γραφείο της Ανατολικής Μεσογείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι εξαιρετικά ανήσυχο για την εξελισσόμενη κατάσταση ασφάλειας και ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν», ανέφερε ο οργανισμός στο Twitter. «Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια απευθύνονται στις οικογένειες αθώων πολιτών που έχασαν τη ζωή τους». Ο οργανισμός σημείωσε ότι «η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία». «Καλούμε όλα τα μέρη της σύγκρουσης να τηρήσουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε ένα άλλο tweet.

«Τα κέρδη των τελευταίων είκοσι ετών δεν θα μπορούσαν να γυρίσουν πίσω.

Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, η παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας πρέπει να διατηρηθεί και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας να σέβονται και να υποστηρίζονται.»

Την Τρίτη, ένας εκπρόσωπος είπε στο Reuters ότι ο ΠΟΥ ανησυχεί επίσης για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή και πως η άνοδος των Ταλιμπάν στην εξουσία ματαιώνει τις προσπάθειες αποστολής ιατρικού υλικού και υποστήριξης στην περιοχή.

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ εξέδωσε μια ειδοποίηση για την υγεία προειδοποιώντας ότι τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν έλλειψη οξυγόνου, κρεβατιών και άλλων προμηθειών τόσο για ασθενείς με COVID-19 όσο και για ασθενείς χωρίς COVID-19.

Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι από τις 11 Αυγούστου πάνω από 1,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων είχαν χορηγηθεί στο Αφγανιστάν.

Τον Ιούλιο η χώρα παρουσίαζε απότομη αύξηση νέων κρουσμάτων, ακόμη και χωρίς εκτεταμένες δοκιμές που να δείχνουν ότι ο πραγματικός συνολικός αριθμός ασθενειών είναι πιθανότατα υψηλότερος από τους 152.300 που αναφέρθηκαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Απόγνωση εκατοντάδων ανθρώπων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να φύγουν από τη χώρα τους μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν

Μαύρη σελίδα για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν η κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν

Οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν επίθεση αστραπής για να καταλάβουν το Αφγανιστάν καθώς αποχώρησαν ξένα στρατεύματα

Το Πεκίνο προσπάθησε να διατηρήσει ανεπίσημους δεσμούς με τους Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν.

Η επόμενη μέρα για τις γυναίκες στην Καμπούλ μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας από τους Ταλιμπάν.

Συγκλονίζει η ανάρτηση νεαρής κοπέλας από το Αφγανιστάν

"Έφυγα για να μην γίνει αιματοχυσία στην Καμπούλ" λέει ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.

Πώς θα συνάπτουν συμβάσεις οι ιδιώτες ιατροί με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Προσωπικός ιατρός: Καθορίζεται η διαδικασία σύναψης συμβάσεων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με τους ιδιώτες ιατρούς που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό ως προσωπικοί ιατροί και κάθε σχετικό θέμα της συμβατικής συνεργασίας τους.