Πολιτική Υγείας

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Εξαιρετικά ανήσυχος για την κρίση στο Αφγανιστάν

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Εξαιρετικά ανήσυχος για την κρίση στο Αφγανιστάν

Τον Ιούλιο η χώρα παρουσίαζε απότομη αύξηση νέων κρουσμάτων, ακόμη και χωρίς εκτεταμένες δοκιμές που να δείχνουν ότι ο πραγματικός συνολικός αριθμός ασθενειών είναι πιθανότατα υψηλότερος από τους 152.300 που αναφέρθηκαν.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Τον Ιούνιο, η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ προειδοποίησε ότι τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν έλλειψη οξυγόνου, κρεβατιών και άλλων προμηθειών. Η Ντάνα Περίνο αναφέρει ότι οι Ταλιμπάν απήγαγαν οικογένειες Αφγανών διερμηνέων που κατέφυγαν στις ΗΠΑ. Ο συν-οικοδεσπότης του «The Five» λέει ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς πως ό,τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν «δεν θα συνέβαινε». Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά ανήσυχος» για την “εξελισσόμενη κατάσταση ασφάλειας και ανθρωπισμού» στο Αφγανιστάν και ζήτησε από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να «σέβονται και να υποστηρίζονται”.

«Το Γραφείο της Ανατολικής Μεσογείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι εξαιρετικά ανήσυχο για την εξελισσόμενη κατάσταση ασφάλειας και ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν», ανέφερε ο οργανισμός στο Twitter. «Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια απευθύνονται στις οικογένειες αθώων πολιτών που έχασαν τη ζωή τους». Ο οργανισμός σημείωσε ότι «η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία». «Καλούμε όλα τα μέρη της σύγκρουσης να τηρήσουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε ένα άλλο tweet.

«Τα κέρδη των τελευταίων είκοσι ετών δεν θα μπορούσαν να γυρίσουν πίσω.

Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, η παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας πρέπει να διατηρηθεί και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας να σέβονται και να υποστηρίζονται.»

Την Τρίτη, ένας εκπρόσωπος είπε στο Reuters ότι ο ΠΟΥ ανησυχεί επίσης για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή και πως η άνοδος των Ταλιμπάν στην εξουσία ματαιώνει τις προσπάθειες αποστολής ιατρικού υλικού και υποστήριξης στην περιοχή.

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ εξέδωσε μια ειδοποίηση για την υγεία προειδοποιώντας ότι τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν έλλειψη οξυγόνου, κρεβατιών και άλλων προμηθειών τόσο για ασθενείς με COVID-19 όσο και για ασθενείς χωρίς COVID-19.

Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι από τις 11 Αυγούστου πάνω από 1,8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων είχαν χορηγηθεί στο Αφγανιστάν.

Τον Ιούλιο η χώρα παρουσίαζε απότομη αύξηση νέων κρουσμάτων, ακόμη και χωρίς εκτεταμένες δοκιμές που να δείχνουν ότι ο πραγματικός συνολικός αριθμός ασθενειών είναι πιθανότατα υψηλότερος από τους 152.300 που αναφέρθηκαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Απόγνωση εκατοντάδων ανθρώπων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να φύγουν από τη χώρα τους μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν

Μαύρη σελίδα για τις γυναίκες στο Αφγανιστάν η κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν

Οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν επίθεση αστραπής για να καταλάβουν το Αφγανιστάν καθώς αποχώρησαν ξένα στρατεύματα

Το Πεκίνο προσπάθησε να διατηρήσει ανεπίσημους δεσμούς με τους Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν.

Η επόμενη μέρα για τις γυναίκες στην Καμπούλ μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας από τους Ταλιμπάν.

Συγκλονίζει η ανάρτηση νεαρής κοπέλας από το Αφγανιστάν

"Έφυγα για να μην γίνει αιματοχυσία στην Καμπούλ" λέει ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επένδυση 2,1 δισ. δολαρίων για τη βελτίωση της πρόληψης και του ελέγχου των λοιμώξεων για την COVID -19 και τις μελλοντικές μολυσματικές ασθένειες

"Η χρηματοδότηση θα παράσχει σημαντικούς πόρους στα τμήματα δημόσιας υγείας και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και ευκαιρίες για την ανάπτυξη καινοτόμων στρατηγικών για την προστασία κάθε τμήματος του πληθυσμού των ΗΠΑ, ειδικά εκείνων που έχουν πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία, σε μια εποχή που θα πληγούν σκληρά", δήλωσε η Walensky.

Οι εμβολιασμοί για παιδιά 2 ετών ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα, κάνοντας την Κούβα μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που εμβολιάζει παιδιά τόσο μικρά.

"Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο SOBERANA 02 είναι ασφαλές για τη χορήγησή του σε παιδιά και εφήβους και ότι το παγκόσμιο πρότυπο ασφάλειας είναι παρόμοιο με αυτό των ενηλίκων", ανέφερε το Ινστιτούτο Finlay.

Θάνος Πλεύρης: O ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας - Δεν πληρώνει τίποτα ο ασθενής

Θάνος Πλεύρης: Ο κ. Πλεύρης, διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβερνησης είναι να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες στην δημόσια περίθαλψη, ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτική δωρεάν υπηρεσία.

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»