Πολιτική Υγείας

Ουάσιγκτον Πρόγραμμα Εμβόλια: Καινοτόμος τρόπος για την προώθηση των εμβολιασμών COVID-19

Ουάσιγκτον Πρόγραμμα Εμβόλια: Καινοτόμος τρόπος για την προώθηση των εμβολιασμών COVID-19

Ορισμένοι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης ανησυχούν για τη δημιουργία μιας κλινικής στον χώρο μιας επιχείρησης μαριχουάνας, επειδή δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση συμμετέχοντας στη διανομή ενός παράνομου ναρκωτικού.

Ουάσιγκτον Πρόγραμμα Εμβόλια: Το πρόγραμμα εμβολιασμού COVID-19 της Ουάσιγκτον για τα κίνητρα είναι επίπεδο.Η Ουάσινγκτον προσφέρει επίσης δωρεάν μπίρες, αθλητικά εισιτήρια και χρηματικά έπαθλα σε παραλήπτες εμβολίων. Σχεδιάστηκε ένας καινοτόμος τρόπος για την προώθηση των εμβολιασμών COVID-19, αλλά το νέο πρόγραμμα «κίνητρα για εμβόλια» της Ουάσιγκτον ξεκινά από μια πρόχειρη αρχή. Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι σχεδόν 500 εξουσιοδοτημένοι λιανοπωλητές μαριχουάνας της πολιτείας θα μπορούσαν να αρχίσουν να φιλοξενούν κλινικές εμβολίων και να προσφέρουν ένα και μόνο προ-τυλιγμένο τσιγάρο μαριχουάνας σε οποιονδήποτε ενήλικα ηλικίας 21 ετών α λάμβανε ένα πλάνο. Είναι ένα από τα πολλά κίνητρα για εμβόλια που προσφέρονται στην Ουάσινγκτον, όπως δωρεάν μπίρες, αθλητικά εισιτήρια και χρηματικά έπαθλα για να προσελκύσουν όσους ήταν διστακτικοί ή απλώς τεμπέληδες.

Η Ουάσιγκτον και το Κολοράντο το 2012 ήταν οι πρώτες πολιτείες που νομιμοποίησαν τη χρήση μαριχουάνας για ενήλικες, με ελεγχόμενες πωλήσεις που ξεκινούν το 2014.

Η βιομηχανία έφερε στην Ουάσινγκτον περίπου 474 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους το τελευταίο οικονομικό έτος.

Ωστόσο, λίγα πράγματα είναι απλά σε έναν κλάδο που είναι παράνομος σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία και τα εμπόδια για την προσφορά των δωρεάν τσιγάρων είναι αρκετά σημαντικά ώστε λίγα από τα νόμιμα καταστήματα ποτ της πολιτείας λένε ότι θα συμμετάσχουν, ακόμα κι αν το επιθυμούν.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης δήλωσαν στο κρατικό συμβούλιο Liquor and Cannabis Board κατά τη διάρκεια συνάντησης την Τετάρτη ότι πολλοί δεν έχουν τον χώρο να φιλοξενήσουν μια κλινική εμβολίων.

Ορισμένοι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης ανησυχούν για τη δημιουργία μιας κλινικής στον χώρο μιας επιχείρησης μαριχουάνας, επειδή δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση συμμετέχοντας στη διανομή ενός παράνομου ναρκωτικού.

Και το πρόγραμμα πρόκειται να λήξει στις 12 Ιουλίου – πολύ νωρίς για να προσφέρουν μια δεύτερη δόση σε πελάτες που ενδέχεται να εμφανιστούν για μια πρώτη δόση στα μέσα έως τα τέλη Ιουνίου.

Οι λιανοπωλητές σημείωσαν επίσης πως είναι λυπηρό ότι το Liquor and Cannabis Board επέτρεψε σε ζυθοποιεία, οινοποιεία και μπαρ να προσφέρουν δωρεάν ποτό σε πελάτες που απλώς έδειξαν απόδειξη εμβολιασμού – δεν απαιτείται κλινική στον χώρο του ξενοδοχείου.

“Ακούμε από λιανοπωλητές ότι θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό”, δήλωσε ο Aaron Pickus, εκπρόσωπος της Washington CannaBusiness Association, μιας βιομηχανικής ομάδας.

“Γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, όπως το έκαναν τα οινοποιεία και οι ζυθοποιίες;”

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου David Postman τους είπε ότι ήταν μέλος του επιχειρηματικού ομίλου που στα τέλη του περασμένου μήνα πρότεινε το πρόγραμμα, το οποίο θεωρούσε ότι ήταν και μια καλή ιδέα για το γραφείο του κυβερνήτη Jay Inslee.

Ενώ ένας λιανοπωλητής μαριχουάνας στην Αριζόνα προσέφερε δωρεάν εμβόλια μαζί με δωρεάν τσιγάρα ή φαγητά στις αρχές αυτού του μήνα, κανένα άλλο κράτος δεν φαίνεται να έχει παρόμοιο πρόγραμμα «τσιγάρα για εμβόλια».

“Βρισκόμαστε μπροστά σε αυτό”, δήλωσε ο David Postman. Η απαίτηση ότι τα καταστήματα δοχείων διαθέτουν κλινικές εμβολιασμού επιτόπου ήταν εν μέρει αιτιολογημένη από το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν επιτρέπεται να καταναλώνουν κάνναβη σε εξουσιοδοτημένους εμπόρους λιανικής πώλησης, σε αντίθεση με το αλκοόλ σε ζυθοποιείο ή οινοποιείο, είπε – υποδηλώνοντας ότι τα άτομα που έδειξαν τις κάρτες εμβολίου τους σε πολλά καταστήματα ποτ θα μπορούσαν να καταλήξουν με πολλά δωρεάν τσιγάρα που θα μπορούσαν να δοθούν σε νέους.

Είπε επίσης ότι το διοικητικό συμβούλιο έδωσε στα καταστήματα μαριχουάνας ένα πλεονέκτημα που δεν έδωσε στους προμηθευτές αλκοόλ: μια φορολογική μείωση στο προϊόν που δίνουν.

«Ζητώ λίγη κατανόηση», είπε ο  David Postman. “Εάν δεν είναι το σωστό, τότε αυτό θα είναι πολύ κακό, γιατί νομίζω ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα”.

Η Daniela Bernhard, συνιδιοκτήτης του καταστήματος κάνναβης του θείου Ike στο Σιάτλ, δήλωσε στο διοικητικό συμβούλιο ότι η βιομηχανία είναι ενθουσιασμένη που συμπεριλαμβάνεται στις προσπάθειες ενίσχυσης του εμβολιασμού, αλλά “απογοητεύει το γεγονός ότι ο νόμιμος και πολύ ελεγχόμενος τομέας μας εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τους ομοτίμους στην Ουάσιγκτον.”

“Εάν εμπιστευόμαστε ενήλικες που οδηγούν με τις κάρτες εμβολιασμού τους για να πάρουν μια πίντα μπύρας και έπειτα υπεύθυνα να φτάσουν στον επόμενο προορισμό τους, μπορούμε επίσης να εμπιστευτούμε ότι οι ενήλικες θα πάρουν ένα τσιγάρο και θα το απολαύσουν αργότερα σε ένα νόμιμο περιβάλλον”, δήλωσε ο Bernhard.

Ο Bernhard είπε ότι η προσπάθεια του θείου Ike να φιλοξενήσει μια κλινική εμβολίων απορρίφθηκε από δύο παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Ένας οργανισμός δημόσιας υγείας, η Περιφερειακή Περιφέρεια Υγείας του Σποκέιν, δεν είχε ακόμη προσεγγιστεί από αδειοδοτημένα καταστήματα μαριχουάνας σχετικά με τη δημιουργία κλινικής εμβολίων – αλλά είχε μια απάντηση έτοιμη.

“Δεν θα μπορούσαμε να παρέχουμε εμβόλιο λόγω ανησυχιών σχετικά με την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση”, δήλωσε η εκπρόσωπός του Kelli Hawkins.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόγραμμα εμβολιασμών στο σπίτι σε κομητείες των ΗΠΑ

Με δωρεάν μπύρα, ντόνατς και αποταμιευτικά ομόλογα ενθαρρύνουν τον κόσμο να εμβολιαστεί στις ΗΠΑ

Ο εμβολιαστικός στόχος του Μπάιντεν μέχρι τις 4 Ιουλίου είναι 160 εκ. εμβολιασμοί

Αυξηση κατά 50% στο περιεχόμενο των φιαλιδών του εμβολίου της αιτείται η Moderna

Εμπόδια στον εμβολιασμό από αρνητές του κορωνοϊού στο Λος Άντζελες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτη σύσκεψη με Χαρδαλιά καιΤσιόδρα για τη μετάλλαξη Δέλτα

Κορωνοϊός Μετάλλαξη Δέλτα: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού. "Καμπανάκι κινδύνου" για την Κρήτη, όπου σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν τα 15 εκ των 18 νέων κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα (24/06) στη χώρα.

ΣΦΕΕ ΙΟΒΕ : €6,7 δισεκ. η συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου στο ΑΕΠ το 2019

H κρίση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει σημαντική οικονομική υποχώρηση στην ελληνική οικονομία (ύφεση -8,2%), όπως και σε άλλες ανεπτυγμένες και βιομηχανοποιημένες χώρες του κόσμου. Συγχρόνως, τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας καλούνται να επαναξιολογήσουν τη δημόσια χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας, σύμφωνα με την  ετήσια έκθεση του ΙΟΒΕ και ΣΦΕΕ με τίτλο «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2020. Η συνολική συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου σε όρους ΑΕΠ εκτιμάται σε €6,7 δισεκ. (3,6% του ΑΕΠ) το 2019.

Μικρότερη η εμβολιαστική κάλυψη των νέων ενηλίκων έναντι των ηλικιωμένων στις ΗΠΑ

Οι προσπάθειες προσέγγισης που βασίζονται στην κοινότητα για την αύξηση της εμπιστοσύνης των εμβολίων και τη μείωση των πιθανών εμποδίων στην πρόσβαση θα μπορούσαν να βελτιώσουν την έναρξη εμβολιασμού COVID-19, ιδιαίτερα μεταξύ ατόμων ηλικίας 18-29 ετών και να μειώσουν την εξάπλωση και τον αντίκτυπο της COVID-19 μεταξύ του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ ", έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης

Μονή Πετράκη: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης στη Μονή Πετράκη.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα αποφευχθεί με επίσπευση του εμβολιασμού

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι λοιμώξεις με τη μετάλλαξη Δέλτα του ιού αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους και νεαρά άτομα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης και τόνισε πως η έντονη μεταδοτικότητα και περαιτέρω εξέλιξη της μετάλλαξης θα αποφευχθεί με άμεση εμβολιαστική κάλυψη.

Νίκος Χαρδαλιάς: Αίρεται από αύριο (24/06) η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις κυβερνητικές αποφάσεις για την περαιτέρω άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Βάνα Παπαευαγγέλου: 1 στους 3 νοσηλευόμενους είναι μεταξύ 25 ως 55 ετών

Βάνα Παπαευαγγέλου: Βελτιωμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, είπε η κα Παπαευαγγέλου, με τις περισσότερες περιφερειακές ενότητες να είναι πράσινες ή κίτρινες. Απασχολούν ωστόσο περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπου υπάρχει κίνδυνος σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, όπως επίσης και η διασπορά μεταλλαγμένων στελεχών του ιού με αυξημένη μεταδοτικότητα. Κατά τη διάρκεια δε των τελευταίων εβδομάδων η πανδημία αλλάζει πρόσωπο και σήμερα η νόσος αφορά κυρίως άτομα νεότερης ηλικίας, με 1 στους 3 νοσηλευόμενους να είναι 25-55 ετών. Αναφορικά με τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε τη μη χρήση της αποκλειστικά όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός.