Πολιτική Υγείας

Ο Υφυπουργός Υγείας στον Εκτελεστικό Οργανισμό για την Υγεία και την Ψηφιοποίηση

Ο Υφυπουργός Υγείας στον Εκτελεστικό Οργανισμό για την Υγεία και την Ψηφιοποίηση

Ο Υφυπουργός Υγείας προσκάλεσε την ηγεσία του Οργανισμού σε επίσκεψη εργασίας στο υπουργείο, με στόχο τη θεμελίωση μιας λειτουργικής και παραγωγικής επικοινωνίας και συνεργασίας.

Τον Εκτελεστικό Οργανισμό για την Υγεία και την Ψηφιοποίηση (HaDEA), επισκέφθηκε στις Βρυξέλλες ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Ο συγκεκριμένος οργανισμός αποτελεί τον εκτελεστικό βραχίονα της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο της εκτενούς συνεργασίας του Υφυπουργού με τη Διευθύντρια, Marina Zanchi και τους Προϊσταμένους όλων των Τμημάτων διερευνήθηκαν τρόποι χρησιμοποίησης των εργαλείων του Οργανισμού.

Οι δυνατότητες που συζητήθηκαν αφορούν στην απευθείας χρηματοδότηση, την προμήθεια υπηρεσιών, εκπαιδευτικές δράσεις και τη μεταφορά βέλτιστων πρακτικών για την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Ο Υφυπουργός Υγείας προσκάλεσε την ηγεσία του Οργανισμού σε επίσκεψη εργασίας στο υπουργείο, το ταχύτερο δυνατόν, με στόχο τη θεμελίωση μιας λειτουργικής και παραγωγικής επικοινωνίας και συνεργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΑμΣΚΠ με τον Υπουργό Υγείας

Τα κρούσματα κορωνοϊού φέρνουν επιπλέον μέτρα από το Υπουργείο Υγείας

Αυτοψία Υφυπουργού Υγείας στους χώρους της Ψυχιατρικής Κλινικής στο «Αγία Όλγα»

Χρυσοχοΐδης: "Παγκόσμιο πρόβλημα οι ελλείψεις φαρμάκων"

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πληγέντων στην Θεσσαλία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χαρδαλιάς: Προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού 6 εκατ. ευρώ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Χαρδαλιάς, εντός του 2024 αναμένεται νέα πρόσκληση για περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού και των άλλων νοσοκομείων της Αττικής.

ΝΙΜΤΣ - Παραχώρηση 50 κλινών νοσηλείας στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της Covid-19

Για την αποζημίωση του ιατρικού προσωπικού του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ., λόγω συμμετοχής του στο πρόγραμμα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., εφαρμόζονται αναλόγως οι κείμενες διατάξεις για την αποζημίωση των εφημεριών των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., καθώς και οι διατάξεις της υπό στοιχεία Φ.900/9/568018/Σ.942/ 3.12.2021 (Β΄ 5821) κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας.

Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

Ο κ. Γεωργιάδης είχε διμερείς συναντήσεις με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ε.Ε. κ. Στέλλα Κυριακίδου και με τον Υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Διαμανό.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας

Η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας με δρομολογημένες στοχευμένες ενέργειες που αφορούν, μεταξύ άλλων, την οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων.