Πολιτική Υγείας

Ο Επόμενος Ηγέτης του Χονγκ Κονγκ: Δεσμεύεται για επανεκκίνηση, αλλά όχι για χρονοδιάγραμμα εξόδου από τη μηδενική Covid

Ο Επόμενος Ηγέτης του Χονγκ Κονγκ: Δεσμεύεται για επανεκκίνηση, αλλά όχι για χρονοδιάγραμμα εξόδου από τη μηδενική Covid

Όμως, παρά το γεγονός ότι πρωτοστατεί σε μια εκστρατεία με το σύνθημα «Ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο για το Χονγκ Κονγκ μαζί», οι μέχρι τώρα πολιτικές του Lee δείχνουν ελάχιστη αλλαγή από την τρέχουσα πορεία που κατευθύνεται από το Πεκίνο υπό τη διοίκηση της Lam.

Ο Επόμενος Ηγέτης του Χονγκ Κονγκ: Ο Τζον Λι, πρώην ανώτατος αστυνομικός και αρχηγός ασφαλείας, αναμένεται να διοριστεί νέος διευθύνων σύμβουλος του Χονγκ Κονγκ από μια επιτροπή πιστών του Πεκίνου στις 8 Μαΐου Ο επόμενος ηγέτης του Χονγκ Κονγκ αποκάλυψε ένα μανιφέστο την Παρασκευή με το οποίο δεσμεύτηκε να επαναφέρει τον επιχειρηματικό κόμβο στην παλιά του δόξα, αλλά δεν θα βασιζόταν στο πότε η πόλη θα μπορούσε να απορρίψει τους ελέγχους μηδενικής Covid που την έχουν αφήσει διεθνώς αποκομμένη. Ο Τζον Λι, πρώην ανώτατος αστυνομικός και αρχηγός ασφαλείας, αναμένεται να διοριστεί νέος διευθύνων σύμβουλος του Χονγκ Κονγκ από μια επιτροπή περίπου 1.500 πιστών του Πεκίνου στις 8 Μαΐου.

Δεν αντιμετωπίζει κανέναν ανταγωνισμό, αλλά θα κληρονομήσει μια πόλη που συγκλονίζεται από τεράστιες διαδηλώσεις για τη δημοκρατία, μια συνεχιζόμενη καταστολή των πολιτικών ελευθεριών και περισσότερα από δύο χρόνια περιορισμών πανδημίας που έχουν αφήσει τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις διεθνώς απομονωμένες.

«Η Covid δεν πρόκειται να ζήσει μαζί μας για πάντα, σε κάποιο στάδιο θα είναι υπό έλεγχο», είπε ο Λι σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε πότε θα ανοίξει ξανά το Χονγκ Κονγκ στον κόσμο.

«Είναι σημαντικό να κάνουμε μια καλή πράξη εξισορρόπησης», πρόσθεσε.

Η Κίνα είναι η μόνη μεγάλη οικονομία που εξακολουθεί να τηρεί τη στρατηγική μηδενικής ανοχής, ακόμη και όταν η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron ξεπερνά αυτές τις άμυνες και επιβάλλει επώδυνους περιορισμούς τόσο στο Χονγκ Κονγκ όσο και στην ηπειρωτική χώρα.

Το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στην άκρη ενός θανατηφόρου κύματος Omicron, σκοτώνοντας περίπου 9.000 κατοίκους και πυροδοτώντας μια έξοδο από την επιχειρηματική κοινότητα της πόλης. Ο Λι είπε την Παρασκευή ότι το μανιφέστο του 44 σελίδων θα καθοδηγήσει την προσπάθειά του να αποκαταστήσει τη λάμψη του Χονγκ Κονγκ όταν θα αναλάβει την απερχόμενη ηγέτη Κάρι Λαμ την 1η Ιουλίου – την 25η επέτειο από την παράδοση της πόλης στην Κίνα από τη Βρετανία.

Όμως, παρά το γεγονός ότι πρωτοστατεί σε μια εκστρατεία με το σύνθημα «Ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο για το Χονγκ Κονγκ μαζί», οι μέχρι τώρα πολιτικές του Lee δείχνουν ελάχιστη αλλαγή από την τρέχουσα πορεία που κατευθύνεται από το Πεκίνο υπό τη διοίκηση της Lam. Ο Lee, 64 ετών, ήταν ένα βασικό πρόσωπο στην καταστολή τεράστιων διαδηλώσεων για τη δημοκρατία και είναι μεταξύ των 11 κορυφαίων αξιωματούχων του Χονγκ Κονγκ και του Πεκίνου στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ορκίστηκε την Παρασκευή ότι μια σειρά από νέα εγκλήματα εθνικής ασφάλειας θα τεθούν εκτός νόμου στην τοπική νομοθεσία, ενισχύοντας τον ήδη σαρωτικό νόμο που επέβαλε το Πεκίνο στο Χονγκ Κονγκ το 2020 με σκοπό να καταργήσει τη διαφωνία.

Οι προσπάθειες για «καλλιέργεια μιας νέας γενιάς που αγαπά τη χώρα και το Χονγκ Κονγκ» θα συνεχιστούν, πρόσθεσε.

Όπως και άλλοι διευθύνοντες σύμβουλοι από την παράδοση, ο Lee επεσήμανε τη χρόνια έλλειψη οικονομικά προσιτών κατοικιών ως βασικό τομέα που έπρεπε να αντιμετωπίσει η κυβέρνησή του.

Το Χονγκ Κονγκ κατείχε εδώ και καιρό τον τίτλο της πιο απρόσιτης αγοράς στέγης στον κόσμο, όπου μια μελέτη φέτος έδειξε ότι η μέση τιμή του ακινήτου είναι 23 φορές μεγαλύτερη από το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών.

«Μετά από όλες τις μεγάλες συζητήσεις για τη χρήση γης, είναι ώρα για εκτέλεση», είπε ο Lee, δεσμευόμενος να χτίσει περισσότερα σπίτια καθώς και να επιταχύνει και να εξορθολογίσει τις πωλήσεις γης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Χονγκ Κονγκ θα χαλαρώσει ορισμένους από τους περιορισμούς για την COVID-19 αργότερα αυτόν τον μήνα

Οι αεροπορικές εταιρείες βρίσκουν απίστευτα δύσκολο να λειτουργήσουν στο Χονγκ Κονγκ λόγω της συχνής απαγόρευσης πτήσεων για μηδενική covid

Άλλη μια πόλη 9 εκατ. κατοίκων μπαίνει σε lockdown στην Κίνα

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανέφεραν δύο θανάτους από την COVID-19 το Σάββατο

Υψηλό δύο ετών παρουσίασε η Κίνα με 214 κρούσματα συμπτωματικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Εκλογές Τουρκία: Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συγκρούονται

Εκλογές Τουρκία: Προβλέποντας μια νίκη Ερντογάν και περαιτέρω οικονομική αστάθεια, οι χρηματοπιστωτικές αγορές αντέδρασαν με την τουρκική λίρα να φτάνει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ έναντι του δολαρίου την Παρασκευή.

Οι νέοι γονείς στο Η.Β. είναι απροετοίμαστοι λόγω αποτυχίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επισημαίνει έκθεση

Οι συγγραφείς έχουν δημοσιεύσει ένα σχέδιο δράσης για κυβερνητικούς αξιωματούχους για τη βελτίωση της υγείας των μελλοντικών γονέων—περιλαμβάνει:Κάντε τις υπηρεσίες φροντίδας πριν από τη σύλληψη διαθέσιμες σε όλους στο Ηνωμένο Βασίλειο—για την αντιμετώπιση της σπειροειδούς ανισότητας, Παροχή κινήτρων για τους γενικούς ιατρούς, τις υπηρεσίες μητρότητας και τους οικογενειακούς κόμβους για την ομαλοποίηση της φροντίδας πριν από τη σύλληψη — για τη βελτίωση της φροντίδας εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό,

Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας: 1η παγκόσμια στρατηγική για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων

Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας: Η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας συμφώνησε σήμερα για την πρώτη παγκόσμια στρατηγική για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων.

Με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ συναντήθηκε η Μίνα Γκάγκα στη Γενεύη

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε η έρευνα "People’s Voices" "Οι Φωνές των Ανθρώπων" που γίνεται σε όλον τον κόσμο, σχετικά με το πώς αισθάνονται οι πολίτες για τα συστήματα υγείας σε κάθε χώρα και τις αλλαγές που θέλουν. Η παρουσίαση της έρευνας People's Voices, που τελεί υπό τη μέριμνα και του Υπουργείου Yγείας της Ελλάδας, έγινε από την επικεφαλής, Prof. Margaret Kruk του Harvard και υπεύθυνη της ομάδας Quest. Τη συνάντηση άνοιξαν η Αναπληρώτρια Yπουργός, Μίνα Γκάγκα και η Dr Natasha Azzopardi- Muskat του ΠΟΥ. Η σχετική έρευνα θα ολοκληρωθεί και για την Ελλάδα στο επόμενο τρίμηνο.

Το CDC ενθαρρύνει τον εμβολιασμό κατά της mpox για την πρόληψη της καλοκαιρινής επιδημίας

"Ενθαρρύνουμε πραγματικά όποιον ενδιαφέρεται να έρθει στο κέντρο μας για να κάνει αυτό το δωρεάν εμβόλιο". "Η Mpox δεν έχει εξαφανιστεί και θα την παρακολουθούμε πολύ στενά", δήλωσε ο Dr. Ho. "Οι άνθρωποι που έχουν ένα ασυνήθιστο εξάνθημα θα πρέπει να ελεγχθούν για mpox και όσοι διατρέχουν κίνδυνο θα πρέπει να συζητήσουν για τον εμβολιασμό με τον πάροχό τους".