Πολιτική Υγείας

Νοσοκομείο Μιζούρι: Αντιμετωπίζει έλλειψη αναπνευστήρων εν μέσω της αύξησης των νοσηλειών COVID-19

Νοσοκομείο Μιζούρι: Αντιμετωπίζει έλλειψη αναπνευστήρων εν μέσω της αύξησης των νοσηλειών COVID-19

"Μετά από όσα έχουμε δει τον τελευταίο μήνα, όλοι απλώς κρατούν την ανάσα τους, ειδικά μετά από ένα σαββατοκύριακο διακοπών σαν αυτό, γνωρίζοντας ότι υπήρχαν μεγάλες συγκεντρώσεις", δήλωσε ο Frederick στο Associated Press. Το Μιζούρι έχει τα πιο νέα κρούσματα COVID-19 κατά κεφαλήν τις τελευταίες 14 ημέρες από οποιαδήποτε πολιτεία της χώρας.

Νοσοκομείο Μιζούρι: Τα δύο νοσοκομεία της πόλης αντιμετώπισαν 213 ασθενείς με COVID-19. Ένα νοσοκομείο στο Μιζούρι έμεινε από αναπνευστήρες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της 4ης Ιουλίου εν μέσω μιας αύξησης των νοσηλειών COVID-19 στα νοσοκομεία που πιθανώς προκλήθηκε από την εξάπλωση της παραλλαγής Delta. Οι ασθενείς σε νοσοκομείο κορωνοϊού στο Σπρίνγκφιλντ – μια πόλη με πάνω από 160.000 άτομα – σημείωσαν άνοδο 27% το σαββατοκύριακο των διακοπών καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει χαμηλά ποσοστά ανοσοποίησης.

Τα δύο νοσοκομεία της πόλης – το CoxHealth και το Mercy Springfield – αντιμετώπισαν 213 ασθενείς με COVID-19 από τη Δευτέρα, από 168 την Παρασκευή.

Στις 24 Μαΐου, τα δύο νοσοκομεία θεραπεύουν μόνο 31 ασθενείς με κορωνοϊό.

Με την αύξηση των ασθενών, το Mercy Springfield ξέμεινε από  αναπνευστήρες το σαββατοκύριακο, αλλά κατάφερε να δανειστεί περισσότερους πριν φτάσει ένας άλλος ασθενής, σύμφωνα με τον Erik Frederick, τον επικεφαλής διοικητικό αξιωματούχο του νοσοκομείου.

“Μετά από όσα έχουμε δει τον τελευταίο μήνα, όλοι απλώς κρατούν την ανάσα τους, ειδικά μετά από ένα σαββατοκύριακο διακοπών σαν αυτό, γνωρίζοντας ότι υπήρχαν μεγάλες συγκεντρώσεις”, δήλωσε ο Frederick στο Associated Press.

Το Μιζούρι έχει τα πιο νέα κρούσματα COVID-19 κατά κεφαλήν τις τελευταίες 14 ημέρες από οποιαδήποτε πολιτεία της χώρας.

Το 45% των κατοίκων της πολιτείας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Το εθνικό ποσοστό είναι 54,7 τοις εκατό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μισό εκατομμύριο θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού στην Αμερική

Οι θάνατοι από ναρκωτικά αυξήθηκαν μεταξύ των Μαύρων Αμερικανών στην εποχή του κορωνοϊού

Η προσπάθεια εμβολιασμών στις ΗΠΑ έπληξε ένα άλλο ενθαρρυντικό ορόσημο τη Δευτέρα

Τα εμβόλια COVID-19 είναι ανοικτά σε παιδιά 16 ετών σε αυτές τις 20 πολιτείες και σε ακόμα 18 την επόμενη εβδομάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για το «νέο ΕΣΥ»

Σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ υγεία:Tο σχέδιο για το «νέο ΕΣΥ» παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Επένδυση 2,1 δισ. δολαρίων για τη βελτίωση της πρόληψης και του ελέγχου των λοιμώξεων για την COVID -19 και τις μελλοντικές μολυσματικές ασθένειες

"Η χρηματοδότηση θα παράσχει σημαντικούς πόρους στα τμήματα δημόσιας υγείας και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και ευκαιρίες για την ανάπτυξη καινοτόμων στρατηγικών για την προστασία κάθε τμήματος του πληθυσμού των ΗΠΑ, ειδικά εκείνων που έχουν πληγεί δυσανάλογα από την πανδημία, σε μια εποχή που θα πληγούν σκληρά", δήλωσε η Walensky.

Οι εμβολιασμοί για παιδιά 2 ετών ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα, κάνοντας την Κούβα μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που εμβολιάζει παιδιά τόσο μικρά.

"Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο SOBERANA 02 είναι ασφαλές για τη χορήγησή του σε παιδιά και εφήβους και ότι το παγκόσμιο πρότυπο ασφάλειας είναι παρόμοιο με αυτό των ενηλίκων", ανέφερε το Ινστιτούτο Finlay.

Θάνος Πλεύρης: O ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας - Δεν πληρώνει τίποτα ο ασθενής

Θάνος Πλεύρης: Ο κ. Πλεύρης, διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβερνησης είναι να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες στην δημόσια περίθαλψη, ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτική δωρεάν υπηρεσία.

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.