Πολιτική Υγείας

NHS: Η αναμονή αναγκάζει τους ασθενείς να πληρώσουν για ιδιωτικές επεμβάσεις

NHS: Η αναμονή αναγκάζει τους ασθενείς να πληρώσουν για ιδιωτικές επεμβάσεις

NHS: Υπάρχουν τώρα περισσότεροι από 6,6 εκατομμύρια άνθρωποι που περιμένουν για νοσοκομειακή περίθαλψη στην Αγγλία, δηλαδή ένας στους εννέα.

69.000 αυτοχρηματοδοτούμενες θεραπείες έλαβαν χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους. Πρόκειται για μια αύξηση 39% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από την πανδημία. Οι ειδικοί είπαν ότι ήταν ένα σημάδι του πόσο απελπισμένοι είχαν γίνει οι άνθρωποι, που λαμβάνουν δάνεια και καταφεύγουν σε crowdfunding για να πληρώσουν για ιδιωτική θεραπεία. Τα στοιχεία από το Ιδιωτικό Δίκτυο Πληροφοριών Υγείας (PHIN) δεν περιλαμβάνουν όσους έχουν ιδιωτική ασφάλιση. Οι αριθμοί που πλήρωσαν για φροντίδα ξεπέρασαν τις 250.000 πέρυσι. Για συνήθεις επεμβάσεις όπως αντικαταστάσεις ισχίου και γόνατος, το κόστος μπορεί να φτάσει τις 15.000 £. Οι ομάδες ασθενών προειδοποίησαν ότι υπήρχε κίνδυνος δημιουργίας ενός συστήματος δύο επιπέδων, με τους φτωχότερους να χάνουν επειδή ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για τη θεραπεία.

Μεγάλες ανισότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Υπάρχουν τώρα περισσότεροι από 6,6 εκατομμύρια άνθρωποι που περιμένουν για νοσοκομειακή περίθαλψη στην Αγγλία – ένας στους εννέα του πληθυσμού – και οι υπουργοί έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να είναι το 2024 πριν αρχίσουν να μειώνονται οι αριθμοί. Περισσότερο από το ένα τρίτο από αυτούς περιμένουν περισσότερο από τον στόχο των 18 εβδομάδων. Παρόμοια προβλήματα παρατηρούνται και σε άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα δεδομένα του PHIN έδειξαν ότι υπήρχαν μεγάλες διακυμάνσεις στο πόσο αυξήθηκαν τα επίπεδα της αυτοχρηματοδοτούμενης θεραπείας. Συγκρίνοντας τους τελευταίους τρεις μήνες του 2021 με την ίδια περίοδο του 2019, η Ουαλία και η Σκωτία παρουσίασαν τα μεγαλύτερα άλματα σε 90% και 84%. Η Βόρεια Ιρλανδία αυξήθηκε κατά 34% σε σύγκριση – αν και ορισμένοι πάροχοι δεν έχουν ακόμη δηλώσει στο PHIN, οπότε όταν προστεθούν περισσότερα δεδομένα, το ποσοστό μπορεί να είναι ακόμα υψηλότερο.

Στην Αγγλία, τα East Midlands ήταν η περιοχή που σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση, κατά 75%. Συνολικά, τα δεδομένα δείχνουν σαφείς μειώσεις στην αυτοχρηματοδότηση των ανθρώπων όταν χτύπησε η πανδημία. Αλλά πριν από την πανδημία οι αριθμοί ήταν σταθεροί – με περίπου 50.000 άτομα να πληρώνουν για τη θεραπεία τους κάθε τρεις μήνες. Από τον Απρίλιο, περίπου 70.000 άτομα αυτοχρηματοδοτούνταν κάθε τρεις μήνες. Κάποια από αυτά είναι πιθανό να είναι το σύστημα που θα καλύψει τη διαφορά, δεδομένης της πτώσης των θεραπειών κατά το 2020. Ωστόσο, οι ομάδες ασθενών είπαν ότι ήταν επίσης ένα σαφές σημάδι απόγνωσης και μια άλλη απεικόνιση του πόσο κακές ήταν οι λίστες αναμονής στο NHS.

Η υπηρεσία παρακολούθησης ασθενών Healthwatch England είπε ότι η αναμονή για θεραπεία ήταν μια από τις πιο κοινές ανησυχίες που επισημαίνουν οι ασθενείς και προειδοποίησε ότι η κατάσταση κινδυνεύει να «διευρύνει τις ανισότητες στην υγεία». Η διευθύνουσα σύμβουλος Λουίζ Ανσάρι είπε ότι για τους περισσότερους ανθρώπους η ιδιωτικοποίηση «απλώς δεν αποτελεί επιλογή», ​​ειδικά με την κρίση του κόστους ζωής. “Τα άτομα με τα χαμηλότερα εισοδήματα είναι πιο πιθανό να περιμένουν περισσότερο για θεραπεία NHS. Αυτό οδηγεί σε χειρότερο αντίκτυπο στη σωματική υγεία, την ψυχική τους υγεία και την ικανότητά τους να εργάζονται και να φροντίζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.” Ο Jonathon Holmes, του King’s Fund για την υγεία, είπε ότι τα στοιχεία ήταν ανησυχητικά.

“Ο κίνδυνος είναι ότι έχουμε μείνει με ένα σύστημα δύο επιπέδων όπου μερικοί άνθρωποι πρέπει να περιμένουν πολύ καιρό για περίθαλψη και άλλοι αισθάνονται αναγκασμένοι να καταρρίψουν την τράπεζα για να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται”. Ο κ. Τιμ Μίτσελ από το Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών της Αγγλίας είπε ότι οι χειρουργοί εργάζονται εξαιρετικά σκληρά για να αντιμετωπίσουν το ανεκτέλεστο πρόβλημα του NHS. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας είπε ότι υπάρχει ένα σαφές σχέδιο για την αντιμετώπιση της εκκρεμότητας της Covid, με τη δημιουργία νέων χειρουργικών κόμβων και κοινοτικών διαγνωστικών κλινικών. “Σημειώνεται καλή πρόοδος στη μείωση του μεγαλύτερου χρόνου αναμονής, με τον αριθμό των ασθενών που περιμένουν πάνω από δύο χρόνια για θεραπεία να μειώνεται κατά περισσότερο από 80% από τον Φεβρουάριο”, πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αλλάζει η νομοθεσία για την συμπλήρωση των ιατρικών ερωτηματολογίων στην Ουαλία

Στρατηγικές για την αντιμετώπιση της υγείας των γυναικών

Οι υπηρεσίες ασθενοφόρων στη Βρετανία βρίσκονται ήδη στα όρια της κατάρρευσης

Τα δείγματα λυμάτων του Λονδίνου περιέχουν ιό πολιομυελίτιδας, λένε αξιωματούχοι υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ξεκινά η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της ευλογιάς των πιθήκων στην Ιταλία

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας δήλωσε ότι οι γκέι, οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες και τα τρανς άτομα που έκαναν πρόσφατα σεξ με πολλούς συντρόφους, είχαν πρόσφατα σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη ή χρησιμοποιούν χημικά φάρμακα κατά τη σεξουαλική επαφή, θα είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο. Το προσωπικό του νοσοκομείου που ασχολείται με περιπτώσεις ευλογιάς των πιθήκων είναι επίσης επιλέξιμο.

Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε έρευνα σε εκατοντάδες παιδιά: Νέα δεδομένα

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan διπλασίασε την κριτική του για το Met αφού κατέκρουσε τη δύναμη για την υπόθεση Child Q και άλλα περιστατικά. Ήταν «βαθιά ανησυχητικό» το γεγονός ότι τόσες σωματικές έρευνες γίνονταν χωρίς την παρουσία ενός ενήλικα, είπε ένας εκπρόσωπος του Khan.

Το Χονγκ Κονγκ μειώνει την καραντίνα Covid για τις αφίξεις

Οι αφίξεις από το εξωτερικό θα λαμβάνουν κίτρινο κωδικό και δεν θα επιτρέπονται σε χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια και κινηματογράφους κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της αυτοπαρακολούθησής τους

Η παρακολούθηση της ψυχικής υγείας του ένοπλου προσωπικού είναι απαραίτητη

Ψυχική υγεία: Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ψυχικής κατάστασης και ψυχικής διαταραχής και ότι το υπάρχον κοινωνικό ταμπού που σχετίζεται με την ψυχική υγεία πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Πάλι αρνητικός στην Covid ο Μπάιντεν σταματά την απομόνωση

Μπάιντεν κορωνοϊός: Αφού βίωσε μια περίπτωση ανάκαμψης COVID, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρέθηκε αρνητικός σε μοριακό τεστ το Σάββατο και την Κυριακή και έφυγε από τον Λευκό Οίκο για την πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Νομοθεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της απώλειας μάθησης που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της covid

Οι μαθητές είχαν χαμηλότερες επιδόσεις το σχολικό έτος 2021-2022 σε σύγκριση με το σχολικό έτος 2020-2021, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας εκπαιδευτικού λογισμικού Renaissance.

Χαβάη Κίνας: Πάνω από 80.000 τουρίστες παγιδευμένοι μετά το ξέσπασμα της COVID

Χαβάη Κίνας: Οι τουρίστες που θέλουν να φύγουν πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πέντε τεστ PCR σε διάστημα επτά ημερών, ενώ τα ξενοδοχεία της πόλης κλήθηκαν να προσφέρουν στους επισκέπτες έκπτωση 50% μέχρι να χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Το Κονέκτικατ εγκαινιάζει ιστότοπο και τηλεφωνική γραμμή για τις αμβλώσεις παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Στο Κονέκτικατ, το δικαίωμα της γυναίκας στην επιλογή εξακολουθεί να προστατεύεται», δήλωσε η Επίτροπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Κονέκτικατ, Δρ Manisha Juthani.