Πολιτική Υγείας

Νέα Υόρκη: Κηρύσσει «υψηλό» επίπεδο συναγερμού για την covid

Νέα Υόρκη: Κηρύσσει «υψηλό» επίπεδο συναγερμού για την covid

Εάν κάνουμε όλοι το καθήκον μας, μπορούμε να μειώσουμε τους αριθμούς κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες και να ετοιμαστούμε για ένα υπέροχο καλοκαίρι", ανάρτησε ο Vasan στο Twitter παράλληλα με τη συμβουλευτική.

Νέα Υόρκη: Η Νέα Υόρκη κηρύσσει «υψηλό» επίπεδο συναγερμού για την COVID, ενώ  δίνει οδηγίες στους κατοίκους να καλύπτονται με μάσκα σε εσωτερικούς χώρους Αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν ότι υπάρχει μεγάλη εξάπλωση της COVID στην κοινότητα Ο Επίτροπος Υγείας της πόλης της Νέας Υόρκης, Δρ. Ashwin Vasan, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η πόλη έχει περάσει σε «υψηλό» επίπεδο συναγερμού για την COVID-19.

«Η Νέα Υόρκη έχει μεταβεί σε υψηλό επίπεδο συναγερμού για την COVID, που σημαίνει ότι τώρα είναι η ώρα να διπλασιάσουμε την προστασία του εαυτού μας και του ενός προς τον άλλο κάνοντας επιλογές που μπορούν να εμποδίσουν τους φίλους, τους γείτονες, τους συγγενείς και τους συναδέλφους μας να αρρωστήσουν», είπε.

“Ως πόλη, έχουμε τα εργαλεία για να αμβλύνουμε τον αντίκτυπο αυτού του κύματος, συμπεριλαμβανομένης της διανομής τεστ, μασκών και προώθησης θεραπειών.

Η επιστροφή στον Χαμηλό Κίνδυνο εξαρτάται από το ότι ο καθένας κάνει τον ρόλο του και αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες, προβλέπουμε ότι η κορύφωση αυτού του κύματος δεν θα κρατήσει πολύ», συνέχισε.

«Αυτό που κάνουμε τώρα μπορεί να κάνει τη διαφορά». Το τμήμα είπε ότι οι εμβολιασμοί και τα αναμνηστικά εμβόλια είναι «απαραίτητα όσο ποτέ», απηχώντας τις οδηγίες που εκδόθηκαν σε συμβουλή της Δευτέρας, καλώντας τους κατοίκους της  Νέας Υόρκης να καλύπτονται σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους.

“Όλοι οι Νεοϋορκέζοι θα πρέπει να φορούν μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του κοινού. Όσοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής ασθένειας θα πρέπει να αποφεύγουν τα πολυσύχναστα περιβάλλοντα και να περιορίζουν τις συγκεντρώσεις”, έγραψε τότε στο Twitter το Υπουργείο Υγείας και Ψυχικής Υγιεινής της πόλης.

Οι μάσκες, σημειώνουν οι αρχές, θα πρέπει να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα, με μάσκες υψηλότερης ποιότητας όπως οι KN95 και KF94 και N95 που προσφέρουν πρόσθετη προστασία από τον κορωνοϊό.

«Αν διατρέχετε υψηλό κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, είστε άνω των 65 ετών ή είστε ανεμβολίαστος, λάβετε πρόσθετες προφυλάξεις», ανέφερε το τμήμα. “Αποφύγετε πολυσύχναστες ρυθμίσεις και μη ουσιαστικές συγκεντρώσεις.” “Δεν αναμένουμε ότι αυτό το κύμα θα διαρκέσει πολύ περισσότερο, οπότε μείνετε εκεί, στη Νέα Υόρκη.

Εάν κάνουμε όλοι το καθήκον μας, μπορούμε να μειώσουμε τους αριθμούς κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες και να ετοιμαστούμε για ένα υπέροχο καλοκαίρι”, ανάρτησε ο Vasan στο Twitter παράλληλα με τη συμβουλευτική.

Τα επίπεδα συναγερμού βασίζονται στα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 άτομα τις τελευταίες επτά ημέρες, στις νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία με COVID-19 ανά 100.000 άτομα τις τελευταίες επτά ημέρες και στο ποσοστό των κλινών εσωτερικών ασθενών που καταλαμβάνονται από ασθενείς με COVID-19.

Η Κυβερνήτης Κάθι Χότσουλ δήλωσε τη Δευτέρα ότι το 6,9% των κρουσμάτων ήταν θετικά, με 2.497 νέες νοσηλείες και 30 θανάτους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το CDC επαναλαμβάνει τη σύσταση προς τους Αμερικανούς να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια ταξιδιού

Το Μανχάταν και το Staten Island έχουν τα υψηλότερα ποσοστά μετάδοσης κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους

Τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ επαναφέρουν τις εντολές για μάσκες,, αλλάζουν σε διαδικτυακά μαθήματα και περιορίζουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις

Η αύξηση της εκπαίδευσης στο σπίτι συνεχίζεται παρά την επαναλειτουργία των σχολείων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σχέδιο Β για επείγουσα αντισύλληψη, απάντηση στην απαγόρευση αμβλώσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Το δικαίωμα των Αμερικανών στην ιδιωτική ζωή προέρχεται από πολλά μέρη του Συντάγματος, αλλά εξελίχθηκε από το δικαίωμα πρόσβασης στην αντισύλληψη.

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».