Πολιτική Υγείας

Νέα Υόρκη Επισιτισμός: Τα ντουλάπια τροφίμων στεγνώνουν καθώς η ανεργία ανεβαίνει

Νέα Υόρκη Επισιτισμός: Τα ντουλάπια τροφίμων στεγνώνουν καθώς η ανεργία ανεβαίνει

Μέσα στην πανδημία COVID-19, η κα Shafiroff ενθαρρύνει όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν δωρεές στο τοπικό τους ντουλάπι τροφίμων. «Γνωρίζω ότι ο σύζυγός μου και εγώ πρόσφατα δωρίσαμε 10.000 γεύματα στην Καρδιά του Hamptons, το οποίο είναι ένα ντουλάπι τροφίμων στο Hamptons, επειδή αισθανόμαστε τόσο έντονα για την παροχή τροφής και για να είμαστε μέρος της λύσης»

Νέα Υόρκη Επισιτισμός: Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Φιλάνθρωπης Κοινωνικής Αποστολής της Νέας Υόρκης, Jean Shafiroff, συμμετέχει στο Fox News για να συζητήσει πώς βοηθά την κοινότητά της και ευαισθητοποιεί τον κόσμο για να περιορίσει τον αυξανόμενο αριθμό Αμερικανών που έχουν ανασφάλεια τροφίμων. Η ανεργία που ανεβαίνει στα ύψη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ανάγκασε έναν αυξανόμενο αριθμό Αμερικανών να στραφεί σε φιλανθρωπικές υπηρεσίες για βοήθεια καθώς αυξάνεται η επισιτιστική ανασφάλεια μεταξύ οικογενειών με παιδιά.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Φιλάνθρωπης Κοινωνικής Αποστολής της Νέας Υόρκης Jean Shafiroff, προσχώρησε στο Fox News για να συζητήσει πώς βοηθά την κοινότητά της και ευαισθητοποιεί για να περιορίσει τον αυξανόμενο αριθμό Αμερικανών που δεν είναι ασφαλείς για τρόφιμα. Η Κοινωνική Αποστολή της Νέας Υόρκης  εξυπηρετεί τα πιο αδικημένα παιδιά της πόλης από το 1812. Πρόσφατα, φτιάχνει καλάθια φαγητού και χρησιμότητας για τα παιδιά που εξυπηρετεί και τα παραδίδει κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Δεν μπορώ να σας πω πόσο χρειάζονται αυτά τα καλάθια τροφίμων… Στην τρικρατική περιοχή της Νέας Υόρκης έχουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση, επειδή τόσοι πολλοί κάτοικοι ζουν στο ή κάτω από το επίπεδο φτώχειας», δήλωσε η Shafiroff στο Fox News.

«Τα κελάρια φαγητού σε όλη την περιοχή είναι πολύ χρήσιμα … αλλά η προσφορά και η ζήτηση δεν λειτουργούν όπως πρέπει τώρα. Υπάρχει τεράστια ζήτηση σε όλη τη χώρα – 39 εκατομμύρια Αμερικανοί εκτός εργασίας, και αυτό μεταφράζεται σε καθόλου φαγητό στο τραπέζι”. Η Shafiroff σημείωσε ότι ένα σημαντικό ζήτημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν η τροφοδοσία των πραγματικών ντουλαπιών, ειδικά εν μέσω του κλεισίματος πολλών μονάδων επεξεργασίας κρέατος σε ολόκληρη τη χώρα. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει ακόμη χαλαρώσει προσωρινά τις πολιτικές επισήμανσης των τροφίμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του ιού κορωνοϊού για να περιορίσει τις διακοπές της αλυσίδας εφοδιασμού και να δώσει στους παραγωγούς περισσότερη ευελιξία εν μέσω έλλειψης τροφίμων. Σύμφωνα με μια ανάλυση των Brookings, σχεδόν το 35% των νοικοκυριών με παιδιά δήλωσαν ότι δεν είχαν επαρκή τροφή, δηλαδή 14% υψηλότερα από ό, τι κατά τη διάρκεια της ύφεσης.

Μέσα στην πανδημία COVID-19, η κα Shafiroff ενθαρρύνει όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν δωρεές στο τοπικό τους ντουλάπι τροφίμων. «Γνωρίζω ότι ο σύζυγός μου και εγώ πρόσφατα δωρίσαμε 10.000 γεύματα στην Καρδιά του Hamptons, το οποίο είναι ένα ντουλάπι τροφίμων στο Hamptons, επειδή αισθανόμαστε τόσο έντονα για την παροχή τροφής και για να είμαστε μέρος της λύσης», δήλωσε η Shafiroff, η οποία είναι επίσης η συγγραφέας της “Επιτυχημένης φιλανθρωπίας: Πώς να κάνετε μια ζωή με αυτό που δίνετε”, το οποίο διερευνά το νόημα της επιστροφής στη σημερινή εποχή. “Και φυσικά, 10.000 γεύματα δεν σημαίνουν πολύ όταν κοιτάς μια χώρα με 39 εκατομμύρια άτομα που δεν εργάζονται, αλλά αν όλοι δουλεύουμε μαζί, πιστεύω ότι μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Το Βατικανό εμβολιάζει τους αστέγους της Ρώμης

Φιλανθρωπική οργάνωση συγκεντρώνει χρήματα για έρευνες για τον αυτισμό

Δωρεάν καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά

Δωρεάν εξετάσεις στην Θεσσαλονίκη

Δωρεάν μαστογραφία στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Προσφορά αγάπης από την Janssen Ελλάδος

Μπακογιάννης: Μέτρα και στα 7 δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας

Ο Δήμαρχος της Αθήνας “αγκαλιάζει” τις ευπαθείς ομάδες πολιτών

Οι εθελοντές της ΑΧΑ στηρίζουν ευάλωτες οικογένειες κι άστεγους

Οι δράσεις κοινωνικής ευθύνης από τους εργαζόμενους της Johnson & Johnson

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτη σύσκεψη με Χαρδαλιά καιΤσιόδρα για τη μετάλλαξη Δέλτα

Κορωνοϊός Μετάλλαξη Δέλτα: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού. "Καμπανάκι κινδύνου" για την Κρήτη, όπου σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν τα 15 εκ των 18 νέων κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα (24/06) στη χώρα.

ΣΦΕΕ ΙΟΒΕ : €6,7 δισεκ. η συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου στο ΑΕΠ το 2019

H κρίση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει σημαντική οικονομική υποχώρηση στην ελληνική οικονομία (ύφεση -8,2%), όπως και σε άλλες ανεπτυγμένες και βιομηχανοποιημένες χώρες του κόσμου. Συγχρόνως, τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας καλούνται να επαναξιολογήσουν τη δημόσια χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας, σύμφωνα με την  ετήσια έκθεση του ΙΟΒΕ και ΣΦΕΕ με τίτλο «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2020. Η συνολική συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου σε όρους ΑΕΠ εκτιμάται σε €6,7 δισεκ. (3,6% του ΑΕΠ) το 2019.

Μικρότερη η εμβολιαστική κάλυψη των νέων ενηλίκων έναντι των ηλικιωμένων στις ΗΠΑ

Οι προσπάθειες προσέγγισης που βασίζονται στην κοινότητα για την αύξηση της εμπιστοσύνης των εμβολίων και τη μείωση των πιθανών εμποδίων στην πρόσβαση θα μπορούσαν να βελτιώσουν την έναρξη εμβολιασμού COVID-19, ιδιαίτερα μεταξύ ατόμων ηλικίας 18-29 ετών και να μειώσουν την εξάπλωση και τον αντίκτυπο της COVID-19 μεταξύ του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ ", έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης

Μονή Πετράκη: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης στη Μονή Πετράκη.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα αποφευχθεί με επίσπευση του εμβολιασμού

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι λοιμώξεις με τη μετάλλαξη Δέλτα του ιού αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους και νεαρά άτομα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης και τόνισε πως η έντονη μεταδοτικότητα και περαιτέρω εξέλιξη της μετάλλαξης θα αποφευχθεί με άμεση εμβολιαστική κάλυψη.

Νίκος Χαρδαλιάς: Αίρεται από αύριο (24/06) η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις κυβερνητικές αποφάσεις για την περαιτέρω άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Βάνα Παπαευαγγέλου: 1 στους 3 νοσηλευόμενους είναι μεταξύ 25 ως 55 ετών

Βάνα Παπαευαγγέλου: Βελτιωμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, είπε η κα Παπαευαγγέλου, με τις περισσότερες περιφερειακές ενότητες να είναι πράσινες ή κίτρινες. Απασχολούν ωστόσο περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπου υπάρχει κίνδυνος σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, όπως επίσης και η διασπορά μεταλλαγμένων στελεχών του ιού με αυξημένη μεταδοτικότητα. Κατά τη διάρκεια δε των τελευταίων εβδομάδων η πανδημία αλλάζει πρόσωπο και σήμερα η νόσος αφορά κυρίως άτομα νεότερης ηλικίας, με 1 στους 3 νοσηλευόμενους να είναι 25-55 ετών. Αναφορικά με τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε τη μη χρήση της αποκλειστικά όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός.