Πολιτική Υγείας

Ναρκωτικά Newsom: Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας ασκεί βέτο στο νομοσχέδιο για την απεξάρτηση

Ναρκωτικά Newsom: Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας ασκεί βέτο στο νομοσχέδιο για την απεξάρτηση

Το νομοσχέδιο του Wiener πέρασε εύκολα από το νομοθετικό σώμα, χωρίς κανείς να το καταψηφίσει. Οι νομοθέτες θα μπορούσαν να ψηφίσουν για να παρακάμψουν την απόφαση του Newsom. Αλλά αυτό πιθανότατα δεν θα συμβεί. Το νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνιας δεν έχει παραβιάσει το βέτο ενός κυβερνήτη από το 1979.

Ναρκωτικά Newsom: Καλιφόρνια – Ο κυβερνήτης Gavin  Newsom απέρριψε ένα νομοσχέδιο που θα έκανε την Καλιφόρνια την πρώτη πολιτεία που θα πληρώσει τους ανθρώπους για να παραμείνουν νηφάλιοι. Αλλά μόνο επειδή ο Newsom έθεσε βέτο στο νομοσχέδιο του κρατικού γερουσιαστή Scott Wiener την Παρασκευή, δεν σημαίνει ότι το πρόγραμμα θεραπείας με φάρμακα δεν θα πραγματοποιηθεί στην Καλιφόρνια.

Ο Newsom υποστηρίζει τη θεραπεία, γνωστή ως “διαχείριση έκτακτης ανάγκης”. Θέλει όμως να το δοκιμάσει πρώτα πριν υπογράψει νόμο για να γίνει μόνιμος. Ο κρατικός προϋπολογισμός, που εγκρίθηκε τον Ιούλιο, περιλαμβάνει χρήματα για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινά τον Ιανουάριο και τελειώνει τον Μάρτιο του 2024.

Ο Newsom ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση άδεια να πληρώσει για αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα. Η διοίκηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν – η οποία έχει ήδη δείξει το ενδιαφέρον της για το πρόγραμμα – θα απαντήσει μέχρι το τέλος του έτους. “Τα αποτελέσματα και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από το πιλοτικό έργο θα πρέπει να αξιολογηθούν πριν επεκταθεί οριστικά το όφελος του Medi-Cal”, έγραψε ο Newsom σε μήνυμα αρνησικυρίας. “Ως εκ τούτου, αυτό το νομοσχέδιο είναι πρόωρο.”

Τα άτομα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δοκιμάζονται πολλές φορές την εβδομάδα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Κάθε φορά που βγαίνουν αρνητικά, παίρνουν μια ανταμοιβή – μερικές φορές τόσο μικρή όσο και $ 2. Οι άνθρωποι που το κάνουν όλο το πρόγραμμα χωρίς θετικά τεστ κερδίζουν συνήθως μερικές εκατοντάδες δολάρια και λαμβάνουν τα χρήματα σε μια δωροκάρτα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί αυτήν τη θεραπεία από το 2011 τουλάχιστον για τους βετεράνους του στρατού μέσω του Τμήματος Βετεράνων. Έκτοτε, η έρευνα έδειξε ότι είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για φάρμακα όπως η κοκαΐνη και η μεθαμφεταμίνη, για τα οποία υπάρχουν λίγες διαθέσιμες φαρμακευτικές θεραπείες.

Οι θάνατοι από υπερβολική δόση ναρκωτικών από ουσίες όπως η κοκαΐνη και η μεθαμφεταμίνη στην Καλιφόρνια σχεδόν τετραπλασιάστηκαν μεταξύ 2010 και 2019. Τα προκαταρκτικά στοιχεία από τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 – όταν μεγάλο μέρος του κράτους ήταν κλειδωμένο λόγω του κορωνοϊού – δείχνουν ότι οι θάνατοι από υπερβολική δόση αυξήθηκαν κατά 42% σε σύγκριση με 2019.

Ο Wiener δήλωσε «βαθιά απογοητευμένος» με την απόφαση του Newsom να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο, λέγοντας ότι το βέτο είναι «μια οπισθοδρόμηση στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε αυτήν την επιδημία» καθώς οι άνθρωποι σε όλη την πολιτεία πεθαίνουν από υπερβολικές δόσεις μεθαμφεταμίνης “Πεθαίνουν αυτή τη στιγμή.

Ο χρόνος είναι ουσιαστικός. Γνωρίζουμε από περισσότερα από μια δεκαετία δεδομένων και εμπειρίας ότι η διαχείριση έκτακτης ανάγκης είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για να βοηθήσει τους ανθρώπους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν μεθαμφεταμίνη “, δήλωσε ο Wiener. «Δεν χρειαζόμαστε πιλοτικά προγράμματα για να μας το πουν αυτό».

Το νομοσχέδιο του Wiener πέρασε εύκολα από το νομοθετικό σώμα, χωρίς κανείς να το καταψηφίσει. Οι νομοθέτες θα μπορούσαν να ψηφίσουν για να παρακάμψουν την απόφαση του Newsom. Αλλά αυτό πιθανότατα δεν θα συμβεί. Το νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνιας δεν έχει παραβιάσει το βέτο ενός κυβερνήτη από το 1979.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών σήμερα

Νέα φθηνότερα συνθετικά ναρκωτικά: απειλούν τις παραγωγικές ηλικίες

Το 30% των θανάτων από υπερβολική δόση συνδέεται με την μεθαδόνη

Σύλλογοι ασθενών: νέα ιστοσελίδα για τα ναρκωτικά

Οι θάνατοι από ναρκωτικά αυξήθηκαν μεταξύ των Μαύρων Αμερικανών στην εποχή του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Αναμνηστική δόση για όλους άνω των 18 ετών 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό

Θεμιστοκλέους τρίτη δόση εμβόλιο: Για τους νοσήσαντες, ο εμβολιασμός θα γίνεται 3 μήνες μετά τη διάγνωση. Παράλληλα, παραμένει το διάστημα των δύο μηνών για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της J&J.

Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε υγειονομικούς και ΕΜΑΚ λέει το ΣτΕ

Υγειονομικοί ΕΜΑΚ: Η απόφαση του ΣτΕ κατά πλειοψηφία ήταν πως δεν αντίκεινται στις συνταγματικές επιταγές και τις υπερνομοθετικές διατάξεις οι αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς και σε όσους υπηρετούν στην ΕΜΑΚ.

Ο ΠΟΥ αναγνωρίζει πως τα μέτρα που λειτούργησαν στην μετάλλαξη δέλτα λειτουργούν και στην όμικρον

ΠΟΥ όμικρον μέτρα: Ο έλεγχος των συνόρων μπορεί να καθυστερήσει την είσοδο του ιού και να κερδίσει χρόνο. Αλλά κάθε χώρα και κάθε κοινότητα πρέπει να προετοιμαστεί για νέες αυξήσεις κρουσμάτων, με βάση τα μέτρα που έχουν ληφθεί και την εμπειρία που αποκτήθηκε στην αντιμετώπιση της παραλλαγής δέλτα.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών σε αντίθεση με άλλες κυβερνήσεις χωρών

Μεταξύ των ελάχιστων εξαιρέσεων είναι η Νότια Αφρική, η οποία άρχισε να εμβολιάζει άτομα από την ηλικία των 12 ετών με μία μόνο δόση του εμβολίου Pfizer στις 20 Οκτωβρίου, και η Γουινέα, η οποία δήλωσε ότι θα ξεκινήσει να εμβολιάζει τους εφήβους αυτή την εβδομάδα. Ασυνήθιστα, στη Νότια Αφρική, δεν απαιτείται γονική άδεια για να εμβολιαστούν οι έφηβοι.

Πολλά κράτη έχουν αναστείλει τα ταξίδια σε ορισμένες χώρες της Νότιας Αφρικής λόγω της παραλλαγής "όμικρον"

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 4 για τα οκτώ κράτη της Νότιας Αφρικής στις 26 Νοεμβρίου, αλλά αυτοί οι περιορισμοί δεν ισχύουν για τους πολίτες των ΗΠΑ, τους νόμιμους μόνιμους κατοίκους και ορισμένες άλλες κατηγορίες.

Μαγιορκίνης: Αύξηση 4% στους θανάτους-8% στους νοσηλεύομενους σε ΜΕΘ-Εξαιρετικά διεισδυτική η Όμικρον

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η επιδημία στη Νότια Αφρική παρουσιάζει εκθετική αύξηση, είπε ο κ. Μαγιορκίνης, που αφορά σε κρούσματα και θανάτους, με τη Δέλτα να υποχωρεί έναντι της Όμικρον. Αυτό επιβεβαιώνει την αρχική εντύπωση ότι το στέλεχος Όμικρον είναι ένα εξαιρετικά διεισδυτικό στέλεχος.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Ξεπερνούν τις 50.000 τα ενεργά κρούσματα-Πάνω από 500 οι εισαγωγές

Βάνα Παπαευαγγέλου: Η πίεση στο ΕΣΥ είναι σημαντική - Σε αρκετές περιφέρειες της χώρας είχαμε αύξηση των κρουσμάτων στους ενήλικες 50 ως 70 ετών, σχετιζόμενη με την καθυστέρηση της τρίτης δόσης. Ενδεικτικά, στα Τρίκαλα, ενώ παρατηρείται μείωση κατά 30 % στα νέα κρούσματα, η ενδιάμεση ηλικία των νέων διαγνώσεων ανέβηκε στα 43 έτη (από τα 38) σε λίγες μόλις εβδομάδες. Την ίδια ώρα, όπως είπε, μόλις 1 στους 4 έχει προσέλθει για την 3η δόση.