Πολιτική Υγείας

Μητσοτάκης – Χόγιερ: Με θετικό πρόσημο για τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας η συνάντηση

Μητσοτάκης – Χόγιερ: Με θετικό πρόσημο για τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας η συνάντηση

Ανέδειξε επίσης το θετικό πρόσημο της συμφωνίας για τους καταναλωτές, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν καλύτερο έλεγχο των λογαριασμών του ηλεκτρικού, γλιτώνοντας παράλληλα χρήματα από τον προϋπολογισμό τους.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χόγιερ: Λίγο πριν από τις 12:00 της Τρίτης ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ. Στην κορυφή της συνάντησης των δύο ανδρών ήταν η συμφωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ για το έργο των έξυπνων μετρητών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να στηρίζει το έργο με 150 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο παράλληλα είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και θα χρηματοδοτηθεί με 273 εκατομμύρια ευρώ από το σκέλος των δανείων, ενώ προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2030.

Αναλυτικότερα, το παραπάνω έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση 5,2 εκατομμυρίων μονοφασικών και 2,1 εκατομμυρίων τριφασικών έξυπνων μετρητών σε πελάτες χαμηλής τάσης που θα αντικαταστήσουν τα παλιά ρολόγια, τα ρολόγια που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα σπίτια μας όλο αυτό το διάστημα. Να σημειωθεί πως υποδεχόμενος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Βέρνερ Χόγιερ τού είπε ότι «έφτασε σε μία χώρα στην οποία έχουν αλλάξει πολλά από την τελευταία επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα».«Η χώρα έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επισήμανε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία του ΔΕΔΔΗΕ αποτυπώνει και το πού θέλει η κυβέρνηση να οδηγήσει τη στρατηγική της όσον αφορά στον τομέα του περιβάλλοντος. Ανέδειξε επίσης το θετικό πρόσημο της συμφωνίας για τους καταναλωτές, οι οποίοι θα μπορούν να έχουν καλύτερο έλεγχο των λογαριασμών του ηλεκτρικού, γλιτώνοντας παράλληλα χρήματα από τον προϋπολογισμό τους.

«Θα ‘θελα να σας ευχαριστήσω ξανά για την εξαιρετική συνεργασία της χώρας και της Τράπεζας και νομίζω ότι η συμφωνία που υπογράφουμε σήμερα με την τελική υπογραφή των έξυπνων μετρητών είναι αρκετά καλή ένδειξη για το πού θέλουμε να φτάσουμε στο μέλλον σε σχέση με τις πολιτικές μας, με την κλιματική αλλαγή» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση με τον Βέρνερ Χόγιερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αίτησης κοινωνικού τιμολογίου ρεύματος

Βαρδακαστάνης:Χρειάζονται πολλά περισσότερα για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή φτώχεια

20% μείωση στις τιμές ρεύματος για τον Απρίλιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εκπαίδευση αεροδιάσωσης στους διασώστες του ΕΚΑΒ Σερρών - Η εκπαίδευση θα γίνει σε όλη την Ελλάδα

«Η εκπαίδευση γίνεται για να είμαστε έτοιμοι για την πρωτογενή διάσωση, η οποία σημαίνει ότι όταν γίνει ένα ατύχημα θα μπορεί να προσεγγίζει το ελικόπτερο, όπως γίνεται στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Είναι πάρα πολύ σημαντική εκπαίδευση», είπε ο κ. Αγγελίδης, ευχαριστώντας την Αερολέσχη Σερρών και τον πρόεδρό της Γιώργο Βασιλείου για την παραχώρηση των εξαιρετικών εγκαταστάσεών της.

Επιστολική Ψήφος: Ιστορική τομή εκσυγχρονισμού και διεύρυνσης της δημοκρατικής διαδικασίας στη χώρα

«Μαζί με τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή, τολμάμε και μεγάλες αλλαγές που αναβαθμίζουν την πολιτική ζωή. Και νομίζω ότι είναι οι πιο χειροπιαστές απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε για την Ευρώπη, για την Ελλάδα, για τη δημοκρατία που θέλουμε» κατέληξε.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS - Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον HIV

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS (UNAIDS), στόχος είναι μέχρι το 2030 να έχει επιτευχθεί το 95-95-95 που ερμηνεύεται ως εξής: το 95% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν διαγνωσθεί, το 90% των ατόμων που ζουν με τον HIV να είναι υπό θεραπεία και το 86% των ατόμων που ζουν με τον HIV να έχουν επιτύχει ιική καταστολή.

Για καινούργιες απώλειες αμάχων προειδοποιούν οι ΗΠΑ

Γάζα Πόλεμος: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να περιορίσει τη ζώνη των μαχών, και να ξεκαθαρίσει πού μπορούν να αναζητήσουν καταφύγιο οι Παλαιστίνιοι άμαχοι στη διάρκεια οποιασδήποτε ισραηλινής επιχείρησης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Υπογράφτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προληπτική χορήγηση αντιρετροϊκών φαρμάκων

Προληπτική χορήγηση φαρμάκων: Το Υπουργείο Υγείας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αποφάσισαν με κοινή υπουργική απόφαση να θεσπίζεται η διαδικασία προληπτικής διάθεσης αντιρετροϊκών φαρμάκων