Πολιτική Υγείας

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 62% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο-Έκκληση σε ηλικιωμένους και ευάλωτους

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 62% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο-Έκκληση σε ηλικιωμένους και ευάλωτους

Μίνα Γκάγκα: Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η κα Γκάγκα, ανέφερε πως πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καλυφθεί το 100% ιδιαίτερα στις ευαπαθείς και τις μεγαλύτερες ηλικακές ομάδες, που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. καθηγήτρια Μίνα Γκάγκα έκανε λόγο για σταθεροποίηση της πανδημίας στη χώρα. Η υπουργός ανακοίνωσε τα σημερινά αποτελέσματα του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τα οποία, τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα καταγράφονται 2.322 νέες λοιμώξεις από τον κορωνοϊό, με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται στους 359 και τους νέους θανάτους στους 42.

Υψηλό επιδημιολογικό φορτίο σε Πιερία και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ωστόσο, όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός, παρά την σταθεροποίηση που παρουσιάζει η επιδημία στη χώρα, υπάρχει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές της επικράτεια, όπως στην Πιερία και την Βόρεια Ελλάδα. Η κα Γκάγκα επεσήμανε ότι η επιδημιολογική εικόνα των άνω περιοχών παρακολουθείτε στενά από τους ειδικούς.

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο κατά της Covid-19

Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η κα Γκάγκα, ανέφερε πως πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καλυφθεί το 100% ιδιαίτερα στις ευαπαθείς και τις μεγαλύτερες ηλικακές ομάδες, που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο.

Μίνα Γκάγκα: Ο κίνδυνος θανάτου για εμβολιασμένους είναι 10 φορές μικρότερος

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός, το εμβόλιο κατά της Covid είναι η ασφάλεια για τον κάθε έναν πολίτη ξεχωριστά, αλλά και για την κοινότητα, απέναντι στην πανδημία. Ειδικότερα, η κα Γκάγκα ανέφερε ότι ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης. εισαγωγής σε μονάδα και θανάτου από Covid είναι 10 φορές μικρότερος για τους εμβολιασμένους πολίτες. Επομένως, κατέληξε είναι σημαντικό να εμβολιαστούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι κατά προτεραιότητα.

Δείτε το βίντεο της ενημέρωσης:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 16/09 – 2.322 νέα κρούσματα – 42 νεκροί – 359 διασωληνωμένοι

16/09: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Επισημάνσεις του ομότιμου καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Γιάννη Τούντα για τους εμβολιασμούς covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την μάχη της μητέρας του Ντόρας με τον καρκίνο

Κώστας Μπακογιάννης για Ντόρα: Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη μετά την ανακοίνωση της μητέρας του, Ντόρας ότι πάσχει από καρκίνο. «Η αγάπη σώζει και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’ όλους», έγραψε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.

Θεοδωρίδου: Πιο αποτελεσματική η ανοσία μετά από νόσηση και εμβολιασμό-Προς έγκριση β’ δόση της J&J

Θεοδωρίδου: Η κα Θεοδωρίδου υπενθύθμισε ότι σύμφωνα με την σύσταση της Επιτροπής, μετά τη νόσηση θα πρέπει να χορηγείται μία δόση εμβολίου. Όπως είπε, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η υβριδική ανοσία που αναπτύσσεται μετά τη νόσηση και μετά τον εμβολιασμό και η οποία είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την ανοσία μετά την νόσηση μόνο, καθώς αναπτύσσεται ένα ευρύ φάσμα αντισωμάτων. Σύμφωνα με στοιχεία από το CDC, τα άτομα που νόσησαν και δεν εμβολιάστηκαν είχαν 2,5 φορές περίπου μεγαλύτερο κίνδυνο νόσησης και επαναμόλυνσης συγκριτικά με τους εμβολιασμένους.  

Πλεύρης: Από τους πρώτους μήνες του 2022 διαθέσιμα τα πρώτα φάρμακα κατά του κορωνοϊού

Ο Θάνος Πλεύρης, υπουργός Υγείας, μίλησε αποκλειστικά για την πορεία της πανδημίας και των εμβολιασμών αλλά και για το εάν θα επιτραπούν φέτος οι παρελάσεις. Τι είπε για τα νέα φάρμακα κατά του ιού.

Έκκληση Μπάιντεν για τη μετατροπή των καθυστερημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών στην Αμερική

Η φροντίδα των παιδιών θεωρείται κρίσιμη για την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία της Covid-19, αλλά η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επενδύουν πολύ λιγότερο σε παιδιά από συγκρίσιμες οικονομίες.