Πολιτική Υγείας

Μίνα Γκάγκα: Μετατροπή της covid σε είδος γρίπης, λέει η αναπληρώτρια Υπουργός

Μίνα Γκάγκα: Μετατροπή της covid σε είδος γρίπης, λέει η αναπληρώτρια Υπουργός

Σχετικά με το πλάνο του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού κι ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να μην υπάρξουν μέτρα, κι αν ληφθούν κάποια να είναι ήπιας μορφής και προαιρετικά.

Μίνα Γκάγκα: Στην εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί ξανά η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας. Δεν θα χρειαστεί ξανά η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού, εκτίμησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Η ίδια μάλιστα έκανε την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί ξανά η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού.

«Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, επισημαίνοντας ωστόσο πως η σχετική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Όπως είπε με 4,5 εκατομμύρια πολίτες και 7,5 εκατομμύρια να έχουν εμβολιαστεί, δεν χρειάζεται πλέον το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αναφερόμενη στον γενικό αριθμό των μολύνσεων και την εμβολιαστική κάλυψη, η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι έχει ανοσοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και τα κρούσματα δεν φαίνεται να αυξάνονται πολύ.

«Νομίζω ότι από εδώ και πέρα ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης όπως αυτό φαίνεται διεθνώς», είπε. Αυτό σημαίνει πως αν τελικά η Επιτροπή δώσει το «πράσινο φως» για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, η είσοδος στους κλειστούς χώρους θα είναι ελεύθερη για όλους. Η παραπάνω εξέλιξη θα είναι ακόμα ένα βήμα προς την κανονικότητα.

Σχετικά με το πλάνο του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού κι ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να μην υπάρξουν μέτρα, κι αν ληφθούν κάποια να είναι ήπιας μορφής και προαιρετικά.

Ειδικότερα για το άνοιγμα των σχολείων, ο υπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη δήλωσε πως βρίσκονται σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας και αυτό που επιθυμούν είναι η λειτουργία τους να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα. «Θεωρώ πως τα τεστ πρέπει να είναι στοχευμένα και το κομμάτι της μάσκας να παραμείνει στη σύσταση και όχι στην υποχρεωτικότητα» τόνισε.

Όπως έχει επισημάνει ο κ. Πλεύρης «πάμε σε μια νέα κουλτούρα που λέμε αυτά είναι τα μέτρα προστασίας, τα συστήνουμε και λέμε ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και πού». Επιπλέον, ο ίδιος έχει πει ότι «υπήρξε έντονο κύμα πανδημίας το καλοκαίρι, ωστόσο αυτό δεν έδωσε χαρακτηριστικά με βαριές νοσηλείες. Οι διασωληνωμένοι, δεν ξεπέρασαν τους 130, ήταν δηλαδή απόλυτα διαχειρίσιμη η κατάσταση σχετικά με την πίεση στο σύστημα υγείας, με μεγάλη όμως πίεση στις απλές κλίνες».

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο, για τον Σεπτέμβριο ο σχεδιασμός προβλέπει ανάπτυξη κλινών χωρίς όμως να περιοριστούν χειρουργεία και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να χρησιμοποιηθούν κλίνες, λέγοντας ότι κυρίως χρειαζόμαστε απλές κλίνες καθώς δεν φαίνεται ότι θα πιεστεί το σύστημα για ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Κίνα απαιτεί την επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού στους δημόσιους χώρους

Μέτρα τέλος αλλά με ημερομηνία λήξης - Πώς θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία

Καταργούνται τα πιστοποιητικά για την είσοδο στη χώρα από 1η Μαΐου

Πλεύρης: Έχουμε μπει πλέον στη φάση της συνύπαρξης με τον κορωνοϊό [live]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιάννης Οικονόμου - Μέτρα για τη μείωση του κυκλοφοριακού στην Αθήνα και την αποσυμφόρηση του Κηφισού ανακοίνωσε ο υπουργός

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», πρόσθεσε.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]

Στη Μάλτα 9 ηγέτες χωρών του Ευρωπαϊκού νότου αναζητούν λύσεις για το μεταναστευτικό - Παρέμβαση Μητσοτάκη

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία στον τομέα της άμυνας, αλλά και η κοινή στάση στο ζήτημα φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κοινή δήλωση που συνυπέγραψαν, οι εννέα ηγέτες εκφράζουν, μεταξύ άλλων, τη στήριξή τους στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στο κυπριακό πρόβλημα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σύσκεψη για την εξέλιξη όλων των διαδικασιών υπέρ των πληγέντων της Θεσσαλίας

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν, επίσης, τα θέματα που αφορούν στην αποζημίωση καλλιεργειών και στη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στην αποζημίωση και αναπλήρωση ζωϊκού κεφαλαίου που καταστράφηκε από τις πλημμύρες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και χρηματοδότηση επιχειρήσεων που έχουν υποστεί καταστροφές.

Τι απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη σχέση του με την Ειρήνη Αγαπηδάκη;

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Με αφορμή την "αλλαγή πλεύσης" της κ. Αγαπηδάκη μετά τις διευκρινίσεις του Υπουργείου για το αντιγριπικό εμβόλιο, ο Υπουργός ένιψσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.