Πολιτική Υγείας

Μίνα Γκάγκα: 1957 ασθενείς έχουν ήδη λάβει τα αντιικά φάρμακα [live]

Μίνα Γκάγκα: 1957 ασθενείς έχουν ήδη λάβει τα αντιικά φάρμακα [live]

Γκάγκα: Mέχρι στιγμής έχουν γίνει 2.653 αιτήσεις για αντιικά φάρμακα. 1.957 συσκευασίες αντιικών έχουν ήδη παραδοθεί σε ισάριθμους ασθενείς, ενώ 322 αιτήσεις έχουν ακυρωθεί από τους ίδιους τους πολίτες, καθώς δεν ήθελαν να υπογράψουν για την λήψη τους.

Κατά την έναρξη της σημερινής (17/2) ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η αναπληρώτρια Υπουργός, η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι η πανδημία υποχωρεί αργά στη χώρα μας. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λειτουργεί το ΕΣΥ καλύτερα, είπε συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός, ώστε οι άρρωστοι να έχουν την κατάλληλη φροντίδα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Στη συνέχεια, η κα Γκάγκα αναφέρθηκε στα αντιικά φάρμακα και ειδικότερα ενημέρωσε ότι έχουν γίνει μέχρι στιγμής 2.653 αιτήσεις. 1.957 συσκευασίες αντιικών έχουν ήδη παραδοθεί σε ισάριθμους ασθενείς, ενώ 322 αιτήσεις έχουν ακυρωθεί από τους ίδιους τους πολίτες, καθώς δεν ήθελαν να υπογράψουν για την λήψη τους. Η αναπληρώτρια υπουργός χαρακτήρισε γενικά καλή την διαδικασία της διάθεσης των φαρμάκων κατά της Covid. Όπως είπε δεν έχουν προκύψει μέχρι στιγμής προβλήματα. Θα δούμε πως ανταποκρίνονται και οι ίδιοι ασθενείς, σημείωσε, καθώς είναι η 28η ημέρα που αναφέρουν οι γιατροί πως εξελίσσονται οι ασθενείς, οπότε στην πορεία θα έχουμε καλύτερη εικόνα.

Eπίσης, ανέφερε ότι έρχονται στη χώρα 474.οοο δόσεις του πρωτεϊνικού εμβολίου της Novavax, ενώ τέλος Μαρτίου αναμένεται και το εμβόλιο της Sanofi.

Ακόμη, η κα Γκάγκα σημείωσε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στον εμβολιασμό και την τήρηση των μέτρων, παρά την αποκλιμάκωση της πανδημίας και την χαλάρωση των περιορισμών.

Mέχρι 31/3 θα επανεξεταστούν οι αναστολές ανεμβολίαστων υγειονομικών

Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα της αναστολής των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί, η αναπληρώτρια υπουργός είπε πως «μέχρι τις 31 Μαρτίου θα επανεξεταστεί το ζήτημα της αναστολής».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πάμε αργά και προσεκτικά προς χαλάρωση των μέτρων, λέει η Μίνα Γκάγκα

Επιτροπή: Επιστροφή σχολικών εκδρομών & όρθιας διασκέδασης - Στο 50% η πληρότητα στα γήπεδα

Γκάγκα: Είμαστε κοντά σε αποκλιμάκωση κρουσμάτων-1.500 αιτήσεις αντιικών χαπιών

Μίνα Γκάγκα: Έχουμε ξεκινήσει Κέντρα Εγκεφαλικών σε ολόκληρη την Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".

ΕΟΠΥΥ: Νόμιμη η αντικατάσταση Γενικού Διευθυντή Οικονομικών σύμφωνα με Καρποδίνη

ΕΟΠΥΥ: Η απόφαση απαλλαγής υπαλλήλου από τα καθήκοντά του, ήταν πλήρως και ειδικά αιτιολογημένη, ελήφθη αρμοδίως και απολύτως νόμιμα, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.

Τριήμερο 25ης Μαρτίου - Απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών - Συστάσεις στους οδηγούς για τήρηση του Κ.Ο.Κ

Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες. Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.