Πολιτική Υγείας

Μη εμβολιασμένος COVID-19: Καθυστέρηση ταξιδιού αυτό το Σαββατοκύριακο για την Ημέρα της Εργασίας λένε τα CDC

Μη εμβολιασμένος COVID-19: Καθυστέρηση ταξιδιού αυτό το Σαββατοκύριακο για την Ημέρα της Εργασίας λένε τα CDC

Οι ταξιδιώτες που επιλέγουν να μην υποβληθούν σε δοκιμές θα πρέπει να απομονωθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα 10 ημερών.

Μη εμβολιασμένος COVID-19: Οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί θα πρέπει να σταθμίζουν τους μεμονωμένους κινδύνους λόγω της μεγάλης εξάπλωσης της COVID-19, δήλωσε η Δρ Rochelle Walensky του CDC. Οι Αμερικανοί που δεν είναι εμβολιασμένοι έναντι της COVID-19 και βλέπουν τα ταξιδιωτικά σχέδια αυτό το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να το επανεξετάσουν, δήλωσε η Δρ Rochelle Walensky, διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου την Τρίτη.

Συνολικά, ο Οργανισμός υγείας συμβουλεύει την καθυστέρηση του ταξιδιού μέχρι τον πλήρη εμβολιασμό, που ορίζεται ως δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, ή δύο εβδομάδες μετά τη μονή λήψη που αναπτύχθηκε από την Johnson & Johnson.

“Πρώτα απ ‘όλα, εάν δεν είστε εμβολιασμένοι, θα συνιστούσαμε να μην ταξιδεύετε”, δήλωσε η Walensky κατά τη διάρκεια της εικονικής ενημέρωσης. “… Τα άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα και φορούν μάσκες μπορούν να ταξιδέψουν, αν και δεδομένου του πού βρισκόμαστε τώρα με τη μετάδοση ασθενειών, θα λέγαμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να λάβουν υπόψη τους αυτούς τους κινδύνους καθώς σκέφτονται να ταξιδέψουν”, είπε.

Τα σχόλια προκλήθηκαν από έναν δημοσιογράφο που διερωτήθηκε επίσης γιατί η κυβέρνηση δεν είχε λάβει πιο σκληρή στάση όσον αφορά τη συμβουλή κατά των ταξιδιών, ενώ οι ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις του οργανισμού προειδοποιούν να μην επισκέπτονται χώρες που είναι καλύτερες από τις ΗΠΑ όσον αφορά τα μέτρα COVID-19, δήλωσε ο Zeke Miller της Associated Press, επικαλούμενος το Πουέρτο Ρίκο και τον Καναδά, όπου ο καθένας καταγράφει κατά μέσο όρο περίπου 5.700 και 3.000 κρούσματα, αντίστοιχα, ανά ομοσπονδιακά στοιχεία και δεδομένα που συγκεντρώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι ΗΠΑ, από την άλλη πλευρά, ανέφεραν κινητό μέσο όρο επτά ημερών 129.418 κρούσματα στις 29 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του CDC.

Επιπλέον, τα τελευταία ομοσπονδιακά στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από το 93% των κομητειών των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα μετάδοσης της COVID-19 στην κοινότητα. (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ) Η Walensky είπε ότι ο οργανισμός λαμβάνει ταξιδιωτικές ειδοποιήσεις για την υγεία και παρακολουθεί τις ειδοποιήσεις καθημερινά για την ικανότητα δοκιμής και τα ποσοστά κρουσμάτων για να ενημερώνει τις οδηγίες που σχετίζονται με τα ταξίδια ανά χώρα σε πραγματικό χρόνο.

Το CDC απαιτεί τη χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια ταξιδιού σε “αεροπλάνα, λεωφορεία, τρένα και άλλες μορφές δημόσιων συγκοινωνιών που ταξιδεύουν εντός ή εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και όταν βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους σε συγκοινωνιακούς κόμβους των ΗΠΑ, όπως αεροδρόμια και σταθμούς”, αναφέρεται στην οδηγία.

Μετά το ταξίδι, το CDC συμβουλεύει την παρακολούθηση των συμπτωμάτων της COVID-19 και εάν εμφανιστούν τα συμπτώματα, να απομονωθούν και να αναζητηθούν εξετάσεις. Σύμφωνα με το CDC, οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που πρέπει να ταξιδέψουν πρέπει να αναζητήσουν δοκιμές αρκετές ημέρες πριν, να καλυφθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και ενώ βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους σε αεροδρόμια και σταθμούς, να αποφεύγουν τα πλήθη, να διατηρούν φυσική απόσταση και να εξασκούν την υγιεινή των χεριών.

Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες πρέπει να υποβληθούν σε δοκιμές 3-5 ημέρες μετά το ταξίδι και να απομονωθούν για 7 ημέρες μετά την επιστροφή, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δοκιμής.

Οι ταξιδιώτες που επιλέγουν να μην υποβληθούν σε δοκιμές θα πρέπει να απομονωθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα 10 ημερών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

«Φρένο» στους ανεμβολίαστους πολίτες, τι θα ισχύει με τα τεστ

Lockdown για ανεμβολίαστους μέχρι τον Μάρτιο: Υποχρεωτικά τεστ με πληρωμή

Ανησυχίες και μέτρα περιορισμού στην Κίνα καθώς η παραλλαγή Δέλτα εξαπλώνεται

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.

Πού εντοπίζονται τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης Omicron μέχρι τώρα;

Μετάλλαξη Omicron: Καθώς οι φόβοι αυξάνονται για τη νέα μετάλλαξη Omicron που είναι δυνητικά πιο μεταδοτική και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Μποτσουάνα οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να προστατεύσουν τους πολίτες τους από ένα ενδεχόμενο ξέσπασμα.

Το 100% του πληθυσμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εμβόλιο: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέγραψαν την Παρασκευή ένα ορόσημο στον αγώνα τους κατά της πανδημίας Covid-19. Πιο συγκεκριμένα, το 100% του επιλέξιμου πληθυσμού τους έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της Covid.