Πολιτική Υγείας

mega Εμβολιαστικό Κέντρο Γλυφάδα: Εγκαινιάστηκε την Τρίτη (14/12) παρουσία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη

mega Εμβολιαστικό Κέντρο Γλυφάδα: Εγκαινιάστηκε την Τρίτη (14/12) παρουσία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη

mega Εμβολιαστικό Κέντρο Γλυφάδα: Μετά την ολοκλήρωση της τελετής των εγκαινίων, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης επεσήμανε την σημασία της πλήρους λειτουργίας και ανάπτυξης των mega Εμβολιαστικών Κεντρών, καθώς οι αριθμοί των ραντεβού για εμβόλιο αυξάνονται. "Εμείς ως Πολιτεία έχουμε δεσμευτεί ότι μπορούμε να τα εξυπηρετούμε άμεσα. Αυτό το Εμβολιαστικό Κέντρο βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Το νέο mega Εμβολιαστικό Κέντρο στη Γλυφάδα, εγκαινιάστηκε την Τρίτη το μεσημέρι (14/12) παρουσία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Αντώνη Αυγερινού. Το νέο mega Εμβολιαστικό Κέντρο, το οποίο στελεχώνουν υγειονομικοί και λοιπό προσωπικό από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τις Ένοπλες Δυνάμεις, διαθέτει 16 εμβολιαστικές γραμμές και θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί καθημερινά 1.500-1.800 πολίτες. Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της προσπάθειας επιτάχυνσης των εμβολιασμών και της άμεσης εξυπηρέτησης των ολοένα και αυξανόμενων ραντεβού, από τις 18 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν 24 επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στο mega Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής των εγκαινίων, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης επεσήμανε την σημασία της πλήρους λειτουργίας και ανάπτυξης των mega Εμβολιαστικών Κεντρών, καθώς οι αριθμοί των ραντεβού για εμβόλιο αυξάνονται. “Εμείς ως Πολιτεία έχουμε δεσμευτεί ότι μπορούμε να τα εξυπηρετούμε άμεσα. Αυτό το Εμβολιαστικό Κέντρο βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός και προσέθεσε: “Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα πάλι βλέπουμε να υπάρχει μεγάλη προσέλευση συμπολιτών μας για την πρώτη, αλλά και για την αναμνηστική δόση του εμβολίου, καθώς επίσης και ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα παιδιά“. Όπως επιτόνισε, η άμυνά μας απέναντι στην πανδημία είναι το εμβόλιο. “Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι στους αριθμούς των εμβολιασμών είμαστε πιο ψηλά απ’ ότι ήμασταν την περασμένη άνοιξη και ότι πλέον θωρακιζόμαστε“, διευκρίνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Αναφορικά με την πανδημία, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι είμαστε σε ύφεση και συμπλήρωσε πως “πρέπει, όμως, να είμαστε προετοιμασμένοι, ώστε σε οποιαδήποτε άλλη έξαρση να είμαστε οχυρωμένοι και η εμβολιαστική μας κάλυψη να είναι πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στον οποίο ήδη βρισκόμαστε, και να προστατέψει και εμάς, τον καθένα ατομικά, αλλά και τη Δημόσια Υγεία”. Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, η δυναμική του mega Εμβολιαστικού Κέντρου στην ΓΛυφάδα είναι στα 1500-1800 ραντεβού την ημέρα. “Είναι μια μεγάλη κάλυψη για την περιοχή και με δεδομένο ότι διαθέτει εμβόλια συγκεκριμένης εταιρείας, της Moderna, τα οποία δεν υπάρχουν σε πολλά άλλα εμβολιαστικά κέντρα, θεωρούμε ότι θα υπάρχει προσέλευση και από άλλες περιοχές”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από τη μεριά του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ευχαρίστησε το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο έχει υπό την ευθύνη του τη λειτουργία των mega Εμβολιαστικών Κέντρων, και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παραχώρηση πάνω από 500 στελεχών για τη λειτουργία τους. Όπως είπε, στο mega Εμβολιαστικό Κέντρο Γλυφάδας η συντριπτική πλειονότητα είναι στελέχη από τον Ερυθρό Σταυρό και τα υπόλοιπα είναι από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επιπλέον ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι στο εμβολιαστικό πρόγραμμα γίνονται οι κατάλληλες προσαρμογές, έτσι ώστε να ανταποκριθεί η Πολιτεία στην πολύ αυξημένη ζήτηση των πολιτών για εμβολιασμό και επιτευχθούν οι στόχοι όσον αφορά την πρώτη, αλλά και την αναμνηστική δόση. Τέλος, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, από τις 18 Δεκεμβρίου προστίθενται 24 επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στο mega Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

14/12: Τι δείχνουν τα λύματα των τελευταίων ημερών για το ιικό φορτίο στη χώρα

14/12: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Ρεκόρ θανάτων από τον κορωνοϊό σήμερα στους 130 οι νεκροί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΔΥ: Αποφάσισε την εφαρμογή έξι μέτρων για το ενδεχόμενο έξαρσης κρουσμάτων ιλαράς

Ενημέρωση του πληθυσμού για τον έλεγχο της εμβολιαστικής του κάλυψης και την έγκαιρη ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, σε περίπτωση που δεν έχει αυτός ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει προηγούμενη καταγεγραμμένη νόσηση.

ΠΟΥ: Πολιτική εγγραφή και ζωτικής σημασίας στατιστικές

ΠΟΥ: Για την παρακολούθηση και τη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας, ο ΠΟΥ έχει δημιουργήσει τη Βάση Δεδομένων Θνησιμότητας του ΠΟΥ από το 1950 με στόχο τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τους θανάτους και τις αιτίες θανάτου.

ΠΟΥ: Η προσέγγιση One Health χτίζει ανθεκτικότητα στο Κόσοβο

ΠΟΥ: Η επένδυση στο One Health δεν είναι απλώς θέμα δημόσιας υγείας, αλλά ηθική επιταγή. Πρόκειται για τη διαφύλαξη της υγείας και της ευημερίας των σημερινών και των μελλοντικών γενεών, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη μας.

ΕΙΝΑΠ & ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

6η Υγειονομική Περιφέρεια: Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας στο καρναβάλι της Πάτρας

Από την πλευρά της, η 6η Υ.ΠΕ, θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου θα υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Πάνω από το ήμισυ του κόσμου κινδυνεύει από κρούσματα ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024

ΠOY προειδοποίηση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου θα βρίσκεται σε «υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο» κρουσμάτων ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024.

Kaizen Foundation: Ανακαίνιση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Kaizen Foundation: Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου.