Πολιτική Υγείας

Με βαρύ βιογραφικό ο νέος επίτροπος Τροφίμων και Φαρμάκων του FDA

Με βαρύ βιογραφικό ο νέος επίτροπος Τροφίμων και Φαρμάκων του FDA

Ο Δρ Stephen M. Hahn ορκίστηκε ως ο 24ος Επίτροπος Τροφίμων και Φαρμάκων στις 17 Δεκεμβρίου. Ο Δρ. Hahn είναι ιατρός, επιστήμονας και επικεφαλής της υγειονομικής περίθαλψης με εκτεταμένο υπόβαθρο στην περίθαλψη των ασθενών, την ακαδημαϊκή έρευνα και την εκτελεστική ηγεσία. Ο Δρ. Hahn είναι ειδικός κλινικός ιατρός, έχοντας εκπαιδευτεί τόσο στην ιατρική όσο και στην ογκολογική ακτινοθεραπεία. Στους προηγούμενους ηγετικούς ρόλους του, έχει πάντα προσεκτική και ισορροπημένη εκτελεστική διαχείριση με στόχο να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους ασθενείς με ογκολογία. Ειδικεύεται στη θεραπεία τόσο του καρκίνου του πνεύμονα όσο και του σαρκώματος.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του στην ογκολογία, ο Δρ. Hahn διατήρησε έντονο ενδιαφέρον για την έρευνα, δημιουργώντας περισσότερα από 220 επιστημονικά άρθρα. Η έρευνά του επικεντρώνεται στις μοριακές αιτίες του μικροπεριβάλλοντος του όγκου, ιδιαίτερα στη μελέτη των χημικών σημάτων που ξεπερνούν τα όρια και στην αξιολόγηση της πρωτονιακής θεραπείας ως μέσου βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της ακτινοθεραπείας. Η εμπειρία του στην ανάπτυξη ιατρικών προϊόντων και σε κλινικές δοκιμές περιλαμβάνει φάρμακα, βιολόγους, ιατρικές συσκευές και διαγνωστικά.

Πριν από την πρόσληψή του στο FDA, ο Dr. Hahn υπηρέτησε ως επικεφαλής ιατρός (CME) στο Πανεπιστήμιο του Τέξας MD Anderson Cancer Center, μια μονάδα που φροντίζει περισσότερους από 140.000 ασθενείς το χρόνο. Έχει θητεύσει σε εκτελεστικές θέσεις που καλύπτουν την έρευνα, την ανάπτυξη, τις κλινικές δοκιμές, την περίθαλψη των ασθενών, τη διαχείριση του συστήματος υγείας και την εκπαίδευση. Στο ρόλο του ως CME, ήταν υπεύθυνος για την καθημερινή διαχείριση του ιδρύματος, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματικών και κλινικών θεμάτων. Υπό την αρμοδιότητά του ήταν μία από τις μεγαλύτερες ομάδες κλινικών δοκιμών στη χώρα. Ο Dr. Hahn προσχώρησε στο MD Anderson το 2015 ως Διευθυντής, Πρόεδρος του Τμήματος και Καθηγητής Ακτινολογικής Ογκολογίας. Πριν από την ένταξή του στο MD Anderson, διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Ογκολογίας Ακτινοβολίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Pennsylvania του Perelman από το 2005 έως το 2014.

Ο Δρ. Hahn πέτυχε ως Διοικητής στο Αμερικανικό Σώμα Υγείας της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ, ενώ στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, όπου ολοκλήρωσε επίσης την υποτροφία του στην ιατρική ογκολογία και στην ακτινοθεραπεία. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ιατρικής του Lewis Katz στο Πανεπιστήμιο Temple της Πενσυλβανίας και έλαβε το πτυχίο του στη βιολογία από το πανεπιστήμιο Rice στο Τέξας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επένδυση 2,1 δισ. δολαρίων για τη βελτίωση της πρόληψης και του ελέγχου των λοιμώξεων για την COVID -19 και τις μελλοντικές μολυσματικές ασθένειες

Οι εμβολιασμοί για παιδιά 2 ετών ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα, κάνοντας την Κούβα μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που εμβολιάζει παιδιά τόσο μικρά.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θάνος Πλεύρης: O ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας - Δεν πληρώνει τίποτα ο ασθενής

Θάνος Πλεύρης: Ο κ. Πλεύρης, διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβερνησης είναι να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες στην δημόσια περίθαλψη, ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτική δωρεάν υπηρεσία.

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 62% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο-Έκκληση σε ηλικιωμένους και ευάλωτους

Μίνα Γκάγκα: Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η κα Γκάγκα, ανέφερε πως πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καλυφθεί το 100% ιδιαίτερα στις ευαπαθείς και τις μεγαλύτερες ηλικακές ομάδες, που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο.