Πολιτική Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Το 62,3% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση [vid]

Μάριος Θεμιστοκλέους: Το 62,3% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση [vid]

Μάριος Θεμιστοκλέους: Την ίδια ώρα, με τρίτη δόση έχουν εμβολιαστεί 206.000 πολίτες κι άλλοι 40.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό. 

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα (18/10), ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι έχουμε ξεπεράσει τους 12.600.000 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Όπως είπε, περισσότεροι από 6,5 εκατομμύριά συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 62,3% του γενικού πληθυσμού και το 71,8% των ενηλίκων. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ε.Ε, είναι 68,2% και 79,12%.  Παράλληλα, περισσότεροι από 6 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 60% του γενικού πληθυσμού και 69,4% του ενήλικου πληθυσμού. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ε.Ε, είναι 64,2% και 73,9%.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, ανέφερε επίσης ότι τις τελευταίες 10 ημέρες περίπου 52.000 συμπολίτες μας έχουν κλείσει ραντεβού για να κάνουν την πρώτη δόση.

Αναφορικά με την τρίτη δόση, 206.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη εμβολιαστεί και περίπου 40.000 έχουν κλείσει ραντεβού για να κάνουν την τρίτη δόση.

Στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατάκοιτων έχουν ήδη υποβληθεί 13.000 αιτήσεις και 11.000 άτομα έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Όπως είπε 206 ιδιώτες ιατροί έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα, κινητά συνεργεία διενεργούν εμβολιασμούς σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυριώς σε αυτές που έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ενώ μέχρι τώρα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 11.000 εμβολιασμοί.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

18/10: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Κορωνοϊός 18/10 – 3.164 νέα κρούσματα – 43 νεκροί – 347 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τροπολογία: Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης έως και 2 έτη γονείς-αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο 

Τροπολογία: Με πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης προωθείται διάταξη με σκοπό την αποτροπή των γονέων και κηδεμόνων να κρατούν μακριά από το σχολείο τα παιδιά τους τα οποία είναι μαθητές, επικαλούμενοι την πανδημία ή άλλους λόγους.

Να μειωθεί ο χρόνος λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού αντέντεινε ο Πλεύρης στην ΕΕ

Πλεύρης πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ο υπουργός έκανε ακόμη λόγο για το άνοιγμα της τρίτης δόσης στους 3 μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό για όλους τους ενήλικες 18 και άνω - που ήρθε μετά από σχετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών -  ενώ υποστήριξε την σύντμηση των προθεσμιών για το άνοιγμα της τρίτης δόσης, καθώς και της ισχύος των πιστοποιητικών, σημειώνοντας ότι το 9μηνο που προτείνεται είναι αρκετά μακρύς χρόνος.

Πώς διαχειρίστηκαν οι χώρες της Ευρώπης την πανδημία;

Ευρώπη κορωνοϊός: Η έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τις πολιτικές αποφάσεις, τα μικτά μηνύματα και η αυξημένη αμφισβήτηση της νομιμότητας και της τεχνικής ικανότητας της κυβέρνησης τροφοδότησε τη δυσπιστία των πολιτών.

Η Ιταλία κάνει τη ζωή πιο άβολη για τα μη εμβολιασμένα άτομα αυτές τις γιορτές

Αποδίδουν το σχετικά υψηλό επίπεδο ανοσοποίησης της Ιταλίας ως έναν από τους λόγους που η καμπύλη μόλυνσης δεν είναι τόσο απότομη όσο τον περασμένο χειμώνα, όταν επιβλήθηκαν μεγάλοι περιορισμοί με την εξάπλωση της παραλλαγής δέλτα.

Θάνος Πλεύρης: Απέκλεισε το σενάριο ενός νέου lockdown ακόμη και σε τοπικό επίπεδο

Θάνος Πλεύρης: Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως η Ελλάδα αποδέχεται την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εννεάμηνη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού και πως υποστηρίζει όλα τα μέτρα που θα ωθήσουν τους Ευρωπαίους να επισπεύσουν την πραγματοποίηση της τρίτης δόσης. 

Μάριος Θεμιστοκλέους: Στις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει στις 10 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα - Που θα πραγματοποιούνται οι παιδικοί εμβολιασμοί κατά της Covid

Μαρία Θεοδωρίδου: Η Όμικρον μπορεί να προκαλέσει 3 έως 6 φορές περισσότερες λοιμώξεις από τη Δέλτα

Μαρία Θεοδωρίδου: Η τελική επίδραση της Όμικρον θα διαμορφωθεί από τα εξής 3 σημαντικά θέματα: Πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός; Πόσο ικανός είναι να παρακάμπτει αντισώματα και ανοσκύτταρα και να διαταράσσει τον ανοσιακό μηχανισμό; Πόσο επιβαρυντικός στην κλινική έκφραση της νόσου;

Η Νότια Αφρική προετοιμάζει τα νοσοκομεία της για ένα νέο κύμα ασθενών κορωνοϊού

Νέο κύμα παραλλαγή Όμικρον: Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής κ. Ramaphosa είπε σε εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο ότι η μετάλλαξη Omicron φαίνεται να κυριαρχεί σε νέα κρούσματα στις περισσότερες από τις εννέα επαρχίες της χώρας και προέτρεψε περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν κατά της Covid-19.