Πολιτική Υγείας

Θεμιστοκλέους: 40.000 ραντεβού για παιδικά εμβόλια – Πάνω από 6.000 παιδιά έχουν ήδη εμβολιαστεί [vid]

Θεμιστοκλέους: 40.000 ραντεβού για παιδικά εμβόλια – Πάνω από 6.000 παιδιά έχουν ήδη εμβολιαστεί [vid]

Θεμιστοκλέους: Επιπλέον, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι από τη μέρα ανακοίνωσης του υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους πολίτες που είναι 60 ετών και άνω, έχουν κλειστεί συνολικά 130.000 ραντεβού πρώτης δόσης και υπάρχουν ακόμη 20.000 αιτήσεις για κατ’ οίκον εμβολιασμό.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα (20/12), ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι το 70% του γενικού πληθυσμού έχει ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid. Την ίδια ώρα, το 65,7% του γενικού πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του. Σχετικά με τους παιδικούς εμβολιασμούς, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι μέχρι σήμερα, 40.000 παιδιά έχουν ήδη κλείσει το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους και 6.000 παιδιά έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο.

130.000 ραντεβού πρώτης δόσης μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας

Επιπλέον, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι από τη μέρα ανακοίνωσης του υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους πολίτες που είναι 60 ετών και άνω, έχουν κλειστεί συνολικά 130.000 ραντεβού πρώτης δόσης και υπάρχουν ακόμη 20.000 αιτήσεις για κατ’ οίκον εμβολιασμό.

Τις τελευταίες μέρες έχουν κλειστεί πάνω από 500.000 ραντεβού για την τρίτη δόση.

Τα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα

  • Στην ηλικιακή ομάδα 85 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί ποσοστό 81%,
  • στην ηλικιακή ομάδα 80-84, έχει εμβολιαστεί το 90%,
  • στην ηλικιακή ομάδα 75-79, έχει εμβολιαστεί το 91,3%,
  • στην ηλικιακή ομάδα 70-74, έχει εμβολιαστεί το 91,4%,
  • στην ηλικιακή ομάδα 65-69 έχει εμβολιαστεί το 90% και
  • στην ηλικιακή ομάδα 60-64 έχει εμβολιαστεί το 87%.

 

Στο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα 60.000 αιτήσεις και έχουν εμβολιαστεί 43.156 πολίτες. Από τις εκκρεμείς αιτήσεις 20.000 αφορούν αιτήσεις πρώτης δόσης και οι υπόλοιπες για δεύτερη και τρίτη δόση.

Σχετικά με τους ιδιώτες γιατρούς, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι 326 έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, όπως και 26 πολυιατρεία και μέχρι στιγμής έχουν γίνει περισσότεροι από 20.000 εμβολιασμοί. Από τους ιδιώτες γιατρούς 54 είναι παιδίατροι και έχουν διενεργήσει 850 εμβολιασμούς σε παιδιά 12-18 ετών. Ο κ. Θεμιστοκλέους απηύθυνε κάλεσμα στους παιδιάτρους που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών 5-11 ετών να κάνουν αίτηση στην αντίστοιχη Υγειονομική Περιφέρεια.
Οι παιδίατροι που συμμετέχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα από τις πρώτες μέρες του επόμενου έτους θα μπορούν να διαχειρίζονται δύο εμβόλια, δηλαδή και το εμβόλιο για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών και το εμβόλιο για άνω των 12 ετών.

Δυνατότητα 3ης δόσης και πριν τους τρεις μήνες

Aναφορικά με όσους έχουν νοσήσει, η σύσταση έχει υποστεί στον χρόνο που πέρασε αρκετές τροποποιήσεις. Πλέον, η δόση πρέπει να γίνεται στους 3 μήνες. Ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα να γίνει και νωρίτερα, κάτι που συστήνεται και σε άλλες χώρες, αν και υπάρχουν διαφορετικές τοποθετήσεις των ανοσολόγων. Πάντως, μπορεί κάποιος να εμβολιαστεί μετά τη νόσηση σύντομα.

Επιπλέον, ο κ. Θεμιστοκλέους, σημείωσε ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορούμε να μιλάμε για ανοσία της αγέλης, κάτι που δεν επετεύχθη και σε άλλες χώρες.

Δείτε το βίντεο της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

20/12: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Κορωνοϊός 20/12 -3.689 νέα κρούσματα – 85 νεκροί – 670 διασωληνωμένοι

Εγκρίθηκε το Covovax από τον EMA σήμερα για την ΕΕ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία - Ανακοίνωσε σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού Μεταμόρφωση

Και να διαβεβαιώσω επίσης και τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ότι θα εξακολουθούμε να τους στηρίζουμε. Ήδη γνωρίζουν ότι έχουν καταβληθεί οι πρώτες αποζημιώσεις με μεγάλη ταχύτητα και σε τιμές οι οποίες πιστεύω ότι ξεπέρασαν και τις προσδοκίες πολλών.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού δύο ψαράδες για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Σήφη βαλυράκη

 Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Μανώλης Φωτάκης, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια Βαλυράκη, ανέφερε ότι «δύο είναι τα θετικά σημεία ότι η υπόθεση πάει στα δικαστήρια και ότι θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Oλοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Dentist Pass στις 22 Δεκεμβρίου

Το Dentist Pass εντάσσεται στη δράση "Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης»" του Υπουργείου Υγείας και υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ, στο πλαίσιο του "Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0" με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.

ΠΟΥ: Το 1/3 των γυναικών αντιμετωπίζουν μόνιμα προβλήματα υγείας μετά τον τοκετό

ΠΟΥ: Απαιτείται μια ολιστική προσέγγιση για τη μείωση των μητρικών θανάτων, εστιάζοντας όχι μόνο στις άμεσες βιοϊατρικές αιτίες τους, αλλά και στη σύνθετη αλληλεπίδραση ευρύτερων συνθηκών.

Φρούριο η Αθήνα εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι «απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 έως και την 18:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού στο GREEK ECONOMIC SUMMIT 2023

Ο Δρ. Άρης Αγγελής έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας, ότι η φαρμακευτική πολιτική θα πρέπει να διασφαλίζει την ισότιμη και καθολική πρόσβαση των ασθενών στη φαρμακευτική περίθαλψη, αλλά με τρόπο που θα θωρακίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας.