Πολιτική Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους: 21 Μάϊου ανοίγει η πλατφόρμα όλων των εμβολίων για τους 40-44

Μάριος Θεμιστοκλέους: 21 Μάϊου ανοίγει η πλατφόρμα όλων των εμβολίων για τους 40-44

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ανοίγουν οι εμβολιασμοί με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (AstraZeneca, Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna) και για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών, την Παρασκευή 21 Μαΐου, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Στις 21 Μαίου ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 40-44 ετών, διευκρίνισε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 πανδημίας στη χώρα.

Στη συνέχεια, επεσήμανε ο κ. Θεμιστοκλέους, θα ακολουθήσουν και οι ηλικιακές ομάδες 35 – 39 και 30 – 34. Ο κ. Θεμιστοκλεόυς εξήγησε ότι με βάση τις παραδόσεις των εμβολίων από τις εταιρείες, θα ανοίξουν οι εμβολιασμοί με όλα τα εμβόλια για άλλες ηλικιακές ομάδες.

Από το πρωί της Δευτέρας (17/05) και μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί 90 χιλιάδες εμβολιασμοί, ενώ έως το τέλος της ημέρας οι εμβολιασμοί αναμένεται να έχουν φτάσει περί τους 110 χιλιάδες, δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε ότι από την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί σχεδόν 4 εκατομμύρια 377 χιλιάδες εμβολιασμοί στη χώρα.

Όπως ανέφερε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, 2 εκατομμύρια 817 χιλιάδες πολίτες έχουν εμβολιαστεί με μια δόση τουλάχιστον. Οι αριθμοί αντιστοιχούν σε ποσοστό που κυμαίνεται στο 26.8% της εμβολιαστικής κάλυψης. Παράλληλα, 1 εκατομμύριο 615 χιλιάδες πολίτες έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 15,4%.

Σύμφωνα με εκτίμηση του κ. Θεμιστοκλέους, έως τις 31 Μαΐου υπολογίζεται ότι θα έχουν πραγματοποιηθεί 5 εκατομμύρια 600 χιλιάδες εμβολιασμοί στη χώρα. Εξ αυτών, περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια θα είναι με τουλάχιστον μία δόση (άλλως ειπείν το 34%) και πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Αυτή τη στιγμή, λειτουργούν 1.517 εμβολιαστικά κέντρα, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους. Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί στο προσεχές διάστημα με την προσθήκη νέων κέντρων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Ήδη έχουμε σχεδόν 300 ιδιωτικά κέντρα που λειτουργούν και εμβολιάζουν πολίτες, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

Αναφορικά με τις παραλαβές σκευασμάτων, ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε ότι η χώρα αναμένει 1 εκατομμύριο 860 χιλιάδες εμβόλια από την φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, ενώ επιβεβαίωση αναμένεται και για 566 χιλιάδες ακόμη, 308 χιλιάδες από την Moderna και 348 χιλιάδες από την AstraZeneca. Για τον μήνα Ιούνιο η εταιρεία AstraΖeneca έχει επιβεβαιώσει 450 με 500 χιλιάδες εμβόλια.

Τέλος, όπως διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, 152 εκατομμύρια σκευάσματα αναμένονται τον Μάιο από την φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson. Οι παραδόσεις του Ιουνίου από την Johnson & Johnson αναμένεται ακόμη να επιβεβαιωθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Βάζουμε Τρίποντο στον Διαβήτη Τύπου 2: Νέο on-line παιχνίδι από την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Κορωνοϊός 17/05 – 1.402 νέα κρούσματα – 56 νεκροί – 647 διασωληνωμένοι

Μαρία Θεοδωρίδου: Έως και 13 μήνες παραμένουν τα αντισώματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έκτακτη σύσκεψη με Χαρδαλιά καιΤσιόδρα για τη μετάλλαξη Δέλτα

Κορωνοϊός Μετάλλαξη Δέλτα: Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού. "Καμπανάκι κινδύνου" για την Κρήτη, όπου σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν τα 15 εκ των 18 νέων κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα (24/06) στη χώρα.

ΣΦΕΕ ΙΟΒΕ : €6,7 δισεκ. η συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου στο ΑΕΠ το 2019

H κρίση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει σημαντική οικονομική υποχώρηση στην ελληνική οικονομία (ύφεση -8,2%), όπως και σε άλλες ανεπτυγμένες και βιομηχανοποιημένες χώρες του κόσμου. Συγχρόνως, τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας καλούνται να επαναξιολογήσουν τη δημόσια χρηματοδότηση για δαπάνες υγείας, σύμφωνα με την  ετήσια έκθεση του ΙΟΒΕ και ΣΦΕΕ με τίτλο «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2020. Η συνολική συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου σε όρους ΑΕΠ εκτιμάται σε €6,7 δισεκ. (3,6% του ΑΕΠ) το 2019.

Μικρότερη η εμβολιαστική κάλυψη των νέων ενηλίκων έναντι των ηλικιωμένων στις ΗΠΑ

Οι προσπάθειες προσέγγισης που βασίζονται στην κοινότητα για την αύξηση της εμπιστοσύνης των εμβολίων και τη μείωση των πιθανών εμποδίων στην πρόσβαση θα μπορούσαν να βελτιώσουν την έναρξη εμβολιασμού COVID-19, ιδιαίτερα μεταξύ ατόμων ηλικίας 18-29 ετών και να μειώσουν την εξάπλωση και τον αντίκτυπο της COVID-19 μεταξύ του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ ", έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης

Μονή Πετράκη: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης στη Μονή Πετράκη.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα αποφευχθεί με επίσπευση του εμβολιασμού

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι λοιμώξεις με τη μετάλλαξη Δέλτα του ιού αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους και νεαρά άτομα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης και τόνισε πως η έντονη μεταδοτικότητα και περαιτέρω εξέλιξη της μετάλλαξης θα αποφευχθεί με άμεση εμβολιαστική κάλυψη.

Νίκος Χαρδαλιάς: Αίρεται από αύριο (24/06) η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις κυβερνητικές αποφάσεις για την περαιτέρω άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Βάνα Παπαευαγγέλου: 1 στους 3 νοσηλευόμενους είναι μεταξύ 25 ως 55 ετών

Βάνα Παπαευαγγέλου: Βελτιωμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, είπε η κα Παπαευαγγέλου, με τις περισσότερες περιφερειακές ενότητες να είναι πράσινες ή κίτρινες. Απασχολούν ωστόσο περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπου υπάρχει κίνδυνος σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, όπως επίσης και η διασπορά μεταλλαγμένων στελεχών του ιού με αυξημένη μεταδοτικότητα. Κατά τη διάρκεια δε των τελευταίων εβδομάδων η πανδημία αλλάζει πρόσωπο και σήμερα η νόσος αφορά κυρίως άτομα νεότερης ηλικίας, με 1 στους 3 νοσηλευόμενους να είναι 25-55 ετών. Αναφορικά με τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε τη μη χρήση της αποκλειστικά όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός.