Πολιτική Υγείας

Μαρία Θεοδωρίδου: Η 3η δόση σε ειδικές κατηγορίες πολιτών και βάσει επιστημονικών δεδομένων, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Μαρία Θεοδωρίδου: Η 3η δόση σε ειδικές κατηγορίες πολιτών και βάσει επιστημονικών δεδομένων, σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Μαρία Θεοδωρίδου: Όπως είπε, η γνωμοδότηση για την τρίτη δόση, θα στηριχθεί στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα για τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό.

Για το ενδεχόμενο επαναληπτικής ή αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού, έκανε λόγο η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως είπε, η γνωμοδότηση για την τρίτη δόση, θα στηριχθεί στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα για τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό.

Ειδικότερα, η κα. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε σε μελέτες που έχει εκπονήσει το ΕΚΠΑ και οι οποίες περιλαμβάνουν ειδικές κατηγορίες ευάλωτων συμπολιτών (άτομα με μεταμοσχευμένα όργανα, νεοπλασίες, άτομα αιμοκαθαιρόμενα, καθώς και υγειονομικό προσωπικό διαφόρων ηλικιών) όπου φαίνεται ότι 6 μήνες μετά τον εμβολιασμό τους μειώνεται το επίπεδο των αντισωμάτων τους.

Όπως, είπε, σύμφωνα με τον ΠΟΥ για την καταπολέμηση της πανδημίας απαιτείται εμβολιασμός σε κάθε γωνιά της γης. Εξ ού και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητά παύση της χορήγησης τρίτης δόσης για δύο μήνες, ώστε να εμβολιαστεί το 10% πληθυσμών με χαμηλό εισόδημα.

Η χορήγηση τρίτης δόσης πρέπει να γίνει, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, σε ειδικές κατηγορίες πολιτών και με βάση επιστημονικά δεδομένα.

Για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

Όσον αφορά στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 με 15 ετών, η καθηγήτρια υπενθύμισε την σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα μεταξύ 12-15 ετών, που όπως είπε βασίστηκε τόσο στην ανάγκη προστασίας των ιδίων, όσο και των ευάλωτων οικείων τους. Η κα Θεοδωρίδου επεσήμανε ότι παιδιά με υποκείμενα νοσήματα (παχυσαρκία, χρόνια προβλήματα υγείας, νευρομυϊκές παθήσεις, ανοσοανεπάρκειες, σύνδρομα και νευροαναπτυξιακά προβλήματα) κινδυνεύουν από τον ιό και πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν.

Η καθηγήτρια υπενθύμισε την ασφάλεια του εμβολιασμού για την εν λόγω ηλικιακή ομάδα παιδιών και διευκρίνισε πως ο καλύτερος σύμβουλος των γονιών είναι ο παιδίατρος.

Τέλος, η κα Θεοδωρίδου επεσήμανε ότι τα εμβόλια της εφηβείας, που είναι τα επαναληπτικά διφθερίτιδας τετάνου, μηνιγγιτιδόκοκκου, και για τα κορίτσια είναι και το εμβόλιο κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων δεν πρέπει να παραληφθούν λόγω της ένταξης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην εν λόγω ηλικία και διευκρίνισε ότι δεν χρειάζεται κανένα αυστηρό μεσοδιάστημα μεταξύ των εμβολιασμών. Εάν ήταν πρακτικώς εφικτό θα μπορούσαν να γίνουν και την ίδια μέρα, συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

16/08: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Μαρία Θεοδωρίδου: Δεν χρειάζεται μεσοδιάστημα μεταξύ εμβολίων εφηβείας και Covid στα παιδιά 12-15 ετών

Σαφής σύσταση για εμβολιασμό covid των παιδιών στη Γερμανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί και αυτό επιβάλλεται να το γνωρίζουν όσοι παίρνουν θέση πίσω από το τιμόνι

Στις Η.ΠΑ. το 1/3 των ατυχημάτων που σημειώνονται έχουν ως βασική αιτία την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ με τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στα οποία εμπλέκεται μεθυσμένος οδηγός να ανέρχονται το 2019 σε 10.000.

Το CDC θα πρέπει να παρακολουθεί περισσότερες πρωτοφανείς λοιμώξεις COVID-19 για να προλάβει την πανδημία, προειδοποιούν οι ειδικοί

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το CDC επιτρέπει τουλάχιστον 4 εβδομάδες καθυστέρησης για τη σύνδεση των δεδομένων επιτήρησης περιστατικών με το Σύστημα Πληροφοριών Ανοσοποίησης (IIS) και τα ζωτικά δεδομένα καταγραφής έως και ένα μήνα μετά τη διάγνωση."

Η κυβέρνηση της Σουηδίας αρνήθηκε να συστήσει τον εμβολιασμό covid παιδιών κάτω των 12 αφού διαπίστωσε ότι θα είχε μικρό ιατρικό όφελος από αυτό

Η Σουηδική κυβέρνηση συνιστά εμβόλια για παιδιά 12 ετών και άνω από τον Οκτώβριο του 2021 και συνιστά εμβόλια για παιδιά υψηλού κινδύνου μεταξύ 5 και 11 ετών.

Μαγιορκίνης: Τάση αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας

Μαγιορκίνης: Στην Ελλάδα, η πανδημία δείχνει σημεία σταθεροποίησης, με μία τάση επίσης αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες, είπε ο επιδημιολόγος - καθηγητής στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την Covid από το υπουργείο Υγείας.

Παπαευαγγέλου: 8 στις 10 νέες εισαγωγές οφείλονται στην Όμικρον

Παπαευαγγέλου: Όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου, σταδιακά παρατηρείται αύξηση των νέων νοσηλειών που οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον. Συγκεκριμένα, 8 στους 1ο ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο είναι με την μετάλλαξη Όμικρον, διευκρίνισε και υπογράμμισε πως η νόσηση με την Όμικρον δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα.

Γκάγκα: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η διάθεση αντιικών χαπιών κατ' οίκον

Γκάγκα: Η θεραπεία με τα αντιικά χάπια απευθύνεται σε όσους συνανθρώπους μας είναι άνω των 18 ετών και έχουν προβλήματα υγείας, πλην των εγκύων, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Θάνος Πλεύρης: Επαναφορά μουσικής και απελευθέρωση ωραρίου στη διασκέδαση

Πλεύρης μέτρα: Mερική αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από 30 Ιανουαρίου αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Θετική η επιτροπή ειδικών στη μουσική και το 50% πληρότητας στα γήπεδα

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων μέτρα: Κλείδωσαν τα μέτρα ,σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb, επιστρέφει η μουσική μόνο για καθήμενους, χωρίς παράλληλα να επεκτείνεται το ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση. 50% πληρότητα στα γήπεδα, μία εβδομάδα παράταση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.