Πολιτική Υγείας

Μαγιορκίνης: «Είναι πλέον προφανές ότι μπήκαμε σε μία περίοδο σταθεροποίησης και ύφεσης»

Μαγιορκίνης: «Είναι πλέον προφανές ότι μπήκαμε σε μία περίοδο σταθεροποίησης και ύφεσης»

Μαγιορκίνης: Στην Ελλάδα συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς, ενώ το σύστημα υγείας δείχνει να αποσυμπιέζεται.

Το σύστημα υγείας αυτή την στιγμή απορροφά ακόμα τους κραδασμούς του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Το γεγονός πως βρισκόμαστε σε περίοδο σταθεροποίησης αλλά και ελαφράς ύφεσης της διάδοσης του κορωνοϊού επισήμανε στην ενημέρωση για την πανδημία ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Συγκεκριμένα, ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, αφού έδωσε κάποια στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας σε όλο το κόσμο, ανέφερε για τη χώρα μας:

«Την τελευταία εβδομάδα υπάρχει μείωση της τάξης 8%-9% στις εισαγωγές στις ΜΕΘ. Η κατάσταση ωστόσο παραμένει επιβαρυμένη. Οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία κορωνοϊού είναι περίπου 100 την ημέρα. Εξ αυτών, ένα σημαντικό ποσοστό θα χρειαστεί διασωλήνωση. Αξίζει να αναφερθεί πως τους περασμένους μήνες φτάσαμε μέχρι και 500 εισαγωγές την ημέρα».

Στη συνέχεια, σχετικά με τα κατά τόπους στοιχεία, είπε: «Σημαντική υποχώρηση παρατηρείται στην Αττική με πτώση 20% από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ακόμα πιο ισχυρή, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο μειώθηκε κατά 30%».

Εν συνεχεία, όπως ανακοίνωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης: «Μπήκαμε πλέον σε μια περίοδο σταθεροποίησης και ύφεσης. Είναι όμως μια περίοδος εξαιρετικά εύθραυστη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Τους επόμενους μήνες θα είμαστε σε μάχη με τον χρόνο, αλλά και τον κακό μας εαυτό. Ζητούμε από τον κόσμο να αντλήσει υπομονή από τα ψυχικά του αποθέματα».

Τέλος, σχετικά με τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού, ανέφερε: «Τα νέα στελέχη του ιού έχουν συσχετιστεί με επιδημιολογικές αυξήσεις σε κάποιες περιοχές. Η παγκόσμια κοινότητα θα παρακολουθήσει στενά τα φαινόμενα. Στη Βρετανία φαίνεται ήδη η κάμψη της επιδημίας λόγω των σωστών μέτρων πρόληψης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 22/01 - 585 νέα κρούσματα - 28 νεκροί - 288 διασωληνωμένοι

Η Βρετανία συζητά την αποζημίωση όσων είναι θετικοί στον κορωνοϊό

Φοβος λοιμωξιολόγων για την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος λόγω του ανοίγματος της αγοράς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σταθμοί ψυχολογικής υποστήριξης για τους σεισμόπληκτους στην περιοχή της Θεσσαλίας

Σεισμός Θεσσαλία: Από το πρωί της Τετάρτης 3.3.2021, αμέσως μετά την εκδήλωση του πρώτου σεισμού στη Θεσσαλία, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επικοινώνησε με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και την Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας, Περίθαλψης και Αποκατάστασης (ΘΕΨΥΠΑ) και έδωσε οδηγίες για την οργάνωση ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης του πληθυσμού.

Στη διαχείριση κινδύνων εστιάζει ο ΠΟΥ - Έμφαση στη μείωση βιολογικών κινδύνων

"Οι πανδημίες είναι τελικά μια μορφή καταστροφής. Και καθώς είναι σημαντικό οι χώρες να θεσπίσουν πρωτόκολλα μεταξύ οργανισμών και συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης για τον εντοπισμό φυσικών κινδύνων, όπως κυκλώνες και τσουνάμι, είναι εξίσου σημαντικό να γίνουν παρόμοιες προσπάθειες και επενδύσεις για τη μείωση των βιολογικών κινδύνων και την πρόληψη των εκρήξεων από καταστροφές.

Η Covid-19 θα μπορούσε να φέρει μια νέα εποχή πολιτικής στη δημόσια υγεία - Θα το κάνει;

Η πανδημία Covid-19 θα λάβει χώρα στα χρονικά της ιστορίας ως μια σεισμική παγκόσμια κρίση υγείας. Ένας τρόπος για να αντισταθμίσει τα φρικτά διόδιά της είναι με την ουσιαστική αλλαγή των προσπαθειών δημόσιας υγείας.

Χαρδαλιάς: Σε βαθύ κόκκινο από αύριο η Φωκίδα και ο Δήμος Ανωγίων Ρεθύμνης

Χαρδαλιάς: Αναστέλλεται η ένταξη της Λάρισας στο «βαθύ κόκκινο», λόγω του δεύτερου ισχυρού σεισμού των 5,9 Ρίχτερ. Από τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί ειδικό πλαίσιο για την περιοχή με έμφαση στα ζητήματα δημόσιας υγείας.

Παπαευαγγέλου: Ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε αγγίζοντας το 4%

Παπαευαγγέλου: Η λοιμωξιολόγος τόνισε πως η επιδείνωση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Ο χειμωνιάτικος καιρός μας έκλεισε σε κλειστούς χώρους, είπε και συμπλήρωσε παράλληλα πως οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού έχουν διασπαρεί σε όλη την επικράτεια.

Επίσκεψη των πρωθυπουργών Αυστρίας & Δανίας στον Ντετανιάχου για τα εμβόλια

Την Τρίτη, πριν από το ταξίδι του στο Ισραήλ, ο καγκελάριος είχε συνάντηση στη Βιέννη με εκπροσώπους μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών που διαθέτουν μονάδες παραγωγής στην Αυστρία, όπως οι Pfizer, Novartis, Polymun και Böhringer Ingelheim, με στόχο να συνδυαστούν οι δυνατότητες της Αυστρίας στον τομέα της έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής εμβολίων κατά της Covid-19 και μεθόδων θεραπείας και να ενσωματωθούν στις συνομιλίες με τη Δανία και το Ισραήλ για κοινή παραγωγή εμβολίων.