Πολιτική Υγείας

Λευκός Οίκος: 1,6 εκατομμύρια εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων θα είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του έτους

Λευκός Οίκος: 1,6 εκατομμύρια εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων θα είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του έτους

Το CDC δήλωσε επίσης την Τρίτη ότι ενεργοποιεί το Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης ως απάντηση στο ξέσπασμα της επιδημίας. «Αυτή η δράση αποτελεί το κέντρο διοίκησης του CDC για την παρακολούθηση και τον συντονισμό της απόκρισης έκτακτης ανάγκης στην ευλογιά των πιθήκων και την κινητοποίηση πρόσθετου προσωπικού και πόρων του CDC», ανέφερε το CDC.

Λευκός Οίκος: Monkeypox: Τι πρέπει να γνωρίζετε. Ο ανώτερος μελετητής του Κέντρου Τζον Χόπκινς για την Ασφάλεια Υγείας λέει τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι εάν προσβληθούν από τον ιό στην «Ειδική Έκθεση». Περίπου 56.000 δόσεις του εμβολίου Jynneos κατά της ευλογιάς των πιθήκων αποστέλλονται σε κλινικές στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη στιγμή και άλλες 240.000 θα είναι καθ’ οδόν τις επόμενες εβδομάδες, ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών. «Ενώ η ευλογιά των πιθήκων ενέχει ελάχιστο κίνδυνο για τους περισσότερους Αμερικανούς, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προσφέρουμε εμβόλια σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό», δήλωσε ο γραμματέας του HHS Xavier Becerra. «Αυτή η νέα στρατηγική μας επιτρέπει να μεγιστοποιήσουμε την προσφορά των διαθέσιμων εμβολίων και να προσεγγίσουμε αυτούς που είναι πιο ευάλωτοι στην τρέχουσα επιδημία».

Άλλες 750.000 δόσεις θα διατεθούν το καλοκαίρι, ακολουθούμενες από άλλο μισό εκατομμύριο δόσεις αργότερα φέτος, είπε το HHS.

Η Bavarian Nordic είναι η μόνη στον κόσμο που έχει έγκριση για ένα εμβόλιο κατά της ευλογιάς που ονομάζεται Jynneos στις ΗΠΑ και το Imvanex στην Ευρώπη, το οποίο είναι επίσης αποτελεσματικό κατά της ευλογιάς των πιθήκων.

Τα εμβόλια θα είναι αρχικά διαθέσιμα σε όσους κινδυνεύουν περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες και των ατόμων που είχαν πρόσφατα στενή επαφή με κάποιον που έχει ευλογιά των πιθήκων.

Η Νέα Υόρκη και η Ουάσιγκτον, DC, ήταν οι δύο πρώτες μεγάλες πόλεις που άρχισαν να προσφέρουν εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων τις τελευταίες ημέρες, αλλά οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ήταν ήδη εκτός προσφοράς.

Οι ΗΠΑ έχουν αναφέρει 306 μολύνσεις από ευλογιά των πιθήκων από τότε που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα φέτος στη Μασαχουσέτη τον περασμένο μήνα.

Η Καλιφόρνια έχει το μεγαλύτερο ξέσπασμα με 66 κρούσματα, ακολουθούμενη από τη Νέα Υόρκη με 63 και το Ιλινόις με 45, σύμφωνα με το CDC. Το εμβόλιο Jynneos απαιτεί δύο δόσεις που χορηγούνται με διαφορά τεσσάρων εβδομάδων.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν επίσης 100 εκατομμύρια δόσεις του παλαιότερου εμβολίου ACAM2000, αλλά δεν συνιστάται για όλους λόγω πιθανών σοβαρών παρενεργειών.

Το CDC δήλωσε επίσης την Τρίτη ότι ενεργοποιεί το Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης ως απάντηση στο ξέσπασμα της επιδημίας.

«Αυτή η δράση αποτελεί το κέντρο διοίκησης του CDC για την παρακολούθηση και τον συντονισμό της απόκρισης έκτακτης ανάγκης στην ευλογιά των πιθήκων και την κινητοποίηση πρόσθετου προσωπικού και πόρων του CDC», ανέφερε το CDC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ευλογιά των πιθήκων δεν αποτελεί επί του παρόντος παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εθνικό Πρόγραμμα πρόληψης Καρκίνου του Μαστού & Τραχήλου της Μήτρας

Πρόληψη καρκίνου: Οι στόχοι του Εθνικού Προγράμματος «Υγεία Μπροστά» για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας, παρουσιάστηκαν σε ειδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο.

Ο Μπάιντεν επεκτείνει την προστασία απέλασης για τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ εν μέσω "αυξανόμενης καταστολής" στην Κίνα

Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος μοιράστηκε ότι 1.200 πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται πλέον πίσω από τα κάγκελα και πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί με άλλες κατηγορίες σε σχέση με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Η Κίνα ανακοινώνει την επανέναρξη της έκδοσης visa για τους Ιάπωνες

Κίνα: Η Κίνα σταμάτησε να εκδίδει νέες βίζες στην Ιαπωνία στις 10 Ιανουαρίου ως αντίποινα για την απαίτηση του Τόκιο για πρόσθετες δοκιμές για Κινέζους τουρίστες στα τέλη Δεκεμβρίου, ενόψει των διακοπών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Διπλασιάζεται ο αριθμός των ασθενών στην σουηδική επιδημία σαλμονέλας

Σουηδία: Τα τρόφιμα που είναι μολυσμένα με βακτήρια σαλμονέλας συνήθως δεν φαίνονται, δεν μυρίζουν ή δεν έχουν αλλοιωμένη γεύση. Οποιοσδήποτε μπορεί να αρρωστήσει με λοίμωξη από σαλμονέλα.

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ισχυρίζονται ότι έχουν ξεπεράσει την κορύφωση της COVID-19

Κίνα Covid: Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Κίνας (CDC), ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία κορυφώθηκε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου και στη συνέχεια μειώθηκε ραγδαία κατά περισσότερο από 70%.

Νέα λίστα με φάρμακα για την προστασία του πληθυσμού από έκτακτες καταστάσεις μόλυνσης από πυρηνικά

Ο συντονισμός των τοπικών, εθνικών και διεθνών απαντήσεων στην απειλή της ραδιενέργειας, είναι απαραίτητος για μια εναρμονισμένη απόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης λόγω ακτινοβολίας. Ως Οργανισμός που είναι αρμόδιος για την καθοδήγηση των παρεμβάσεων υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως, ο ΠΟΥ παρέχει συμβουλές και διασφαλίζει την πρόσβαση σε φάρμακα και υπηρεσίες υγείας για χώρες που αναπτύσσουν εθνική ικανότητα ετοιμότητας και ανταπόκρισης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ακτινοβολίας.