Πολιτική Υγείας

Λευκός Οίκος: 1,6 εκατομμύρια εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων θα είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του έτους

Λευκός Οίκος: 1,6 εκατομμύρια εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων θα είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του έτους

Το CDC δήλωσε επίσης την Τρίτη ότι ενεργοποιεί το Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης ως απάντηση στο ξέσπασμα της επιδημίας. «Αυτή η δράση αποτελεί το κέντρο διοίκησης του CDC για την παρακολούθηση και τον συντονισμό της απόκρισης έκτακτης ανάγκης στην ευλογιά των πιθήκων και την κινητοποίηση πρόσθετου προσωπικού και πόρων του CDC», ανέφερε το CDC.

Λευκός Οίκος: Monkeypox: Τι πρέπει να γνωρίζετε. Ο ανώτερος μελετητής του Κέντρου Τζον Χόπκινς για την Ασφάλεια Υγείας λέει τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι εάν προσβληθούν από τον ιό στην «Ειδική Έκθεση». Περίπου 56.000 δόσεις του εμβολίου Jynneos κατά της ευλογιάς των πιθήκων αποστέλλονται σε κλινικές στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη στιγμή και άλλες 240.000 θα είναι καθ’ οδόν τις επόμενες εβδομάδες, ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών. «Ενώ η ευλογιά των πιθήκων ενέχει ελάχιστο κίνδυνο για τους περισσότερους Αμερικανούς, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προσφέρουμε εμβόλια σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό», δήλωσε ο γραμματέας του HHS Xavier Becerra. «Αυτή η νέα στρατηγική μας επιτρέπει να μεγιστοποιήσουμε την προσφορά των διαθέσιμων εμβολίων και να προσεγγίσουμε αυτούς που είναι πιο ευάλωτοι στην τρέχουσα επιδημία».

Άλλες 750.000 δόσεις θα διατεθούν το καλοκαίρι, ακολουθούμενες από άλλο μισό εκατομμύριο δόσεις αργότερα φέτος, είπε το HHS.

Η Bavarian Nordic είναι η μόνη στον κόσμο που έχει έγκριση για ένα εμβόλιο κατά της ευλογιάς που ονομάζεται Jynneos στις ΗΠΑ και το Imvanex στην Ευρώπη, το οποίο είναι επίσης αποτελεσματικό κατά της ευλογιάς των πιθήκων.

Τα εμβόλια θα είναι αρχικά διαθέσιμα σε όσους κινδυνεύουν περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες και των ατόμων που είχαν πρόσφατα στενή επαφή με κάποιον που έχει ευλογιά των πιθήκων.

Η Νέα Υόρκη και η Ουάσιγκτον, DC, ήταν οι δύο πρώτες μεγάλες πόλεις που άρχισαν να προσφέρουν εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων τις τελευταίες ημέρες, αλλά οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ήταν ήδη εκτός προσφοράς.

Οι ΗΠΑ έχουν αναφέρει 306 μολύνσεις από ευλογιά των πιθήκων από τότε που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα φέτος στη Μασαχουσέτη τον περασμένο μήνα.

Η Καλιφόρνια έχει το μεγαλύτερο ξέσπασμα με 66 κρούσματα, ακολουθούμενη από τη Νέα Υόρκη με 63 και το Ιλινόις με 45, σύμφωνα με το CDC. Το εμβόλιο Jynneos απαιτεί δύο δόσεις που χορηγούνται με διαφορά τεσσάρων εβδομάδων.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν επίσης 100 εκατομμύρια δόσεις του παλαιότερου εμβολίου ACAM2000, αλλά δεν συνιστάται για όλους λόγω πιθανών σοβαρών παρενεργειών.

Το CDC δήλωσε επίσης την Τρίτη ότι ενεργοποιεί το Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης ως απάντηση στο ξέσπασμα της επιδημίας.

«Αυτή η δράση αποτελεί το κέντρο διοίκησης του CDC για την παρακολούθηση και τον συντονισμό της απόκρισης έκτακτης ανάγκης στην ευλογιά των πιθήκων και την κινητοποίηση πρόσθετου προσωπικού και πόρων του CDC», ανέφερε το CDC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ευλογιά των πιθήκων δεν αποτελεί επί του παρόντος παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα στέκεται σταθερά στο πλευρό του γενναίου ουκρανικού λαού

Υπουργείο Εξωτερικών: Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την παράνομη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, που έχει οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και σε ανυπολόγιστες καταστροφές.

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».

Νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ για το πότε θα «χτυπήσει» ένα νέο παθογόνο και μια νέα πανδημία.

«Η Covid ήταν μια ασθένεια “X”, ένα νέο παθογόνο που προκάλεσε μια νέα νόσο, αλλά θα υπάρξει μια άλλη ασθένεια “Χ”, ή νόσος “Υ” ή νόσος “Ζ”», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.