Πολιτική Υγείας

Κυβερνήτης Φλόριντα: Ενάντιος στις εντολές μάσκας προσώπου

Κυβερνήτης Φλόριντα: Ενάντιος στις εντολές μάσκας προσώπου

Οι θάνατοι από την COVID-19 αυξάνονται επίσης, με μέσον όρο 454 καθημερινά θανατηφόρα κρούσματα, με σχεδόν το ένα πέμπτο αυτών των θανατηφόρων κρουσμάτων από τη Φλόριντα.

Κυβερνήτης Φλόριντα: Μια αντιπαράθεση έχει αναπτυχθεί μεταξύ του κυβερνήτη της Φλόριντα και των σχολικών περιοχών για τις μάσκες. Ο κυβερνήτης Ron DeSantis δεν υποχωρεί στη στάση του ενάντια στις εντολές μάσκας προσώπου. Το Γραφείο του Κυβερνήτη Ron DeSantis ανακοίνωσε ότι το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της Φλόριντα θα μπορούσε να παρακρατήσει τους μισθούς των επιθεωρητών και των μελών του σχολικού συμβουλίου που αψηφούν το εκτελεστικό του διάταγμα που απαγορεύει τις εντολές μάσκας

Ακολουθεί η δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του Κυβερνήτη στο CBS4: Όσον αφορά την επιβολή τυχόν οικονομικών συνεπειών για τη μη συμμόρφωση του κρατικού δικαίου σχετικά με αυτούς τους κανόνες και τελικά τα δικαιώματα των γονέων να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τις αποφάσεις για την εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη των παιδιών τους, θα ήταν στόχος του Κρατικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης να προσαρμόσει στενά κάθε οικονομική συνέπεια για το αδίκημα που διαπράχθηκε.

Για παράδειγμα, το Κρατικό Συμβούλιο Παιδείας θα μπορούσε να παρακρατήσει τον μισθό του επιθεωρητή της περιφέρειας ή των μελών του σχολικού συμβουλίου, ως ένα στενά προσαρμοσμένο μέσο για να απευθυνθεί στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων που οδήγησαν στην παράβαση του νόμου. «Η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης προορίζεται να ωφελήσει τους μαθητές πρώτα και κύρια, όχι τα συστήματα.

Οι προτεραιότητες του Κυβερνήτη είναι η προστασία των δικαιωμάτων των γονέων και η εξασφάλιση ότι κάθε μαθητής έχει πρόσβαση σε μια υψηλής ποιότητας εκπαίδευση που καλύπτει τις μοναδικές του ανάγκες ».

Τον περασμένο μήνα, ο DeSantis απαγόρευσε τις εντολές μάσκας από μεμονωμένες σχολικές περιοχές, ωστόσο, πολλοί αψηφούν την απαγόρευση του κυβερνήτη, συμπεριλαμβανομένων των κομητειών Broward, Duval, Hillsborough, Orange, Palm Beach και Leon, σύμφωνα με τον Δημοκρατικό Tallahassee.

Και τώρα υπάρχει σίγουρα μια αντιπαράθεση μεταξύ του κυβερνήτη και ορισμένων σχολικών περιφερειών – ιδιαίτερα μετά την αναφορά 135 παιδιών που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο με τον κορωνοϊό την Κυριακή.

Στις αρχές Αυγούστου 2020, καθώς τα περισσότερα σχολεία της Φλόριντα προσέφεραν επιλογές εκμάθησης μέσω διαδικτύου, η Φλόριντα ανέφερε κατά μέσο όρο 11 παιδιατρικές εισαγωγές την ημέρα.

Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου φέτος, η πολιτεία είχε κατά μέσον όρο 49 νέες παιδιατρικές εισαγωγές την ημέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο επιθεωρητές σχολείων είναι πολύ προκλητικοί για την απαγόρευση της χρήσης μάσκας στο σχολείο.

Στο Leon της Φλόριντα, ο επιθεωρητής Rocky Hanna είπε ότι «δεν μπορείς να βάλεις ένα τίμημα στη ζωή κάποιου, συμπεριλαμβανομένου του μισθού μου».

Και σύμφωνα με το News7, «Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψω στην απόφασή μου να επηρεαστεί από απειλή για τον μισθό μου», δήλωσε ο Alberto Carvalhoa του Miami-Dade.

Για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, οι ΗΠΑ αναφέρουν τώρα κατά μέσο όρο περισσότερα από 100.000 κρούσματα την ημέρα.

Οι θάνατοι από την COVID-19 αυξάνονται επίσης, με μέσον όρο 454 καθημερινά θανατηφόρα κρούσματα, με σχεδόν το ένα πέμπτο αυτών των θανατηφόρων κρουσμάτων από τη Φλόριντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Διχάζει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε παιδιά, ενόσω αυξάνεται η πίεση στα παιδικά νοσοκομεία

Το ξέσπασμα της COVID-19 στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις 100.000 νέες επιβεβαιωμένες καθημερινές λοιμώξεις το Σάββατο

Επάνοδος σε μερική κανονικοτητα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη ενώ στην Ινδία ζουν την απόλυτη καταστροφή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν εάν κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις για ενισχυτικό πλάνο

Κανείς δεν ξέρει. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τελικά οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν τακτικά εμβόλια για την COVID-19, όπως ετήσια εμβόλια γρίπης. Αλλά οι ερευνητές θα πρέπει να μελετήσουν πόσο διαρκεί η προστασία από τους τρέχοντες ενισχυτές.  

Οδηγίες μάσκας από τα CDC υπό την αίρεση της επερχόμενης ψυχρής περιόδου "αναπνευστικών ιών"

Η τρέχουσα οδηγία για τις μάσκες από το CDC συνιστά ότι τα άτομα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα και ηλικίας 2 ετών και άνω πρέπει να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Το CDC συνιστά στα άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα αλλά σε περιοχή με ουσιαστική ή υψηλή μετάδοση να φορούν επίσης μάσκα, αλλά ορισμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν το απαιτούν, ειδικά σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη όπου απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού για είσοδο.

Γκίκας Μαγιορκίνης για Δέλτα plus: Δεν κατατάσσεται ως στέλεχος ανησυχίας ή υπό παρακολούθηση

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ο ίδιος μάλιστα επεσήμανε ότι τα στοιχεία από μοντέλα στα εργαστήρια, δεικνύουν ότι το εν λόγω στέλεχος δεν ξεφεύγει από τα εμβόλια, τα οποία είναι επαρκή.

Υπουργείο Υγείας: Με μάσκα οι θεατές στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Υπουργείο Υγείας: Την λήψη μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού στη διάρκεια των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με την απόφαση, η χρήση μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική.

Τα CDC έχουν συστήσει διάφορους τρόπους για τις γιορτές γιατην προστασία της υγείας των Αμερικανών και των αγαπημένων τους.

Όλοι, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που είναι πλήρως εμβολιασμένα, απαιτείται να φορούν μάσκα ενώ βρίσκονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν απαιτείται να φορούν μάσκα.

"Τα δεδομένα δεν υποστηρίζουν εντολές μάσκας στο σχολείο" επισημαίνει ο νέος γενικός χειρουργός της Φλόριντα

Η διευθύντρια του CDC, Rochelle Walensky, υποστήριξε την Τετάρτη ότι τα σχολεία πρέπει να τηρούν τις εντολές για μάσκες, ακόμη και αν τα παιδιά είναι εμβολιασμένα.