Πολιτική Υγείας

Κορωνοϊός οικονομία Ευρωζώνη: Χαλαρή δημοσιονομική πολιτική και το 2021

Κορωνοϊός οικονομία Ευρωζώνη: Χαλαρή δημοσιονομική πολιτική και το 2021

Κορωνοϊός οικονομία Ευρωζώνη: Οι δημοσιονομικές πολιτικές των χωρών – μελών της Ευρωζώνης θα πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν την οικονομική ανάκαμψη καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, τονίζουν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, και ο Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία, Πάολο Τζεντιλόνι, σε επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και τους ομολόγους του των άλλων χωρών της Ευρωζώνης, εν όψει της κατάρτισης των σχεδίων προϋπολογισμών για το 2021. «Οι συζητήσεις μας στο Eurogroup και στο Ecofin στις 11/12 Σεπτεμβρίου επαναβεβαίωσαν έναν υψηλό βαθμό συναίνεσης για τους ενδεδειγμένους προσανατολισμούς της δημοσιονομικής πολιτικής για το 2021. Σε συνέχεια των συζητήσεων αυτών και της Ετήσιας Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2021, η επιστολή αυτή παρέχει πρόσθετες οδηγίες για την προετοιμασία των σχεδίων προϋπολογισμού για το 2021», σημειώνουν οι αξιωματούχοι της Κομισιόν.

aeoprhrtyy.jpeg

Η γενική ρήτρα διαφυγής, η οποία ενεργοποιήθηκε τον Μάρτιο θα παραμείνει ενεργή το 2021, αναφέρουν, ενώ προσθέτουν ότι την άνοιξη του 2021 θα εξετασθεί ξανά το θέμα αυτό. Όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες, θα επιδιωχθούν δημοσιονομικές πολιτικές για την επίτευξη «συνετών μεσοπρόθεσμων δημοσιονομικών θέσεων», σημειώνουν. Στην επιστολή σημειώνεται ότι τα μέτρα στήριξης πρέπει να είναι «καλά στοχευμένα και προσωρινά και η χρήση και η αποτελεσματικότητά τους πρέπει να εξετάζονται τακτικά» καθώς και ότι «ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, τα έκτακτα μέτρα είναι πιθανόν να πρέπει να προσαρμοστούν και να συνδυασθούν με μέτρα που βελτιώνουν τα βασικά δεδομένα των οικονομιών μας, στηρίζουν την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και έχουν θετικό αντίκτυπο στη ζήτηση». Ακόμη: Κορωνοϊός τουρισμός: Σημαντική πτώση στα έσοδα Ιουλίου

Αναφέρεται, επίσης, ότι ο δημοσιονομικός σχεδιασμός για το 2021 θα πρέπει να λάβει υπόψη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τις επενδύσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας. «Η Κομισιόν θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των δημοσιονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί και σχεδιασθεί για να απορροφήσουν τον αντίκτυπο της κρίσης, να στηρίξουν την ανάκαμψη και να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη σκέψεις για τη δημοσιονομική βιωσιμότητα», τονίζεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Έκτακτη σύσκεψη με Χαρδαλιά καιΤσιόδρα για τη μετάλλαξη Δέλτα

ΣΦΕΕ ΙΟΒΕ : €6,7 δισεκ. η συνεισφορά του κλάδου του φαρμάκου στο ΑΕΠ το 2019

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μικρότερη η εμβολιαστική κάλυψη των νέων ενηλίκων έναντι των ηλικιωμένων στις ΗΠΑ

Οι προσπάθειες προσέγγισης που βασίζονται στην κοινότητα για την αύξηση της εμπιστοσύνης των εμβολίων και τη μείωση των πιθανών εμποδίων στην πρόσβαση θα μπορούσαν να βελτιώσουν την έναρξη εμβολιασμού COVID-19, ιδιαίτερα μεταξύ ατόμων ηλικίας 18-29 ετών και να μειώσουν την εξάπλωση και τον αντίκτυπο της COVID-19 μεταξύ του γενικού πληθυσμού των ΗΠΑ ", έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης

Μονή Πετράκη: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης στη Μονή Πετράκη.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα θα αποφευχθεί με επίσπευση του εμβολιασμού

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οι λοιμώξεις με τη μετάλλαξη Δέλτα του ιού αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους και νεαρά άτομα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης και τόνισε πως η έντονη μεταδοτικότητα και περαιτέρω εξέλιξη της μετάλλαξης θα αποφευχθεί με άμεση εμβολιαστική κάλυψη.

Νίκος Χαρδαλιάς: Αίρεται από αύριο (24/06) η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συνωστισμό

Νίκος Χαρδαλιάς: Τις κυβερνητικές αποφάσεις για την περαιτέρω άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Βάνα Παπαευαγγέλου: 1 στους 3 νοσηλευόμενους είναι μεταξύ 25 ως 55 ετών

Βάνα Παπαευαγγέλου: Βελτιωμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, είπε η κα Παπαευαγγέλου, με τις περισσότερες περιφερειακές ενότητες να είναι πράσινες ή κίτρινες. Απασχολούν ωστόσο περιοχές με ιδιαίτερα χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, όπου υπάρχει κίνδυνος σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων, εν όψει των καλοκαιρινών διακοπών, όπως επίσης και η διασπορά μεταλλαγμένων στελεχών του ιού με αυξημένη μεταδοτικότητα. Κατά τη διάρκεια δε των τελευταίων εβδομάδων η πανδημία αλλάζει πρόσωπο και σήμερα η νόσος αφορά κυρίως άτομα νεότερης ηλικίας, με 1 στους 3 νοσηλευόμενους να είναι 25-55 ετών. Αναφορικά με τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε τη μη χρήση της αποκλειστικά όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός.

Ο Fauci «έπρεπε να μάθει» για την COVID το 2019, απέτυχε να βοηθήσει να κλείσει τα σύνορα των ΗΠΑ

Το έργο της EcoHealth Alliance στην Κίνα "περιλαμβάνει την εκτίμηση του κινδύνου ιογενών διαρροών σε όλη τη διεπαφή άγριων ζώων και περιλαμβάνει συμπεριφορές και ορολογικές έρευνες ανθρώπων, καθώς και οικολογικές και ιολογικές αναλύσεις ζώων."