Πολιτική Υγείας

Κορωνοϊός Ευρώπη Σήμερα: Τα μέτρα κάθε χώρας στη μάχη κατά του COVID

Κορωνοϊός Ευρώπη Σήμερα: Τα μέτρα κάθε χώρας στη μάχη κατά του COVID

Κορωνοϊός Ευρώπη Σήμερα: Η ανταπόκριση της Ευρώπης στην πανδημία κορωνοϊού ποικίλλει από χώρα σε χώρα ανάλογα με τα ποσοστά μόλυνσης από τον ιό.

Μερικές χώρες έχουν χαλαρώσει τους προηγούμενους περιορισμούς μόνο για να τους επιβάλουν εκ νέου και ακόμη και να τους αυστηροποιήσουν για να προσπαθήσουν να περιορίσουν τη διάδοση του Covid-19 κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Γαλλία: Εθνική απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις 15 Δεκεμβρίου, η Γαλλία χαλάρωσε το εθνικό lockdown που ισχύει από τα τέλη Οκτωβρίου. Οι άνθρωποι δεν χρειάζεται πλέον να συμπληρώσουν φόρμα για να πουν γιατί βγαίνουν από τα σπίτια τους. Ωστόσο, τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και τα χιονοδρομικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά. Θα υπάρχει εθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ 20:00 και 06:00, η ​​οποία θα αρθεί για την παραμονή των Χριστουγέννων αλλά όχι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τα νέα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τουλάχιστον τις 20 Ιανουαρίου. Τα σχολεία είναι ανοιχτά, αλλά τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το Φεβρουάριο του 2021, το νωρίτερο.

Γερμανία: Εθνικό lockdown

Η Γερμανία θα εισέλθει σε νέο εθνικό lockdown στις 16 Δεκεμβρίου, που θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου. Θα κλείσουν μη απαραίτητα καταστήματα, επιχειρήσεις όπως κομμωτήρια και σχολεία. Εστιατόρια, μπαρ και κέντρα αναψυχής θα παραμείνουν επίσης κλειστά. Μέχρι πέντε άτομα (από το πολύ δύο νοικοκυριά) επιτρέπεται να συγκεντρωθούν σε ένα σπίτι. Αυτό θα χαλαρωθεί από τις 24 έως τις 26 Δεκεμβρίου, όπου ένα νοικοκυριό θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει έως και τέσσερα στενά μέλη της οικογένειας από άλλα νοικοκυριά, εξαιρουμένων των παιδιών.

Ιταλία: Απαγορεύεται το ταξίδι μεταξύ περιοχών

Πολλές περιοχές της Ιταλίας βρίσκονται σε μερικό lockdown, σε ένα σύστημα τριών επιπέδων (κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες ζώνες). Η κυβέρνηση απαγόρευσε κάθε ταξίδι μεταξύ διαφορετικών περιοχών μεταξύ 21 Δεκεμβρίου και 6 Ιανουαρίου. Απαγορεύεται επίσης στους ανθρώπους να βγουν από το σπίτι τους την ημέρα των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά, εκτός εάν πρόκειται για εργασία, ιατρικούς λόγους ή έκτακτες ανάγκες. Υπάρχει επίσης εθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00. Στις κόκκινες ζώνες – περιοχές με τις περισσότερες μολύνσεις – έχουν κλείσει όλα τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα περισσότερα καταστήματα, καθώς και κομμωτήρια. Εργοστάσια και βασικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων φαρμακείων και σούπερ μάρκετ, παρέμειναν ανοιχτά. Σε πορτοκαλί ζώνες, εστιατόρια και μπαρ έχουν κλείσει, αλλά είναι ανοιχτά κομμωτήρια και σαλόνια ομορφιάς. Στις κίτρινες ζώνες, τα εστιατόρια και τα μπαρ μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 18:00, αλλά τα μουσεία, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα γυμναστήρια και οι πισίνες είναι κλειστά, όπως και στην υπόλοιπη χώρα.

Ισπανία: Νέοι κανόνες για τα Χριστούγεννα

Από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, τα ταξίδια μεταξύ περιοχών επιτρέπονται μόνο για να επισκέπτονται φίλους και συγγενείς. Οι κοινωνικές συγκεντρώσεις την παραμονή των Χριστουγέννων, την ημέρα των Χριστουγέννων, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά θα περιορίζονται σε 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Η Ισπανία υπόκειται σε εθνική απαγόρευση κυκλοφορίας (μεταξύ 23:00 και 06:00) έως τις αρχές Μαΐου 2021. Τα άτομα επιτρέπεται εκείνη την περίοδο μόνο να πάνε στη δουλειά, να αγοράσουν φάρμακα ή να φροντίσουν ηλικιωμένους ή παιδιά. Οι περιφερειακοί ηγέτες μπορούν να τροποποιήσουν τις ώρες απαγόρευσης και μπορούν επίσης να κλείσουν τα περιφερειακά σύνορα για ταξίδια. Οποιοσδήποτε ηλικίας άνω των έξι ετών πρέπει να φοράει κάλυμμα προσώπου στις δημόσιες συγκοινωνίες και σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους σε εθνικό επίπεδο. 

Δανία: Όρια στις συγκεντρώσεις

Η Δανία επέβαλε μερικό lockdown στις κύριες πόλεις – Κοπεγχάγη, Ώρχους και Οντένσε – και δεκάδες άλλες περιοχές από τις 9 Δεκεμβρίου. Σε όλη τη χώρα, οι πωλήσεις αλκοόλ μετά τις 22:00 απαγορεύονται έως τις 3 Ιανουαρίου. Το πολύ 10 άτομα μπορούν να παρευρεθούν σε κοινωνικές συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους και αυτό θα ισχύει και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Οι αρχές προτρέπουν τους ανθρώπους να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης. Άλλοι τοπικοί περιορισμοί, όπως το κλείσιμο μπαρ, εστιατορίων και νυχτερινών κέντρων στην Κοπεγχάγη και τις γύρω περιοχές από τις 22:00, ισχύουν επίσης έως τις 3 Ιανουαρίου.

Βέλγιο: Κανόνες για τις κατ ‘οίκον επισκέψεις

Οι κανόνες επιτρέπουν σε ένα άτομο να επισκεφτεί το σπίτι σας (πάντα το ίδιο άτομο) – τη λεγόμενη “στενή επαφή”. Εάν ζείτε μόνοι σας, σας επιτρέπεται να συναντήσετε ένα άλλο άτομο στο σπίτι σας, αλλά ποτέ ταυτόχρονα με την “στενή επαφή” σας. Στις 24 και 25 Δεκεμβρίου, ο κανόνας αυτός θα χαλαρωθεί και θα επιτραπεί στους μεμονωμένους ανθρώπους να έχουν τη «στενή επαφή» τους και ένα άλλο άτομο να τους επισκεφτεί ταυτόχρονα. Για εξωτερικές συναντήσεις, παραμένει ο κανόνας των τεσσάρων. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα υπάρξει απαγόρευση πυροτεχνημάτων, αλλά η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα μειωθεί, από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ. Όλα τα καταστήματα άνοιξαν ξανά την 1η Δεκεμβρίου, αλλά οι αρχές λένε να ψωνίζει ο καθένας μόνος του και όχι περισσότερο από 30 λεπτά. Οι επιχειρήσεις που προσφέρουν προσωπικές υπηρεσίες όπως η κομμωτική παραμένουν κλειστές, όπως και όλα τα μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια. Οι μάσκες πρέπει να φοριούνται παντού.

Ολλανδία: Νέο lockdown

Από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 19 Ιανουαρίου, όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα, κινηματογράφοι, κομμωτήρια, γυμναστήρια και σχολεία θα είναι κλειστά. Στα νοικοκυριά επιτρέπονται μόνο δύο άτομα επισκέπτες. Οι περιορισμοί θα είναι ελαφρώς χαλαροί για τις τρεις ημέρες των Χριστουγέννων, επιτρέποντας σε τρεις επισκέπτες ανά νοικοκυριό, χωρίς να υπολογίζονται παιδιά κάτω των 13 ετών. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα υπάρξει απαγόρευση πυροτεχνημάτων. Η κυβέρνηση αποτρέπει όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό έως τα μέσα Μαρτίου.

Σουηδία: Μπαρ και εστιατόρια θα κλείσουν νωρίς

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, συνιστάται στους Σουηδούς να συναντήσουν έως και οκτώ άτομα, να συγκεντρωθούν σε εξωτερικούς χώρους εάν είναι δυνατόν και να αποφύγουν το ταξίδι με τρένο ή λεωφορείο. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, όλα τα μπαρ και εστιατόρια με άδεια χρήσης πρέπει να σταματήσουν να σερβίρουν αλκοόλ στις 22:00 και να κλείσουν έως τις 22:30. Οι μαθητές άνω των 16 ετών προσαρμόζονται σε διαδικτυακά μαθήματα από τις 7 Δεκεμβρίου. Στην περιοχή της Στοκχόλμης, το μέτρο αυτό επεκτάθηκε σε άτομα ηλικίας 13 έως 15 ετών, από τις 14 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εξασφάλιση εμβολίων στις μη προνομιούχες χώρες από τον μηχανισμό covax

Εμβόλια ίσα - ίσα για τους γιατρούς - Σε λίστα αναμονής ο κόσμος

Η ημερομηνίες - "κλειδιά" στην εξέλιξη της πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η κυβέρνηση προαναγγέλλει ευθύνες και κυρώσεις της Αττικής Οδού ανεξάρτητα από την αποζημίωση των 2.000 ευρώ σε κάθε ακινητοποιημένο όχημα

Ανακοίνωση για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα εξέδωσε η Αττική Οδός και αναφέρει πως θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα όταν απεγκλωβιστεί και ο τελευταίος οδηγός.

Τι ισχύει με τους εμβολιασμούς που ακυρώθηκαν;

Για τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στο Σύστημα Υγείας .Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη που η λειτουργία των νοσοκομείων γίνεται κανονικά καθώς έγινε αλλαγή στις βάρδιες των εργαζομένων, ώστε να πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα οι εφημερίες.

Ο νέος νόμος της Γαλλίας απαιτεί ένα «πάσο εμβολίου» για την COVID που είναι κεντρικό στη στρατηγική της κυβέρνησης κατά των ιών

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι προστατεύει τους πιο ευάλωτους και μειώνει την πίεση στις πολυσύχναστες ΜΕΘ, όπου οι περισσότεροι ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

Γιατί τα κράτη πολεμούν τις εντολές εμβολίων του Μπάιντεν

Τι έπεται; Να απαγορεύσουμε την κατανάλωση μπύρας και να περιορίσουμε τον καφέ μας; Πρέπει να σταθούμε όλοι μαζί για να διαφυλάξουμε το Σύνταγμά μας και τις ατομικές μας ελευθερίες, ειδικά σε περιόδους έκτακτης ανάγκης. Όσον αφορά την πανδημία της COVID-19, η απόφαση για τον εμβολιασμό ή όχι πρέπει να επαφίεται στα άτομα και στους γιατρούς τους.

Την Κυριακή, η πορεία «Νίκησε τις Εντολές» - βγήκε στους δρόμους και τα μνημεία της Ουάσιγκτον, DC, ζητώντας να τερματιστούν οι εντολές εμβολίων

Και αυτό είναι συναρπαστικό γιατί συνειδητοποιούν ότι το έχουν στριμώξει όπως όλα τα άλλα, και οι Αμερικανοί το έχουν αναγνωρίσει. Και αυτό που θέλουμε είναι αυτό που πάντα θέλαμε, που είναι η ικανότητα να έχουμε ιδιωτική σχέση με τους γιατρούς μας, να λαμβάνουμε αποφάσεις για την υγειονομική μας περίθαλψη με πληροφορίες που παρέχονται από το CDC, κάτι που είναι εντάξει.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Σε ετοιμότητα ΕΚΑΒ και ΕΣΥ-Ποια αττικά νοσοκομεία εφημερεύουν

Κακοκαιρία Ελπίδα: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον υπ. Υγείας για την ετοιμότητα του ΕΣΥ - Σε πλήρη ετοιμότητα και το ΕΚΑΒ - Ομαλά εξελίσσονται οι εφημερίες των νοσοκομείων, με πληρότητα προσωπικού - Ποια Νοσοκομεία εφημερεύουν στην Αττική