Πολιτική Υγείας

Κίνα: Χρησιμοποιεί την COVID-19 για να στειρώσει το ταξίδι του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σιντζιάνγκ

Κίνα: Χρησιμοποιεί την COVID-19 για να στειρώσει το ταξίδι του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σιντζιάνγκ

Το Κογκρέσο ψήφισε τον Νόμο για την Πρόληψη της Καταναγκαστικής Εργασίας των Ουιγούρων τον Δεκέμβριο, μια δικομματική νομοθεσία που εμποδίζει την εισαγωγή αγαθών που γίνονται μέσω καταναγκαστικής εργασίας στην περιοχή Xinjiang. Η Bachelet θα παραδώσει δημόσια ενημέρωση τύπου σχετικά με τα ευρήματά της στις 28 Μαΐου.

Κίνα: Η επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προσγειώθηκε στην Κίνα για να ξεκινήσει έρευνα για παραβιάσεις εναντίον Ουιγούρων Μουσουλμάνων στη Σιντζιάνγκ τη Δευτέρα, αλλά οι κινεζικές αρχές περιόρισαν σοβαρά το ταξίδι με μέτρα για την COVID-19. Η Ύπατη Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μισέλ Μπασελέ προσπάθησε να μετριάσει τις προσδοκίες πριν από την άφιξή της τη Δευτέρα, λέγοντας ότι το ταξίδι δεν ήταν «έρευνα». Η Bachelet θα επισκεφθεί δύο τοποθεσίες στην περιοχή Xinjiang, όπου έχουν τεκμηριωθεί ευρέως οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κίνας κατά των Ουιγούρων.

Ωστόσο, συμφώνησε να παραμείνει σε έναν «κλειστό κύκλο» ατόμων που έχουν συσταθεί από στελέχη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) στο Πεκίνο. Αξιωματούχοι του ΚΚΚ λένε ότι τα μέτρα είναι μια προσπάθεια για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της COVID-19.

Κανένα μέλος του Τύπου δεν θα επιτρέπεται να ακολουθεί την Bachelet στο ταξίδι. Η Bachelet αντιμετώπισε προειδοποιήσεις από ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα ότι η συνέχιση του ταξιδιού παρά τους σοβαρούς περιορισμούς στην πρόσβασή της θα μπορούσε να βλάψει την αξιοπιστία του ΟΗΕ.

«Εάν ο Ύπατος Αρμοστής αποτύχει να αποκτήσει την απαραίτητη πρόσβαση για ουσιαστική έρευνα, η αξιοπιστία του γραφείου θα μπορούσε να υποστεί μόνιμη ζημιά και μπορεί κάλλιστα να διακυβευτεί η ικανότητα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες να εξασφαλίσει ουσιαστικές μελλοντικές έρευνες», είπε στην Guardian η Διακοινοβουλευτική Συμμαχία για την Κίνα (IPAC).

«Οι περιορισμοί της Covid δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως λόγος για να δικαιολογηθεί η ΛΔΚ Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας επειδή δεν επέτρεψε μια ουσιαστική έρευνα». Η Κίνα έχει κατηγορηθεί για παράνομη φυλάκιση έως και τριών εκατομμυρίων Ουιγούρων στην περιοχή Σιντζιάνγκ, καθώς και για αναγκαστικές στειρώσεις και αμβλώσεις.

Οι κινεζικές αρχές ισχυρίζονται ότι τα στρατόπεδα στην περιοχή είναι εγκαταστάσεις «επανεκπαίδευσης» για την καταπολέμηση του ισλαμικού εξτρεμισμού. Υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η Κίνα πραγματοποιεί στην πραγματικότητα μια πολιτιστική γενοκτονία κατά των Ουιγούρων.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει τις καταχρήσεις αυτές καθαυτές.

Το Κογκρέσο ψήφισε τον Νόμο για την Πρόληψη της Καταναγκαστικής Εργασίας των Ουιγούρων τον Δεκέμβριο, μια δικομματική νομοθεσία που εμποδίζει την εισαγωγή αγαθών που γίνονται μέσω καταναγκαστικής εργασίας στην περιοχή Xinjiang.

Η Bachelet θα παραδώσει δημόσια ενημέρωση τύπου σχετικά με τα ευρήματά της στις 28 Μαΐου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο πρόεδρος της Κίνας δεσμεύτηκε να στείλει επιπλέον 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου covid σε άλλες χώρες

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Όταν με τη θανατική ποινή παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.