Πολιτική Υγείας

Κίνα κορωνοϊός: Επιλεκτικά lockdown προωθούν τη μηδενική ανοχή στο νέο κύμα Covid

Κίνα κορωνοϊός: Επιλεκτικά lockdown προωθούν τη μηδενική ανοχή στο νέο κύμα Covid

Κίνα κορωνοϊός: Στην ετήσια έκθεσή του για το έργο της κυβέρνησης που εκδόθηκε το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ είπε ότι η Κίνα πρέπει να βελτιώνει συνεχώς τον περιορισμό της επιδημίας, αλλά δεν έδωσε καμία άμεση ένδειξη ότι το Πεκίνο εγκαταλείπει τη μηδενική ανοχή.

Η Κίνα αντιμετωπίζει μια νέα έξαρση της COVID-19 με επιλεκτικά lockdown και άλλα μέτρα που φαίνεται να διευκολύνουν ελαφρώς τη δρακόντεια στρατηγική της μηδενικής ανοχής. Στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο κατέγραψε περισσότερα από 58.000 νέα κρούσματα σήμερα, τα κομμωτήρια άνοιξαν ξανά. Πολλοί το βλέπουν ως παράδειγμα μικτών μηνυμάτων από την κυβέρνηση της ημιαυτόνομης κινεζικής επικράτειας που έχει διαταχθεί να ακολουθήσει την προσέγγιση της μηδενικής ανοχής που χρησιμοποιείται στην ηπειρωτική χώρα. Τα 402 κρούσματα τοπικής μετάδοσης που καταγράφηκαν στην ηπειρωτική χώρα την Πέμπτη ήταν τετραπλάσια από τον αριθμό των κρουσμάτων πριν από μια εβδομάδα.

Από αυτούς, οι 165 βρίσκονταν στη βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν, κυρίως στις πόλεις Τσανγκτσούν και Τζιλίν, όπου οι αρχές της πόλης έκλεισαν 160 κατοικημένες κοινότητες όπου εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα. Τρεις γύροι μαζικών δοκιμών στην πόλη Jilin έχουν επίσης ολοκληρωθεί, οι συγκοινωνιακές συνδέσεις μεταξύ των πόλεων έχουν ανασταλεί και όλοι οι κάτοικοι συμβουλεύονται να μείνουν σπίτι μέχρι να μειωθούν οι αριθμοί. Οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις και οι χώροι αναψυχής στο χιόνι έκλεισαν. Οι οδηγοί και οι επιβάτες ιδιωτικών αυτοκινήτων, λεωφορείων και ταξί που εισέρχονται ή εξέρχονται από την Τσανγκτσούν πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικά τεστ για τον κορωνοϊό που έγιναν τις τελευταίες 48 ώρες.

Πώς προήλθε η έξαρση κρουσμάτων;

Οι αρχές απέδωσαν το ξέσπασμα της επαρχίας Jilin στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον, με περισσότερα από 1.200 κρούσματα να έχουν καταγραφεί σε εθνικό επίπεδο από την Παρασκευή, μερικοί από τους υψηλότερους αριθμούς από τότε που άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία από την κεντρική πόλη της Γουχάν το 2020. Ωστόσο, τα μέτρα ελέγχου ήταν λιγότερο αυστηρά από ό,τι στο παρελθόν, ως πιθανό σημάδι ότι η Κίνα αρχίζει να χαλαρώνει την προσέγγισή της με τη μηδενική ανοχή στην πανδημία. Μόλις τον Ιανουάριο, η Κίνα έκλεινε ολόκληρες πόλεις, επηρεάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους.

Στην ετήσια έκθεσή του για το έργο της κυβέρνησης που εκδόθηκε το Σάββατο, ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ είπε ότι η Κίνα πρέπει να βελτιώνει συνεχώς τον περιορισμό της επιδημίας, αλλά δεν έδωσε καμία άμεση ένδειξη ότι το Πεκίνο εγκαταλείπει τη μηδενική ανοχή. Η ηγέτης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ δήλωσε την Τετάρτη ότι η μείωση των θανάτων είναι η προτεραιότητα της πόλης, ενώ ένα σχέδιο μαζικών δοκιμών τέθηκε σε αναμονή. Είχε προγραμματιστεί για αυτόν τον μήνα, αλλά ο Λαμ είπε ότι δεν υπάρχει πλέον καθορισμένος χρόνος. Για να μειώσει τους θανάτους από τον ιό, το Χονγκ Κονγκ αφιερώνει ένα νοσοκομείο στη θεραπεία της COVID-19, μετατρέποντας γενικούς θαλάμους και χτίζοντας ένα νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης που θα στελεχώνεται από ιατρούς από την ηπειρωτική χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

COVID-19 Οδηγίες για ταξιδιώτες

Ενισχύστε φυσικά τη libido με τη βοήθεια της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής

Υψηλό δύο ετών παρουσίασε η Κίνα με 214 κρούσματα συμπτωματικών

Τα σχέδια για μαζική δοκιμή covid όλων των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ θα έχουν μικρό αντίκτυπο, σύμφωνα με κορυφαίο λοιμωξιολόγο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.