Πολιτική Υγείας

Κίνα Εμβόλιο: Έχει αποφασίσει να μετατραπεί από αντικείμενο δυσπιστίας σε σωτήρα

Κίνα Εμβόλιο: Έχει αποφασίσει να μετατραπεί από αντικείμενο δυσπιστίας σε σωτήρα

Είναι μια πιθανή αποκατάσταση της φήμης  για την Κίνα, η οποία έχει αποφασίσει να μετατραπεί από αντικείμενο δυσπιστίας για τον αρχικό χειρισμό της επιδημίας COVID-19 σε σωτήρα.

Κίνα Εμβόλιο: Με μόλις τέσσερις από τους πολλούς κατασκευαστές εμβολίων της Κίνας να ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να παράγουν τουλάχιστον 2,6 δισεκατομμύρια δόσεις φέτος, ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού θα καταλήξει να εμβολιαστεί όχι με τα δυτικά εμβόλια που έχουν τα ποσοστά αποτελεσματικότητας που κερδίζουν τη φήμη, αλλά με τα παραδοσιακά πλάνα της Κίνας .

Η εκστρατεία διπλωματίας της Κίνας για τα εμβόλια υπήρξε εκπληκτικά επιτυχής: Υποσχέθηκε περίπου μισό δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της σε περισσότερες από 45 χώρες, σύμφωνα με τον αριθμό ανά χώρα από το Associated Press. Με μόνο τέσσερις από τους πολλούς κατασκευαστές εμβολίων της Κίνας να μπορούν να παράγουν τουλάχιστον 2,6 δισεκατομμύρια δόσεις φέτος, ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού θα καταλήξει να εμβολιάζεται όχι με τα φανταχτερά δυτικά εμβόλια που διαθέτουν τα ποσοστά αποτελεσματικότητας που κερδίζουν ως πρωτοπόρα, αλλά με τα ταπεινά, παραδοσιακά, κατασκευασμένα από την Κίνα πλάνα.

Εν μέσω έλλειψης δημοσίων δεδομένων σχετικά με τα εμβόλια της Κίνας, οι φόβοι για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους εξακολουθούν να διαδίδονται στις χώρες που εξαρτώνται από αυτά, καθώς και ανησυχίες για το τι μπορεί να θέλει η Κίνα σε αντάλλαγμα για τις παραδόσεις. Παρ ‘όλα αυτά, οι εμβολιασμοί με κινεζικά εμβόλια έχουν ξεκινήσει σε περισσότερες από 25 χώρες και τα πλάνα έχουν παραδοθεί σε άλλες 11, με βάση ανεξάρτητες αναφορές σε αυτές τις χώρες, μαζί με κυβερνητικές και εταιρικές ανακοινώσεις.

Η εκστρατεία διπλωματίας για τα εμβόλια της Κίνας έχει δεσμεύσει περίπου ένα δισεκατομμύριο δόσεις των εμβολίων της για δεκάδες χώρες. Είναι μια πιθανή αποκατάσταση της φήμης  για την Κίνα, η οποία έχει αποφασίσει να μετατραπεί από αντικείμενο δυσπιστίας για τον αρχικό χειρισμό της επιδημίας COVID-19 σε σωτήρα. “Βλέπουμε ότι η διπλωματία εμβολίων σε πραγματικό χρόνο ξεκινά να παίζει, με την Κίνα να έχει το προβάδισμα όσον αφορά την ικανότητα παρασκευής εμβολίων στη χώρα της και να τα διαθέσει σε άλλους”, δήλωσε η Krishna Udayakumar, ιδρυτής διευθύντρια του Duke Global Health Κέντρου Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Duke.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

86% αποτελεσματικότητα αποδίδουν στο Κινεζικό εμβόλιο

Η Κίνα εξασφάλισε ισότιμη πρόσβαση στα εμβόλια covid-19

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για κυβερνοεπίθεση με στόχο εμβόλιο – φάρμακα

Κινεζική εταιρεία κατασκευάζει εργοστάσιο εμβολίων COVID-19 79 εκατομμυρίων δολαρίων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Κοινωνική Αποστολή της Νέας Υόρκης  εξυπηρετεί τα πιο αδικημένα παιδιά της πόλης από το 1812

Μέσα στην πανδημία COVID-19, η κα Shafiroff ενθαρρύνει όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν δωρεές στο τοπικό τους ντουλάπι τροφίμων. «Γνωρίζω ότι ο σύζυγός μου και εγώ πρόσφατα δωρίσαμε 10.000 γεύματα στην Καρδιά του Hamptons, το οποίο είναι ένα ντουλάπι τροφίμων στο Hamptons, επειδή αισθανόμαστε τόσο έντονα για την παροχή τροφής και για να είμαστε μέρος της λύσης»

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού στο γηροκομείο του Κεντάκι που συνδέεται με την παραλλαγή R.1, προκαλεί ανησυχία για την επίδραση του εμβολίου

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC προτρέπουν τη χρήση εμβολιασμού COVID-19 μεταξύ των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης που εργάζονται σε εξειδικευμένες νοσηλευτικές εγκαταστάσεις για την προστασία των κατοίκων και την πρόληψη της μετάδοσης ιών.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών – Διεύρυνση ωραρίου

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα εμβόλια της AstraZeneca είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι που υπάρχουν από το εμβόλιο είναι εξαιρετικά χαμηλοί, διαβεβαίωσε o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Έχουμε κάνει και στη χώρα μας πάνω από 2,5 εκατ. εμβολιασμούς με ελάχιστα συμβάντα δήλωσε γενικά για τα εμβόλια.

Υπουργείο Υγείας: Πρωτοβουλίες για τη φροντίδα της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων

Ζωή Ράπτη: Η συνεργασία στοχεύει στην ανάπτυξη ενός 5ετούς επιστημονικού προγράμματος με στόχο την ενίσχυση του τομέα ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα, τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας παρέχοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Βασίλης Κικίλιας: Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-39 με AstraZeneca – Εμβολιασμοί και σε ιδιωτικά κέντρα

Βασίλης Κικίλιας: Με έντονο συναισθηματικό τόνο, ο κ. Κικίλιας μίλησε για όλους τους ανθρώπους που έχουν χαθεί από τον φονικό ιό και το δράμα που περνούν οι οικογένειές τους, καθώς και για την αδιάκοπη προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, καταλήγοντας ότι όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν αν όλοι οι πολίτες εμβολιαστούν.