Πολιτική Υγείας

Κίνα: Αυστηροποίηση των περιορισμών κατά της διευρυνόμενης επιδημίας της COVID

Κίνα: Αυστηροποίηση των περιορισμών κατά της διευρυνόμενης επιδημίας της COVID

Κίνα: Η Κίνα ανέφερε σήμερα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα πάνω από 1.000 νέα κρούσματα COVID σε εθνικό επίπεδο, μέτριος απολογισμός σε σύγκριση με τις δεκάδες χιλιάδες ημερησίως που οδήγησαν τη Σαγκάη σε πλήρες lockdown νωρίτερα φέτος.

Οι κινεζικές πόλεις από το Wuhan στην κεντρική Κίνα έως το Xining στα βορειοδυτικά διπλασιάζουν τα όρια της COVID-19, σφραγίζουν κτίρια, κλειδώνουν συνοικίες και εκτοξεύουν εκατομμύρια σε αγωνία σε έναν αγώνα για να σταματήσουν τα επεκτεινόμενα κρούσματα. Η Κίνα ανέφερε σήμερα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα περισσότερων από 1.000 νέων κρουσμάτων COVID σε εθνικό επίπεδο, ένας μέτριος απολογισμός σε σύγκριση με τις δεκάδες χιλιάδες ημερησίως που οδήγησαν τη Σαγκάη σε ένα πλήρες lockdown νωρίτερα φέτος, αλλά αρκετό για να ενεργοποιήσει περισσότερους περιορισμούς και περιορισμούς σε όλη την Χώρα.

Ο φόρτος κρουσμάτων κορωνοϊού της Κίνας παρέμεινε μικρός για τα παγκόσμια πρότυπα, αλλά τα εξαιρετικά αυστηρά και ανατρεπτικά μέτρα περιορισμού φέτος κατά της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron έχουν επιβαρύνει πολύ τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ταρακουνώντας τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Η Γκουανγκζού, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας σε οικονομική παραγωγή και η πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, σφράγισε σήμερα περισσότερους δρόμους και γειτονιές και κράτησε τους ανθρώπους στα σπίτια τους καθώς οι νέες περιοχές θεωρήθηκαν υψηλού κινδύνου σε μια αναζωπύρωση του COVID που παρέμεινε στην τέταρτη εβδομάδα.

Η Wuhan, ο τόπος της πρώτης επιδημίας COVID-19 στον κόσμο στα τέλη του 2019, ανέφερε περίπου 20 έως 25 νέες μολύνσεις την ημέρα αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, οι τοπικές αρχές διέταξαν περισσότερους από 800.000 ανθρώπους σε μια περιοχή να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Η Wuhan ανέστειλε επίσης την πώληση χοιρινού κρέατος σε μέρη της πόλης, σύμφωνα με εικόνες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη διαπίστωση ενός κρούσματος COVID που οι αρχές είπαν ότι συνδέεται με την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού χοιρινού κρέατος.

Στο Xining, πρωτεύουσα της επαρχίας Qinghai, οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ελλείψεις τροφίμων και πληθωρισμό τιμών για βασικά αγαθά, καθώς οι υγειονομικές αρχές στην πόλη των 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων αγωνίστηκαν για να περιορίσουν την ανάκαμψη του COVID μετά την εθνική εορτή στις αρχές Οκτωβρίου. «Για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης, ορισμένα καταστήματα λαχανικών και φρούτων έχουν κλείσει και έχουν τεθεί σε καραντίνα», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος του Σινίν την Τετάρτη.

Άλλες μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των Zhengzhou, Datong και Xian, έχουν εφαρμόσει νέους περιορισμούς αυτή την εβδομάδα για να περιορίσουν τις τοπικές επιδημίες. Στο Πεκίνο, το θεματικό πάρκο Universal Resort έκλεισε την Τετάρτη, αφού τουλάχιστον ένας επισκέπτης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Η Κίνα έχει δεσμευτεί επανειλημμένα να τηρήσει την απάντησή της με μηδενική ανοχή στον COVID-19 και να εφαρμόσει αυτά που οι αρχές λένε ότι είναι απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το κλείσιμο των σχολείων επιστρέφει στην Κίνα καθώς αυξάνονται τα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη

Η Κίνα επιβάλλει lockdown καθώς η COVID-19 αυξάνεται μετά τις διακοπές

Κινέζος καλλιτέχνης μετατρέπει τις δοκιμές COVID-19 σε τέχνη για να αναπαραστήσει την πανδημική ζωή στην Κίνα

Η ανοσία της αγέλης της Ιαπωνίας για την COVID-19 πλησιάζει το 90%

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»: Ανοίγει η πλατφόρμα έως τις 8/3 – Οι προϋποθέσεις της επιδότησης

Το πρόγραμμα μπορεί να παρέχει προκαταβολή έως 2000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα με το πέρας των εργασιών. Δύο είναι τα προαπαιτούμενα για να μπει κανείς στο πρόγραμμα Ανακαινίζω-Ενοικιάζω.

Νέες συστάσεις από EFSA και ECDC για την καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής

Αυτές περιλαμβάνουν την προώθηση της συνετής χρήσης των αντιμικροβιακών φαρμάκων -την υποστήριξη βελτιώσεων στις πρακτικές πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων-, την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας για την ανάπτυξη νέων αντιμικροβιακών φαρμάκων- και τη διασφάλιση της εφαρμογής πολιτικών και διαδικασιών σε εθνικό επίπεδο.

Οι μη καταγεγραμμένοι γάμοι του Ιράκ θέτουν σε κίνδυνο γυναίκες και παιδιά

Οι γάμοι που αψηφούν τους ιρακινούς νόμους παραβιάζουν τα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών και μπορεί να τα αφήσουν σε επισφαλείς θέσεις χωρίς κοινωνική ή οικονομική υποστήριξη.

Μητσοτάκης: Σημαντικές εξελίξεις σε υγεία, ασφάλεια, ακρίβεια και εργασία

Μητσοτάκης: Ο Πρωθυπουργός συνόψισε τα όσα έγιναν μέσα στην εβδομάδα που πέρασε σε 4 βασικά πεδία: την ασφάλεια, τη στήριξη των εισοδημάτων από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, την υγεία και την εργασία.

Σχέδιο επιτάχυνσης του ΠΟΥ για τον τερματισμό της παχυσαρκίας

«Υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις στην εφαρμογή πολιτικών που αποσκοπούν στην εξασφάλιση προσιτής πρόσβασης σε υγιεινές δίαιτες για όλους και στη δημιουργία περιβάλλοντος που προάγει τη σωματική άσκηση και συνολικά τον υγιεινό τρόπο ζωής για όλους» δήλωσε ο Δρ Φραντσέσκο Μπράνκα, διευθυντής του Τμήματος Διατροφής και Ασφάλειας Τροφίμων του ΠΟΥ και ένας από τους συν-συγγραφείς της μελέτης.

Άδωνις Γεωργιάδης: Άδεια στους γιατρούς του ΕΣΥ να ιδιωτεύουν - Απογευματινά χειρουργεία - Εξαγωγές φαρμάκων

Η δεύτερη μεταρρύθμιση που πάλι είχε ένα παρόμοιο κύκλο συζήτησης είναι ότι στο νομοσχέδιο που φέρνουμε την άλλη βδομάδα σε δημόσια διαβούλευση, έχουμε άρθρο όπου θα επιτρέπουμε στους γιατρούς του ΕΣΥ να εκτελούν και ιδιωτικό έργο, εάν το επιθυμούν, δηλαδή με μπλοκ παροχής υπηρεσιών να μπορούν να κάνουν και ιδιωτική δουλειά, εφόσον έχουν προηγουμένως ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις τους