Πολιτική Υγείας

Κίνα: Αυστηροποίηση των περιορισμών κατά της διευρυνόμενης επιδημίας της COVID

Κίνα: Αυστηροποίηση των περιορισμών κατά της διευρυνόμενης επιδημίας της COVID

Κίνα: Η Κίνα ανέφερε σήμερα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα πάνω από 1.000 νέα κρούσματα COVID σε εθνικό επίπεδο, μέτριος απολογισμός σε σύγκριση με τις δεκάδες χιλιάδες ημερησίως που οδήγησαν τη Σαγκάη σε πλήρες lockdown νωρίτερα φέτος.

Οι κινεζικές πόλεις από το Wuhan στην κεντρική Κίνα έως το Xining στα βορειοδυτικά διπλασιάζουν τα όρια της COVID-19, σφραγίζουν κτίρια, κλειδώνουν συνοικίες και εκτοξεύουν εκατομμύρια σε αγωνία σε έναν αγώνα για να σταματήσουν τα επεκτεινόμενα κρούσματα. Η Κίνα ανέφερε σήμερα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα περισσότερων από 1.000 νέων κρουσμάτων COVID σε εθνικό επίπεδο, ένας μέτριος απολογισμός σε σύγκριση με τις δεκάδες χιλιάδες ημερησίως που οδήγησαν τη Σαγκάη σε ένα πλήρες lockdown νωρίτερα φέτος, αλλά αρκετό για να ενεργοποιήσει περισσότερους περιορισμούς και περιορισμούς σε όλη την Χώρα.

Ο φόρτος κρουσμάτων κορωνοϊού της Κίνας παρέμεινε μικρός για τα παγκόσμια πρότυπα, αλλά τα εξαιρετικά αυστηρά και ανατρεπτικά μέτρα περιορισμού φέτος κατά της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron έχουν επιβαρύνει πολύ τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ταρακουνώντας τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Η Γκουανγκζού, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας σε οικονομική παραγωγή και η πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, σφράγισε σήμερα περισσότερους δρόμους και γειτονιές και κράτησε τους ανθρώπους στα σπίτια τους καθώς οι νέες περιοχές θεωρήθηκαν υψηλού κινδύνου σε μια αναζωπύρωση του COVID που παρέμεινε στην τέταρτη εβδομάδα.

Η Wuhan, ο τόπος της πρώτης επιδημίας COVID-19 στον κόσμο στα τέλη του 2019, ανέφερε περίπου 20 έως 25 νέες μολύνσεις την ημέρα αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, οι τοπικές αρχές διέταξαν περισσότερους από 800.000 ανθρώπους σε μια περιοχή να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Η Wuhan ανέστειλε επίσης την πώληση χοιρινού κρέατος σε μέρη της πόλης, σύμφωνα με εικόνες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη διαπίστωση ενός κρούσματος COVID που οι αρχές είπαν ότι συνδέεται με την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού χοιρινού κρέατος.

Στο Xining, πρωτεύουσα της επαρχίας Qinghai, οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ελλείψεις τροφίμων και πληθωρισμό τιμών για βασικά αγαθά, καθώς οι υγειονομικές αρχές στην πόλη των 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων αγωνίστηκαν για να περιορίσουν την ανάκαμψη του COVID μετά την εθνική εορτή στις αρχές Οκτωβρίου. «Για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης, ορισμένα καταστήματα λαχανικών και φρούτων έχουν κλείσει και έχουν τεθεί σε καραντίνα», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος του Σινίν την Τετάρτη.

Άλλες μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των Zhengzhou, Datong και Xian, έχουν εφαρμόσει νέους περιορισμούς αυτή την εβδομάδα για να περιορίσουν τις τοπικές επιδημίες. Στο Πεκίνο, το θεματικό πάρκο Universal Resort έκλεισε την Τετάρτη, αφού τουλάχιστον ένας επισκέπτης βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Η Κίνα έχει δεσμευτεί επανειλημμένα να τηρήσει την απάντησή της με μηδενική ανοχή στον COVID-19 και να εφαρμόσει αυτά που οι αρχές λένε ότι είναι απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το κλείσιμο των σχολείων επιστρέφει στην Κίνα καθώς αυξάνονται τα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη

Η Κίνα επιβάλλει lockdown καθώς η COVID-19 αυξάνεται μετά τις διακοπές

Κινέζος καλλιτέχνης μετατρέπει τις δοκιμές COVID-19 σε τέχνη για να αναπαραστήσει την πανδημική ζωή στην Κίνα

Η ανοσία της αγέλης της Ιαπωνίας για την COVID-19 πλησιάζει το 90%

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".