Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Υγείας

Κικίλιας: Η κλιματική κρίση είναι εδώ, στη Βόρεια Ελλάδα θα δώσουμε μάχη

Κικίλιας: Η κλιματική κρίση είναι εδώ, στη Βόρεια Ελλάδα θα δώσουμε μάχη

Κικίλιας: Δεν υπάρχει το περιθώριο των μικροπολιτικών αντιδικιών, άλλωστε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία είναι πολύ έξω από κόμματα και παρατάξεις.

Το πρωί στην Πυλαία και το Πανόραμα της Θεσσαλονίκης έγιναν οι πρώτες συσκέψεις για την αντιπυρική προστασία στη Βόρεια Ελλάδα, με την συμμετοχή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια. Στην πρώτη σύσκεψη που έγινε στην Πυλαία μετείχαν διοικητές και υποδιοικητές της πυροσβεστικής υπηρεσίας και πυροσβέστες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στη δεύτερη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Πανοράματος έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δασάρχες, διευθυντές και επιθεωρητές δασών, προϊστάμενοι των αυτοτελών διευθύνσεων πολιτικής προστασίας, εκπρόσωποι του ΔΕΔΔΗΕ, του ΑΔΜΗΕ, του Ε.Κ.ΕΠ.Υ., του λιμεναρχείου και των εθελοντικών ομάδων κ.ά.

«Στη βόρεια Ελλάδα θα δώσουμε μάχη. Δεν είμαι ευχαριστημένος με το πώς πήγανε τα πράγματα πέρυσι. Δεν είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο τον οποίο λειτουργήσαμε συνολικά αλλά και το Πυροσβεστικό Σώμα. Αναγνωρίζω ότι ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος, θα είναι όμως και φέτος. Άρα πρόληψη, οργάνωση, συνεργασία, σκληρή δουλειά, χαμηλά οι τόνοι και όλοι μαζί», τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός. Ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι «δεν υπάρχει το περιθώριο των μικροπολιτικών αντιδικιών, άλλωστε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία είναι πολύ έξω από κόμματα και παρατάξεις» και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Για τις ιδιαιτερότητες της βόρειας Ελλάδας ανέφερε ότι υπάρχουν από το δάσος του Σέιχ Σου, τα περιαστικά δάση της Θεσσαλονίκης και τη Χαλκιδική μέχρι πιο ανατολικά το κομμάτι της Αλεξανδρούπολης, της Δαδιάς, της ανατολικής Μακεδονίας και πιο δυτικά η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Ο υπουργός σημείωσε ακόμη ότι ήδη σημειώθηκαν πυρκαγιές τον Απρίλιο και μάλιστα σε υψόμετρα. «Στα Πιέρια, η πυρκαγιά ήταν πάνω από 1.500 μέτρα. Αυτό δείχνει ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί, επαναλαμβάνω, με λίγα λόγια και πολλή δουλειά, οργάνωση και θα δώσουμε μάχη. Μόνο αυτό μπορώ να υποσχεθώ», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Βασίλη Κικίλια για τις 71 πυρκαγιές σε 12 ώρες

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού

Μέτρα αντιμετώπισης της κακοκαιρίας και συσκέψεις για περαιτέρω αποφάσεις για σχολεία, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Κικίλιας: Κομβικός ο ρόλος του Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μητσοτάκης: Ο αγώνας μας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είναι διαρκής

Μητσοτάκης: Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εξασφαλίσει και τα ειδικά διαμορφωμένα safe houses για τη φιλοξενία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, άλλη μια παρέμβαση που μπορεί να σώσει ζωές.

Οι συνομιλίες για τη συμφωνία πανδημίας τελειώνουν χωρίς συμφωνία

Το αποτέλεσμα των συνομιλιών για τους διεθνείς κανονισμούς για την υγεία θα παρουσιαστούν επίσης στη συνέλευση της επόμενης εβδομάδας. Οι κανονισμοί παρέχουν ένα νομικό πλαίσιο που καθορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των χωρών στον χειρισμό συμβάντων δημόσιας υγείας και έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσαν να διασχίσουν τα σύνορα.

Μητσοτάκης: Η πορεία προς την Ευρώπη περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου

Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, κάτι που μας το ορίζει η πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Είναι, όμως, ζήτημα σύνθετο που δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και απλοϊκές λύσεις. Όσο επιμένει, θα επιμένουμε κι εμείς.

Η Σουηδία διατάσσει επανεξέταση μετά την «έκρηξη» των περιπτώσεων ΔΕΠΥ

«Φαίνεται επίσης να υπάρχει η πεποίθηση ότι η διάγνωση ήταν μια επίσημη ή άτυπη προϋπόθεση για να μπορέσουμε να λάβουμε επιπλέον βοήθεια στο σχολείο». Είπε ότι η αναθεώρηση ήταν μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για την προώθηση της ψυχικής υγείας και την πρόληψη της αυτοκτονίας μεταξύ παιδιών και νέων.

Κακώς ο χειρουργικός τομέας στο Παίδων εμμένει σε αναστολή

Άδωνις Γεωργιάδης: "Συνεχώς προκηρύσσουμε θέσεις αναισθησιολόγων και στα δύο αυτά νοσοκομεία - Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού. Αν θυμάμαι καλά από τις 8 θέσεις πληρώθηκαν οι 3 γιατί δεν πήγαν άλλοι."

Δ. Βαρτζόπουλος: Συμμετείχε σε ημερίδες ευαισθητοποίησης για τις εξαρτήσεις και τη νεανική παραβατικότητα

Δ. Βαρτζόπουλος: Ο υφυπουργός Υγείας εξήρε την πρωτοβουλία του ΟΚΑΝΑ που έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη διαχείριση της κρίσης στο σχολικό περιβάλλον και στους γονείς των παιδιών.

Close Icon