Πολιτική Υγείας

Κικίλιας: Οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους

Κικίλιας: Οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους

Κικίλιας: Η Ευρώπη έχει επενδύσει δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη του εμβολίου. Τώρα οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.

Ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

“Ενημερώνουμε τους πολίτες σε τρία επίπεδα. Πρώτον για το επιστημονικό πλαίσιο και τις εξελίξεις για τα εμβόλια. Δεύτερον για το επιχειρησιακό πλαίσιο, για το πώς δηλαδή προχωρά η εφοδιαστική αλυσίδα, πώς αναπτύσσονται τα εμβολιαστικά κέντρα, πώς εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας. Τρίτον για την εθνική εκστρατεία εμβολιασμών. Και στα τρία αυτά επίπεδα είμαστε πιστοί στη διαφάνεια, την επιστημονική τεκμηρίωση και την αλήθεια.

Σε τακτικό επίπεδο, τόσο η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών, μέσω της καθηγήτριας κυρίας Θεοδωρίδου, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κύριος Θεμιστοκλέους, ενημερώνουν τους πολίτες δίνοντας απαντήσεις σε όλα τα εύλογα ερωτήματα. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα τον κύριο Τσιόδρα και το σύνολο των κομμάτων για την πορεία των εμβολιασμών και για την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

Πρώτα αναπτύσσουμε την εμβολιαστική τακτική, δεύτερον διασφαλίζουμε τη δεύτερη δόση για όσους έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου. Είναι σημαντικό να έχουμε μια βάση σταθερή μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες μιας παγκόσμιας υγειονομικής επιχείρησης. Είναι αλήθεια πως η διαδικασία παραγωγής εμβολίων έτρεξε με πρωτοφανείς ρυθμούς. Από την άλλη πλευρά όμως, η παραγωγή και διάθεση των εμβολίων παρουσιάζει ανησυχητικές καθυστερήσεις.

Η Ευρώπη έχει επενδύσει δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη του εμβολίου. Τώρα οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Η Ευρώπη οφείλει να προστατεύσει τους πιο αδύναμους πολίτες απέναντι σε επιχειρηματικούς ή διακρατικούς ανταγωνισμούς. Το σημαντικότερο μερίδιο χρηματοδότησης προήλθε από κρατικούς πόρους, δηλαδή τα χρήματα των φορολογούμενων, και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι επιχειρήσεις.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, τα ενεργά κρούσματα στη χώρα συνολικά είναι 5.324 με 2374 από αυτά να βρίσκονται στην Αττική 951 στην Κεντρική Μακεδονία. Επιπρόσθετα τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας υποδεικνύουν περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε περιοχές όπως Θήρα, Μύκονο, Βοιωτία, Ροδόπη, Δυτική Αττική και Λακωνία.

Ο εφταήμερος μέσος όρος ήταν 567 κρούσματα την ημέρα με μέση ηλικία τα 47 χρόνια. Παρουσιάζεται μια μικρή αύξηση των στοιχείων στην χώρα μας. Στο επίκεντρο της προσοχής για την επιδημιολογική εικόνα είναι και οι περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαίας και Αττική κυρίως σε Βόρειο και Ανατολικό και Κεντρικό Τομέα. Η πανδημία βρίσκεται παγκοσμίως σε έξαρση. Η Πορτογαλία καταγράφει καθημερινά πάνω από 250 απώλειες”.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σήμερα η τακτική ενημέρωση των κομμάτων από τον Β. Κικίλια, για τις εξελίξεις της πανδημίας

Κικίλιας: Εξασφαλίζουμε τη δεύτερη δόση για τον καθένα και την καθεμία από τους πολίτες

Υπουργείο Υγείας : Συντονισμός και ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Άνοιγμα συνόρων από τον Μάιο για εμβολιασθέντες Βρετανούς μελετά η Ελληνική Κυβέρνηση

Στον οδικό χάρτη προβλέπεται ότι η βρετανική κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει την κατάσταση στις 12 Απριλίου και θα καθορίσει πότε θα ξαναρχίσουν οι διεθνείς πτήσεις, όμως αυτό δεν προβλέπεται να γίνει νωρίτερα από τις 17 Μαΐου.

Καθολικό lockdown στην Αρκαδία

Κορωνοϊός: Ολοένα και περισσότερες περιοχές τίθενται σε καθεστώς καθολικού lockdown, μιας και τα κρούσματα δεν πέφτουν, αλλά αντιθέτως αυξάνονται όσο περνούν οι μέρες.

Κικίλιας: Ρεκόρ εισαγωγών στις ΜΕΘ με πληρότητα 90%

Κικίλιας: «Καμπανάκι» για την πίεση στο σύστημα υγείας έκρουσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική αγγίζει το 90%.

Προειδοποιεί η Κομισιόν για τις επιπτώσεις της πανδημίας στις ελληνικές τράπεζες

Κομισιόν πανδημία: Στην επισκόπηση των επιπτώσεων της πανδημίας στους τραπεζικούς ισολογισμούς και αναφορές για τους δυνητικούς κινδύνους προχωρεί η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην 9η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδος που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Κικίλιας: Τα καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα

Κορωνοϊός Κικίλιας: Τη βεβαιότητα ότι όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί τόσο θα περιορίζεται η διασπορά του κορονοϊού και θα βελτιώνεται η κατάσταση, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, χθες Τρίτη 23 Φεβρουαρίου.

Μητσοτάκης: Χάνει έδαφος η 1η Μαρτίου για σταδιακό άνοιγμα

Μητσοτάκης κορωνοϊός: Μήνυμα κατά της χαλάρωσης και του εφησυχασμού έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως η αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, απομακρύνει ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου.

Μέλη των Επιτροπών Δημόσιας Υγείας θα συζητήσουν με φαρμακευτικές βιομηχανίες για το εμβόλιο

Εμβόλια COVID-19: Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με τις φαρμακευτικές εταιρείες και τους επιτρόπους Breton και Κυριακίδου, τρόπους βελτίωσης της ικανότητας παραγωγής και παράδοσης εμβολίων COVID-19.