Πολιτική Υγείας

Κικίλιας: Οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους

Κικίλιας: Οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους

Κικίλιας: Η Ευρώπη έχει επενδύσει δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη του εμβολίου. Τώρα οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.

Ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

“Ενημερώνουμε τους πολίτες σε τρία επίπεδα. Πρώτον για το επιστημονικό πλαίσιο και τις εξελίξεις για τα εμβόλια. Δεύτερον για το επιχειρησιακό πλαίσιο, για το πώς δηλαδή προχωρά η εφοδιαστική αλυσίδα, πώς αναπτύσσονται τα εμβολιαστικά κέντρα, πώς εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας. Τρίτον για την εθνική εκστρατεία εμβολιασμών. Και στα τρία αυτά επίπεδα είμαστε πιστοί στη διαφάνεια, την επιστημονική τεκμηρίωση και την αλήθεια.

Σε τακτικό επίπεδο, τόσο η Εθνική Αρχή Εμβολιασμών, μέσω της καθηγήτριας κυρίας Θεοδωρίδου, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κύριος Θεμιστοκλέους, ενημερώνουν τους πολίτες δίνοντας απαντήσεις σε όλα τα εύλογα ερωτήματα. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα τον κύριο Τσιόδρα και το σύνολο των κομμάτων για την πορεία των εμβολιασμών και για την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

Πρώτα αναπτύσσουμε την εμβολιαστική τακτική, δεύτερον διασφαλίζουμε τη δεύτερη δόση για όσους έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου. Είναι σημαντικό να έχουμε μια βάση σταθερή μέσα στις πρωτοφανείς συνθήκες μιας παγκόσμιας υγειονομικής επιχείρησης. Είναι αλήθεια πως η διαδικασία παραγωγής εμβολίων έτρεξε με πρωτοφανείς ρυθμούς. Από την άλλη πλευρά όμως, η παραγωγή και διάθεση των εμβολίων παρουσιάζει ανησυχητικές καθυστερήσεις.

Η Ευρώπη έχει επενδύσει δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη του εμβολίου. Τώρα οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Η Ευρώπη οφείλει να προστατεύσει τους πιο αδύναμους πολίτες απέναντι σε επιχειρηματικούς ή διακρατικούς ανταγωνισμούς. Το σημαντικότερο μερίδιο χρηματοδότησης προήλθε από κρατικούς πόρους, δηλαδή τα χρήματα των φορολογούμενων, και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι επιχειρήσεις.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, τα ενεργά κρούσματα στη χώρα συνολικά είναι 5.324 με 2374 από αυτά να βρίσκονται στην Αττική 951 στην Κεντρική Μακεδονία. Επιπρόσθετα τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας υποδεικνύουν περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε περιοχές όπως Θήρα, Μύκονο, Βοιωτία, Ροδόπη, Δυτική Αττική και Λακωνία.

Ο εφταήμερος μέσος όρος ήταν 567 κρούσματα την ημέρα με μέση ηλικία τα 47 χρόνια. Παρουσιάζεται μια μικρή αύξηση των στοιχείων στην χώρα μας. Στο επίκεντρο της προσοχής για την επιδημιολογική εικόνα είναι και οι περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαίας και Αττική κυρίως σε Βόρειο και Ανατολικό και Κεντρικό Τομέα. Η πανδημία βρίσκεται παγκοσμίως σε έξαρση. Η Πορτογαλία καταγράφει καθημερινά πάνω από 250 απώλειες”.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σήμερα η τακτική ενημέρωση των κομμάτων από τον Β. Κικίλια, για τις εξελίξεις της πανδημίας

Κικίλιας: Εξασφαλίζουμε τη δεύτερη δόση για τον καθένα και την καθεμία από τους πολίτες

Υπουργείο Υγείας : Συντονισμός και ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συμβουλευτική επιτροπή του FDA ενέκρινε την Πέμπτη την έγκριση έκτακτης ανάγκης για τη λήψη δόσης ενισχυτή εμβολίου COVID-19 της Moderna

Η Δρ Sharon Alroy-Preis, διευθύντρια υπηρεσιών δημόσιας υγείας στο Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, είπε ότι η χώρα βιώνει ένα σπάσιμο στην καμπύλη της πανδημίας και ανέφερε το ενισχυτικό πλάνο της Pfizer που βοήθησε τη χώρα να ξεπεράσει ένα τέταρτο κύμα COVID-19, μειώνοντας το βάρος του νοσοκομείου και σοβαρή ασθένεια.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Εμβόλια του FDA εγκρίνει τον ενισχυτή εμβολίων covid Johnson & Johnson

Επιπλέον, τα μέλη της ομάδας πρότειναν ότι το εμβόλιο J&J ταιριάζει καλύτερα ως σειρά δύο δόσεων με τροποποιημένη άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης, αντί για μία μόνο δόση και μια επακόλουθη αναμνηστική λήψη.

Δύσκολο να αποφανθεί κανείς αν η κυβέρνηση της Σουηδίας θα έπρεπε να προχωρήσει σε περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας λέει καθηγητής επιδημιολογίας

Εν κατακλείδι, καταλήγει το άρθρο του Bloomberg, η Σουηδία κινήθηκε μέτρια. Ούτε απέτυχε στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αλλά ούτε και μπορεί να προβληθεί ως success story από τους αντιπάλους των lockdown και της υποχρεωτικής χρήσης μασκών.

Πρέπει να επιλέξετε μάσκες με δύο ή περισσότερα στρώματα και σύρμα μύτης για να αποτρέψετε τη διαρροή αέρα από την κορυφή λένε τα CDC

Για άτομα που είναι κωφά ή έχουν προβλήματα ακοής, συνιστώνται εναλλακτικά καλύμματα προσώπου, όπως διαφανείς μάσκες ή υφασμάτινες μάσκες με διαφανή πλαστικά πάνελ. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι λένε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις διαφανείς ιατρικές μάσκες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους ασθενείς που τις χρειάζονται.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε 26 προτεινόμενα μέλη σε μια συμβουλευτική επιτροπή με στόχο την καθοδήγηση μελετών σχετικά με την προέλευση της πανδημίας της COVID-19

Με την ιδιότητά της ως συμβουλευτικού οργάνου στον ΠΟΥ, η SAGO θα συμβουλεύσει τον οργανισμό σχετικά με την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου πλαισίου του ΠΟΥ για τον καθορισμό και την καθοδήγηση μελετών για την προέλευση των αναδυόμενων και παθογόνων παραγόντων επιδημίας και πανδημίας, καθώς και την παροχή συμβουλών

Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός (ARC) εξέδωσε πρόσφατα δημόσια πρόσκληση για δράση λόγω της κατακόρυφης εθνικής απογραφής αιμοδοσιών εν μέσω της πανδημίας της COVID-19

Το σώμα αναγεννά την απώλεια αίματος συνήθως μέσα σε μία ημέρα. Ο Ερυθρός Σταυρός ARC διαβεβαίωσε στην έκδοσή του ότι κάθε κέντρο αιμοδοσίας ακολουθεί "τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ελέγχου λοιμώξεων", συμπεριλαμβανομένων μάσκας προσώπου για δότες και προσωπικό, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό-Παραλιακή από 1 ως 8 το πρωί - Έκτακτα μέτρα

Κηφισός "Μπάλλος" Στυλιανίδης: Ειδικότερα, με απόφαση του Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής διακόπτεται η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισού στο τμήμα από το ύψος του ανισόπεδο κόμβου της Παραλιακής μέχρι το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Μεταμόρφωσης και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Λεωφόρου Κηφισού μέχρι το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.