Πολιτική Υγείας

Κατηγορώ Ουάσιγκτον κατά ΟΗΕ για την προώθηση των αμβλώσεων εν μέσω πανδημίας

Κατηγορώ Ουάσιγκτον κατά ΟΗΕ για την προώθηση των αμβλώσεων εν μέσω πανδημίας

Ο ΟΗΕ απέρριψε τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι ο οργανισμός χρησιμοποιεί την πανδημία του κοροναϊού ως ευκαιρία για να προωθήσει την πρόσβαση στις αμβλώσεις. Ο ΟΗΕ αναζητά περίπου 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια για το σχέδιο αντιμετώπισης της νόσου Covid-19 και έχει λάβει μέχρι στιγμής 1 δισεκατομμύριο δολάρια, εκ των οποίων τα 172,9 εκατομμύρια δολάρια δόθηκαν από τις ΗΠΑ. «Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι χρησιμοποιούμε την πανδημία Covid-19 ως ευκαιρία για την προώθηση της άμβλωσης είναι ανακριβής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στέφαν Ντουτζαρίτς.

Ο ΟΗΕ στηρίζει την περίθαλψη για να μην πεθαίνουν εκατ. γυναίκες

«Ενώ στηρίζουμε την υγειονομική περίθαλψη που αποτρέπει εκατομμύρια γυναίκες να πεθαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού και προστατεύουμε τους ανθρώπους από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του HIV, δεν επιδιώκουμε να παρακάμψουμε καμία εθνική νομοθεσία», είπε.

Σε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο εν ενεργεία διευθυντής της αμερικανικής υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID), Τζον Μπάρσα, δήλωσε ότι το σχέδιο του παγκόσμιου οργανισμού – που ανακοινώθηκε πριν από δύο μήνες – δίνει στις υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας το ίδιο επίπεδο σημασίας με την επισιτιστική ανασφάλεια, την βασική υγειονομική περίθαλψη, τον υποσιτισμό, το καταφύγιο και την υγιεινή.

Οι ΗΠΑ και η επίθεση στον ΟΗΕ για τις «υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας»

Η Ουάσινγκτον θεωρεί από καιρό τις «υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας» ως κωδική φράση για την άμβλωση. «Ο ΟΗΕ δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτήν την κρίση ως μια ευκαιρία για να προωθήσει την πρόσβαση στην άμβλωση ως μια «βασική υπηρεσία», έγραψε ο Μπάρσα, προσθέτοντας ότι είναι «πιο ανήκουστο» ότι το σχέδιο «καλεί σε ευρεία διανομή φαρμάκων που προκαλούν άμβλωση και προμήθειες άμβλωσης και για την προώθηση της άμβλωσης».

Το σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών είναι να βοηθήσει 63 κράτη, κυρίως στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική, να καταπολεμήσουν την εξάπλωση και την αποσταθεροποιητική επίδραση της πανδημίας. Ο Γκουτέρες εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την ανεπαρκή υποστήριξη σε φτωχές χώρες και τη θλίψη του για την έλλειψη ηγεσίας από τις παγκόσμιες δυνάμεις στην μάχη κατά του κοροναϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα απονείμει 103 εκ.δολάρια για να βοηθήσει λόγω εξουθένωσης των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Η Ιαπωνία διευρύνει τους περιορισμούς για την COVID-19 λόγω της παραλλαγής Omicron

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απαραίτητη η τρίτη δόση κατά της παραλλαγής Όμικρον, λένε τα CDC

CDC μελέτες: Τρεις νέες μελέτες στις ΗΠΑ προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 ανταποκρίνονται στην παραλλαγή omicron, τουλάχιστον μεταξύ των ατόμων που έχουν λάβει αναμνηστικές δόσεις. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δημοσίευσαν τις μελέτες την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022.

Περισσότεροι από 3.000.000 πολίτες αξιοποιούν την άυλη συνταγογράφηση

Άυλη συνταγογράφηση: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την ΗΔΙΚΑ, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια πολίτες έχουν καταχωρίσει στην πλατφόρμα ehealth.gov.gr το τηλέφωνο και το e-mail τους και χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες αυτές.

Χαλαρώνουν οι περιορισμοί στις διεθνείς πτήσεις της Αυστραλίας από την Κυριακή

Αυστραλία ταξιδιωτικοί περιορισμοί: Δυο αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη Κυριακή στις διεθνείς πτήσεις, αφαιρώντας την αναγκαιότητα για αρνητικό PCR test 72 ωρών και μειώνοντας τον χρόνο καραντίνας σε 7 ημέρες.

"Δεν υπάρχουν στοιχεία αυτή τη στιγμή ότι υγιή παιδιά ή υγιείς έφηβοι χρειάζονται ενισχυτικά" λέει η επικεφαλής του ΠΟΥ Soumya Swaminathan

Η Swaminathan είπε ότι μια επιτροπή θα συνεδριάσει αργότερα αυτή την εβδομάδα για να εξετάσει το ερώτημα πώς οι χώρες θα πρέπει να δίνουν ενισχυτές «με σκοπό τη μείωση των θανάτων».

Γκάγκα: Επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης υγειονομικών

Γκάγκα: Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος των προκηρύξεων, ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρώνονται πιο γρήγορα. «Διατηρούμε την πλατφόρμα για να υπάρχει ενιαίο σύστημα μοριοδότησης, αλλά οι κρίσεις θα γίνονται από το εκάστοτε νοσοκομείο ώστε να προχωρούν ταχύτερα», ανέφερε συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι δημιουργείται πλατφόρμα και για τους ειδικευόμενους γιατρούς, οι τοποθετήσεις των οποίων θα γίνονται επίσης από τα νοσοκομεία.

Μαγιορκίνης: Τάση συρρίκνωσης της πανδημίας στην Ελλάδα

Μαγιορκίνης: Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τον υψηλό αριθμό νεκρών στην χώρα μας, ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε για το μικρό ποσοστό εμβολιασμού που καταγράφεται στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών στην Ελλάδα. «Όσο μεγαλύτερο είναι αυτό το ποσοστό, τόσο περισσότεροι είναι και οι θάνατοι» εξήγησε ο καθηγητής.

Παπαευαγγέλου: Στο 88% η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ

Παπαευαγγέλου: Όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου, η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζει να προβληματίζει, με 5.000 πολίτες να νοσηλεύονται. Παρά τις προσθήκες κλινών στο σύστημα υγείας, η καθηγήτρια, επεσήμανε ότι η πληρότητα στις κλίνες Covid είναι στο 88 %.