Πολιτική Υγείας

Καναδάς: Ο πρωθυπουργός αίρει την εντολή για το εμβόλιο covid στα σύνορα και κάλυψης με μάσκα στα αεροπλάνα

Καναδάς: Ο πρωθυπουργός αίρει την εντολή για το εμβόλιο covid στα σύνορα και κάλυψης με μάσκα στα αεροπλάνα

Ο Καναδάς τερματίζει επίσης τον τυχαίο έλεγχο της COVID-19 στα αεροδρόμια και τη συμπλήρωση των πληροφοριών σε αυτό που έγινε η αντιδημοφιλής εφαρμογή ArriveCan, η οποία κατηγορήθηκε για καθυστερήσεις, επίσης, και δεν θα απαιτείται πλέον.

ADMAN

Καναδάς: Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τριντό αίρει την εντολή για το εμβόλιο στα σύνορα στο επίκεντρο των διαμαρτυριών και της αστυνομικής καταστολής της “αυτοκινητοπομπής της ελευθερίας” στην Οτάβα. Ο Καναδάς δεν θα απαιτεί πλέον μάσκες στα αεροπλάνα, και θα εγκαταλείψει την εντολή εμβολιασμού στα σύνορα. Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό φέρεται να υπέγραψε την κατάργηση της εντολής για το εμβόλιο COVID-19 στα σύνορα, που αποτέλεσε το επίκεντρο των εβδομαδιαίων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας των φορτηγατζήδων και της επακόλουθης κυβερνητικής καταστολής στην πρωτεύουσα της χώρας, την Οτάβα, νωρίτερα φέτος.

Η Καναδική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει την εντολή που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και, ως εκ τούτου, θα καταργήσει όλες τις συνοριακές απαιτήσεις για το εμβόλιο COVID-19 για όλους τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στον Καναδά.

Αυτό περιλαμβάνει την άρση όλων των ομοσπονδιακών απαιτήσεων δοκιμών, καραντίνας και απομόνωσης, καθώς και την υποχρεωτική υποβολή υγειονομικών πληροφοριών.

“Η κυβέρνηση του Καναδά θα διατηρήσει τη δυνατότητα να διατηρήσει ορισμένα συνοριακά μέτρα εάν απαιτηθούν στο μέλλον για την προστασία των Καναδών από … νέες ανησυχητικές παραλλαγές ή άλλες αναδυόμενες απειλές για τη δημόσια υγεία”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Jean-Yves Duclos, σύμφωνα με το Canadian Broadcasting Corporation.

“Η άρση των συνοριακών μέτρων διευκολύνθηκε από διάφορους παράγοντες, όπως η μοντελοποίηση που δείχνει ότι ο Καναδάς έχει σε μεγάλο βαθμό ξεπεράσει την κορύφωση του κύματος που τροφοδοτείται από τα στελέχη Omicron BA.4- και BA.5, τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού του Καναδά, τα χαμηλότερα ποσοστά νοσηλείας και θανάτου, καθώς και τη διαθεσιμότητα και τη χρήση ενισχυτικών εμβολίων (συμπεριλαμβανομένου του νέου δισθενούς σκευάσματος), και των ταχέων εξετάσεων και των θεραπειών για την COVID-19”, ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Το Associated Press ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Τριντό έπρεπε να δώσει την τελική έγκριση για την κατάργηση της απαίτησης για το εμβόλιο.

Αυτό έρχεται μετά την αποστολή από ομάδα βουλευτών και δημάρχων συνοριακών πόλεων των ΗΠΑ και του Καναδά την περασμένη εβδομάδα επιστολής προς τον Τριντό και τον πρόεδρο Μπάιντεν με την οποία τους ζητούσαν να άρουν τους “περιττούς” συνοριακούς περιορισμούς που τους έχουν αφήσει πίσω στην οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία.

Ο Καναδάς, όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες, απαιτεί από τους ξένους υπηκόους να εμβολιάζονται κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Στις ΗΠΑ δεν αναμένεται καμία αλλαγή στην εντολή αυτή στο εγγύς μέλλον.

Οι ανεμβολίαστοι αλλοδαποί ταξιδιώτες που επιτρέπεται να εισέλθουν στον Καναδά υπόκεινται επί του παρόντος σε υποχρεωτικές εξετάσεις κατά την άφιξη και σε 14ήμερη καραντίνα.

Τον Φεβρουάριο, αυτό που ονομάστηκε “αυτοκινητοπομπή ελευθερίας” από φορτηγατζήδες και υποστηρικτές που αντιτάχθηκαν στην εντολή εμβολιασμού στα σύνορα κράτησε χώρο στο κέντρο της Οτάβα για εβδομάδες, προκαλώντας την καταδίκη του Τριντό, ο οποίος εγκατέλειψε την πρωτεύουσα λόγω ενός υποτιθέμενου κρούσματος κορωνοϊού.

Ο Τριντό επικαλέστηκε εξουσίες έκτακτης ανάγκης για να διακόψει τη χρηματοδότηση των διαδηλωτών μέχρι να διατάξει την ομοσπονδιακή αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις.

Η άρση της εντολής εμβολιασμού για τους μη πολίτες που εισέρχονται στον Καναδά σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι επαγγελματίες αθλητές, όπως οι παίκτες της Major League Baseball, θα μπορούσαν να παίξουν στο Τορόντο στα πλέι οφ σε περίπτωση που οι Blue Jays προκριθούν στην postseason.

Αυτό θα ίσχυε επίσης για την Εθνική Ένωση Μπάσκετ και την Εθνική Λίγκα Χόκεϊ. Οι ανεμβολίαστοι παίκτες δεν επιτρέπεται επί του παρόντος να περάσουν τα σύνορα.

Επίσης, τη Δευτέρα, η Καναδική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θα απαιτεί πλέον από τους ανθρώπους να φορούν μάσκες στα αεροπλάνα για να προφυλαχθούν από το COVID-19.

Ο Transport Canada δήλωσε ότι οι υφιστάμενοι κανόνες για τις μάσκες θα καταργηθούν την 1η Οκτωβρίου.

Ο Καναδάς τερματίζει επίσης τον τυχαίο έλεγχο της COVID-19 στα αεροδρόμια και τη συμπλήρωση των πληροφοριών σε αυτό που έγινε η αντιδημοφιλής εφαρμογή ArriveCan, η οποία κατηγορήθηκε για καθυστερήσεις, επίσης, και δεν θα απαιτείται πλέον.

Το Associated Press συνέβαλε στην παρούσα έκθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καναδάς: Επαρχιακή κυβέρνηση χρηματοδοτεί την υγειονομική περίθαλψη

Το σύστημα υγείας του Καναδά αντιμετωπίζει προβλήματα

Ο Καναδάς απαιτεί να τυπώνεται προειδοποίηση σε κάθε τσιγάρο

Νέα μέτρα για τον περιορισμό των όπλων θα εισαχθούν στον Καναδά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Σαγκάη πλήττεται από διαδηλώσεις για την Covid καθώς η οργή εξαπλώνεται

Κίνα: Οι διαμαρτυρίες κατά των αυστηρών περιορισμών της Κίνας για την COVID-19 εξαπλώθηκαν στην Σαγκάη, σχεδόν τρία χρόνια μετά την πανδημία, με ένα νέο κύμα οργής που πυροδότησε μια φονική πυρκαγιά στα δυτικά της χώρας.

Σχέση μεταξύ της συγκέντρωσης SARS-CoV-2 στα υγρά απόβλητα και της σωρευτικής επίπτωσης κατά τη διάρκεια των κυμάτων πανδημίας

"Το μαθηματικό μοντέλο που βασίζεται σε δεδομένα υγρών αποβλήτων έδειξε καλή συσχέτιση με τα σωρευτικά κρούσματα και μας επέτρεψε να προβλέψουμε την επίπτωση του SARS-CoV-2 σε μία εβδομάδα, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία σε καταστάσεις στις οποίες το σύστημα επιδημιολογικής παρακολούθησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως".

12.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται απλήρωτοι φροντιστές κάθε μέρα

Ηνωμένο Βασίλειο: Μέσα σε ένα χρόνο, περισσότεροι από 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται μη αμειβόμενοι φροντιστές για έναν ηλικιωμένο, ανάπηρο ή σοβαρά άρρωστο συγγενή ή φίλο.

Οι εμπειρογνώμονες συνιστούν τη χρήση των πόρων της COVID-19 για την αντιμετώπιση της "σιωπηλής πανδημίας" της μικροβιακής αντοχής

"Μια αποτελεσματική αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής ΑΜΡ απαιτεί την προσέγγιση "Μία υγεία" που λαμβάνει υπόψη τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπων, ζώων και περιβάλλοντος, καθώς και συντονισμένη δράση σε όλες τις επαρχίες και τα εδάφη, τις δικαιοδοσίες και τους τομείς που εμπλέκονται στον μετριασμό της μικροβιακής αντοχής ΑΜΡ. Απαιτείται μια πολυδιάστατη προσέγγιση, παρόμοια με το σχέδιο δράσης για τον μετριασμό και την αποκατάσταση της COVID-19 που υποβλήθηκε το 2021".

Ο Λευκός Οίκος προτρέπει τους πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του covid-19

ΗΠΑ: Τα τελευταία ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 προσφέρουν περισσότερη προστασία έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης, επανέλαβαν αξιωματούχοι δημόσιας υγείας σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Τρίτη.

Δήλωση Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για απόφαση ΣτΕ για ανεμβολίαστους

Θάνος Πλεύρης: "Η απόφαση για να τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχει ως στόχο την προστασία της Υγείας των πολιτών και κρίθηκε αρχικά από την Ολομέλεια του ΣτΕ ως μέτρο συνταγματικό.. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεια από την εφαρμογή της αποφασης".

Τα μανιτάρια Enoki συνδέονται με την επιδημία της λιστέριας σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα CDC

Το CDC συνέστησε στους ανθρώπους να καλέσουν αμέσως τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, εάν παρουσιάσουν συμπτώματα ασθένειας Listeria μετά την κατανάλωση μανιταριών enoki.  Ορισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, δύσκαμπτο αυχένα, σύγχυση, απώλεια ισορροπίας και σπασμούς, εκτός από πυρετό και μυϊκούς πόνους σε όσους δεν είναι έγκυοι, δήλωσε το CDC