Πολιτική Υγείας

Καναδάς: Επαρχιακή κυβέρνηση χρηματοδοτεί την υγειονομική περίθαλψη

Καναδάς: Επαρχιακή κυβέρνηση χρηματοδοτεί την υγειονομική περίθαλψη

Καναδάς: Η κυβέρνηση της Μανιτόμπα αναγνωρίζει την κρίσιμη ανάγκη για αύξηση της πρόσληψης και διατήρησης του εργατικού δυναμικού στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ως μέρος της οικονομικής ανάκαμψης της επαρχίας μετά την COVID

Χτες στο Portage la Prairie η κυβέρνηση της Μανιτόμπα (επαρχία του Καναδά) έκανε μια μεγάλη χρηματοδότηση, ανακοινώνοντας την επένδυση άνω των 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε δύο προγράμματα για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της συνολικής έλλειψης προσωπικού στην επαρχία. Ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Εμπορίου Κλιφ Κάλεν, ο υπουργός Υγείας Audrey Gordon και ο Portage MLA Ian Wishart έκαναν την ανακοίνωση στο Lions Prairie Manor.

Κυβέρνηση Μανιτόμπα και υγειονομική περίθαλψη

Μία από τις δύο πρωτοβουλίες που αναφέρθηκαν για χρηματοδότηση ήταν το “Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων”, το οποίο προορίζεται να παρέχει συμβουλευτική σταδιοδρομίας και οικονομική υποστήριξη σε επιλέξιμους κατοίκους της Μανιτόμπας που αναζητούν μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση σε προγράμματα διάρκειας έως δύο ετών. Η χρηματοδότηση για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων είναι διαθέσιμη για φοιτητές που παρακολουθούν εκπαίδευση σε τομείς υγειονομικής περίθαλψης, όπως:

 • βοηθός υγειονομικής περίθαλψης
 • υπάλληλος μονάδας υγείας
 • βοηθός ιατρικού γραφείου
 • τεχνικός φαρμακείου
 • πρακτική νοσηλευτική

Η άλλη πρωτοβουλία για τη λήψη χρηματοδότησης ήταν το “Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για την υγεία των γηγενών ενηλίκων”, το οποίο προσφέρει εκπαίδευση πριν από την απασχόληση, ευκαιρίες δημιουργίας θέσεων εργασίας και πρακτική άσκηση επί πληρωμή. Η κυβέρνηση της Μανιτόμπα προσθέτει ότι αυτό το ολιστικό έργο προσφέρει στα μέλη της αυτόχθονης κοινότητας την ευκαιρία να εξερευνήσουν επαγγέλματα και περιοχές υγειονομικής περίθαλψης υψηλής ζήτησης, όπως:

 • διαχείριση
 • μάγειρας
 • βοηθός διατροφής
 • βοηθός υγειονομικής περίθαλψης
 • αρχεία υγείας
 • νοικοκυριό
 • συντήρηση
 • διαχείριση υλικών
 • βοηθός αναψυχής ή δραστηριοτήτων

Ο MLA Wishart μοιράζεται ότι η κυβέρνηση είναι πάντα ενθουσιασμένη να επενδύει στην υγειονομική περίθαλψη σε ολόκληρη την επαρχία. “Η χρηματοδότηση για τη σημερινή ανακοίνωση θα βοηθήσει πολύ στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στην υγειονομική περίθαλψη καθώς βγαίνουμε από την πανδημία”, λέει ο Wishart. Η υπουργός Υγείας Audrey Gordon καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στην ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι συνήθως έρχεται στο Portage για να μαζέψει φράουλα. Ωστόσο, δεν είχε επιλέξει ακόμα κανένα φέτος.

Έθιξε αυτή τη χρηματοδότηση που διατίθεται για την ενίσχυση του συστήματος υγείας. “Η κυβέρνηση της Μανιτόμπα αναγνωρίζει την κρίσιμη ανάγκη για αύξηση της πρόσληψης και διατήρησης του εργατικού δυναμικού στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ως μέρος της οικονομικής ανάκαμψης της επαρχίας μετά την COVID”, λέει ο Gordon. “Αυτές οι επενδύσεις θα διασφαλίσουν ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Μανιτόμπα θα είναι επαρκώς στελεχωμένο με ένα εξειδικευμένο, αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό που αντικατοπτρίζει τον πληθυσμό της επαρχίας”.

Ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Εμπορίου Κλιφ Κάλεν αναφέρθηκε επίσης στη χρηματοδότηση. “Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης για την Υγεία των Ιθαγενών Ενηλίκων θα βοηθήσουν στην παροχή της εκπαίδευσης και των πόρων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των άμεσων και αναδυόμενων αναγκών εργατικού δυναμικού σε έναν τομέα που εξασθενεί από την πανδημία”, λέει ο Κάλεν. “Αυτό είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση των σημαντικών αναγκών της αγοράς εργασίας του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.”

Η κυβέρνηση σημειώνει ότι το Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για την υγεία των γηγενών ενηλίκων είναι μια πρωτοβουλία συνεργασίας μεταξύ των ιθαγενών κοινοτήτων και του Southern Health-Santé Sud, της υγειονομικής αρχής, η οποία εξυπηρετεί πληθυσμό άνω των 216.000 κατοίκων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κάθε χρόνο 5,5 εκατομ. θάνατοι παγκοσμίως σχετίζονται με τη ρύπανση του αέρα

Καναδάς κορωνοϊός: Η κυβέρνηση επαναφέρει τα τυχαία τεστ Covid-19 στο αεροδρόμιο

Το σύστημα υγείας του Καναδά αντιμετωπίζει προβλήματα

Ο Πρωθυπουργός του Καναδά Τριντό βρέθηκε θετικός στην covid 4 ημέρες μετά τη συνάντηση Μπάιντεν στη Σύνοδος Κορυφής της Αμερικής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Νότια Κορέα επεκτείνει τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Νότια Κορέα: Η χώρα θα συνεχίσει να περιορίζει την είσοδο βραχυπρόθεσμων ταξιδιωτών από την Κίνα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου λόγω ανησυχιών μετά τις διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

ΕΟΔΥ: Συνεργασία με το ΙΗΙ για πρόληψη των λοιμώξεων

Το Ινστιτούτο Βελτίωσης Φροντίδας Υγείας (Institute of Health Care Improvement) πραγματοποίησε τρεις εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα με επίκεντρο την πρόληψη των λοιμώξεων σε χώρους παροχής υγείας.

Κατάθεση τροπολογίας με "δώρα" για την κάλυψη κενών στο σύστημα υγείας από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Σε ό,τι αφορά τις μονάδες ψυχικής υγείας ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προβλέπεται ότι εφόσον είναι χρηματοδοτούμενες από πόρους της Ε.Ε. ή και από εθνικούς πόρους, δεν υποχρεούνται να αναρτούν συμβάσεις με το Δημόσιο μέχρι 150.000 ευρώ εκτός ΦΠΑ στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) και να έχουν την υποχρέωση χρήσης του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).

Μπορούν οι υποχρεωτικές γνωστικές εξετάσεις για τους ηλικιωμένους οδηγούς να βοηθήσουν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων;

Οι σωρευτικές εκτιμώμενες μεταβολές στον αριθμό των συγκρούσεων και των τραυματισμών από τον Μάρτιο του 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2019 ήταν -3.670 και 959, αντίστοιχα. "Τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να ενισχυθούν για τους ηλικιωμένους ποδηλάτες και πεζούς. Θα πρέπει, επίσης, να παρέχουμε στους ηλικιωμένους την απαραίτητη φροντίδα για την προετοιμασία της διακοπής της οδήγησης και ασφαλή, εναλλακτικά μέσα μεταφοράς", δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Haruhiko Inada, Ph.D., μεταδιδακτορικός συνεργάτης στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Bloomberg του Johns Hopkins.