Πολιτική Υγείας

Ιταλία: Τερματίζει την αναστολή στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Ιταλία: Τερματίζει την αναστολή στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Ιταλία: Οι Ιταλοί γιατροί και νοσηλευτές που βρίσκονται σε αναστολή από την εργασία τους επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 πρόκειται να επιστρέψουν στις θέσεις τους σύντομα, σύμφωνα με το νέο υπουργό Υγείας Orazio Schillaci.

Οι Ιταλοί γιατροί και νοσηλευτές που βρίσκονται σε αναστολή από την εργασία τους επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 πρόκειται να επιστρέψουν στις θέσεις τους σύντομα, δήλωσε την Παρασκευή ο νέος υπουργός Υγείας Orazio Schillaci. Η κίνηση αυτή υποκινείται από την ανησυχητική έλλειψη ιατρικού προσωπικού, σε συνδυασμό με τη μείωση των κρουσμάτων Covid-19. Η νέα κυβέρνηση θα ακυρώσει επίσης τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί, όπως πρόσθεσε ο υπουργός.

«Ολοκληρώνεται ένα μέτρο που θα επιτρέψει την επανένταξη στην υπηρεσία του υγειονομικού προσωπικού που υπόκειται σε διαδικασίες αναστολής για μη συμμόρφωση με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό πριν από την ημερομηνία λήξης της αναστολής», ανέφερε σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου. Η Ιταλία ήταν μια από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, με σχεδόν 179.000 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας το 2021 και επέκτεινε τον εμβολιασμό σε όλους άνω των 50 τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Η άρνηση είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή από την εργασία χωρίς αμοιβή για τους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ όσοι ήταν άνω των 50 ετών αντιμετώπισαν πρόστιμα 100 ευρώ. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο υπουργός θεωρεί σκόπιμη τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και θα αναστείλει την καθημερινή δημοσίευση στοιχείων για την εξάπλωση της επιδημίας, τις νοσηλείες και τους θανάτους. Οι πληροφορίες θα δημοσιοποιούνται πλέον σε εβδομαδιαία βάση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πλεύρης: Τα πρόστιμα αναστέλλονται για τους άνω των 60 έως 31/08, δεν καταργούνται

Πλεύρης: Τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη για 4.000 νοσηλευτές

Παγώνη: 5 μέρες καραντίνας δεν αρκούν για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό - Πιέζεται το ΕΣΥ

Πλεύρης: Αν παρθούν νέα μέτρα θα αφορούν ανεμβολίαστους-"Ελεεινά ψεύδη" οι καταγγελίες Γιαννάκου περί VIP ΜΕΘ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας τους αναμένεται να δουν οι γιατροί στο νέο ΕΣΥ

Ταυτόχρονα, εάν η ΝΔ μετατρέψει όλα τα δημόσια νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, όπως ήδη έχει προαναγγείλει, τότε οι γιατροί που θα προσλαμβάνονται δεν θα έχουν μονιμότητα στο ΕΣΥ, αλλά θα υπογράφουν συμβάσεις, επίσης, με συγκεκριμένο χρόνο εργασίας. Οι συμβάσεις έργου αυτές θα αμείβονται βέβαια με πολύ υψηλότερες αποδοχές από ό,τι λαμβάνουν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με σχέση μονιμότητας με το σύστημα.

Επίκειται πρόγραμμα τηλεσυμβουλευτικής για ασθενείς με χρόνια νοσήματα μετά τις εκλογές από το Υπουργείο Υγείας

Στόχος είναι να μπορούν όσοι έχουν χρόνια νοσήματα, να απευθύνονται άμεσα σε γιατρούς για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίζουν. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να αποσυμφορηθούν οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και τα νοσοκομεία από τις συνεχείς επισκέψεις των ασθενών με χρόνια προβλήματα, όταν οι δυσκολίες αυτές θα μπορούσαν να λύνονται και μέσω τηλεσυμβουλευτικής από το σπίτι.

Ο FDA ενέκρινε τελικά το τσιπ Neuralinkτου Έλον Μασκ για δοκιμές σε ανθρώπους. Έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι ανησυχίες;

Ισχυρίστηκε ότι το Neuralink θα μπορούσε να αυξήσει την ανθρώπινη νοημοσύνη δημιουργώντας μια σύνδεση κατ' απαίτηση με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης - επιτρέποντας, για παράδειγμα, βελτιωμένη γνώση μέσω ενισχυμένης μνήμης και βελτιωμένες δεξιότητες μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.

ΕΣΥ Νέα Κατάσταση - Αλλαγές στα νοσοκομεία με πράσινο φως Μητσοτάκη

Ριζικές αλλαγές αναμένεται να φέρει ο νέος Χάρτης Υγείας και στις κλινικές αλλά και γενικότερα στις δομές του ΕΣΥ. Πράγμα που σημαίνει στην πράξη ότι με τον νέο Χάρτη Υγείας θα υπάρξουν τόσο συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όσο και αλλαγή χρήσης σε αρκετές δομές Υγείας.

Δρομολογούνται από το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», νέα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου τους επόμενους μήνες.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται πως θα ξεκινήσουν οι δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις για λιπιδαιμικό και μεταβολικό προφίλ σε 5.706.125 άτομα (30-70 ετών). Σημειώνεται πως η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως, καθώς ένας στους τρεις θανάτους οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές στην Τουρκία με 52%

Εκλογές Τουρκία: Μεγάλος νικητής για 11η φορά αναδείχθηκε στον β΄γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πήρε άνετη νίκη έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.