Πολιτική Υγείας

Ισραήλ: Θα απαιτήσει εξετάσεις COVID για τις αφίξεις ξένων από την Κίνα

Ισραήλ: Θα απαιτήσει εξετάσεις COVID για τις αφίξεις ξένων από την Κίνα

Ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν επιβάλει περιορισμούς σε όλους τους επισκέπτες από την ηπειρωτική Κίνα μετά την απόφαση του Πεκίνου να τερματίσει την υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξη, ωθώντας πολλούς πανηγυρίζοντες Κινέζους να κάνουν σχέδια για ταξίδια στο εξωτερικό. Όμως, η υπηρεσία υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε την Πέμπτη ότι τέτοιοι περιορισμοί δεν δικαιολογούνται στο μπλοκ. Οι Κινέζοι πολίτες έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό στη χώρα τους από τότε που το Πεκίνο σήκωσε τη γέφυρα τον Μάρτιο του 2020.

Ισραήλ: Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα επιβάλει εξετάσεις COVID στους αλλοδαπούς που προτίθενται να ταξιδέψουν από την Κίνα, όπου τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. “Αποφασίστηκε να δοθεί εντολή στις ξένες αεροπορικές εταιρείες να δέχονται ξένους πολίτες σε πτήση από την Κίνα προς το Ισραήλ μόνο εάν έχουν κάνει (αρνητικό) τεστ για COVID”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας Αριέ Ντέρι. Ο υπουργός, μέλος της νέας κυβέρνησης που ορκίστηκε την Πέμπτη, κάλεσε τους Ισραηλινούς να αποφύγουν τα ταξίδια στην Κίνα. Είπε ότι θα ανοίξει ένα κέντρο ελέγχου για την εξέταση των αφίξεων που θα προσφερθούν εθελοντικά.

 

Οι λοιμώξεις από τον κορωνοϊό έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στην Κίνα, κατακλύζοντας τα νοσοκομεία, καθώς ξετυλίγονται οι σκληροί έλεγχοι που τορπίλισαν την οικονομία και προκάλεσαν πανεθνικές διαμαρτυρίες. Ένας αυξανόμενος αριθμός χωρών, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν επιβάλει περιορισμούς σε όλους τους επισκέπτες από την ηπειρωτική Κίνα μετά την απόφαση του Πεκίνου να τερματίσει την υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξη, ωθώντας πολλούς πανηγυρίζοντες Κινέζους να κάνουν σχέδια για ταξίδια στο εξωτερικό. Όμως, η υπηρεσία υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε την Πέμπτη ότι τέτοιοι περιορισμοί δεν δικαιολογούνται στο μπλοκ. Οι Κινέζοι πολίτες έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό στη χώρα τους από τότε που το Πεκίνο σήκωσε τη γέφυρα τον Μάρτιο του 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κίνα Covid: Οι ιατρικές εγκαταστάσεις βρίσκονται ήδη υπό σοβαρή πίεση

Παγκόσμιος συναγερμός λόγω της έκρηξης της COVID στην Κίνα

Η Κίνα αγωνίζεται να εμβολιάσει τους ηλικιωμένους, αλλά πολλοί είναι απρόθυμοι

Η Κίνα σταματά την καραντίνα για τους ταξιδιώτες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τιμολόγια του Ρεύματος - Αλλαγές σε όσα γνωρίζουμε από 1ης Ιανουαρίου - Αναποφάσιστοι οι καταναλωτές

«Και το νέο πράσινο ενιαίο τιμολόγιο έχει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, καθώς αφήνει παντελώς αόριστο το τίμημα και για τον λόγο αυτόν οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, πριν επιλέξουν να μεταβούν σε αυτό ή να επιλέξουν κάποιο από τα άλλα προγράμματα των προμηθευτών» υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών – Ποιότητας Ζωής (ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ) Παναγιώτης Σγούρας.

Υπουργείο Πολιτισμού - Διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής

Είμαστε αντιμέτωποι με το στοίχημα να αποκαταστήσουμε την προσβασιμότητα σε μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, χωρίς να αλλοιωθεί, στο ελάχιστο, ο χαρακτήρας τους. Να μην είναι, δηλαδή, μόνο εύχρηστες οι νέες υποδομές που εγκαταστάθηκαν, αλλά και να συνδέονται αρμονικά με το μνημείο, σεβόμενοι απολύτως τις επιταγές του Αρχαιολογικού Νόμου.

«Ψηφιακός βοηθός» του gov.gr - Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια διοίκηση

«Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που θα βοηθήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα νέα εργαλεία» είπε, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί αυτή η σύνδεση ψηφιακών δεξιοτήτων με τις ανθρωπιστικές σπουδές «η γενιά αυτή θα έχει μειωμένη ικανότητα να ανιχνεύσει» τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Ηπείρου

Ήπειρος ΥΠΕ: Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε νοσοκομεία της Ηπείρου και ενημερώθηκε για την πορεία του εκσυγχρονισμού τους, ενώ παράλληλα πληροφορήθηκε για τυχόν ελλείψεις και προβλήματα.