Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ υγεία: Υπηρεσία υγείας θα δαπανήσει για το «Open for business» 2,5 δις δολλάρια

ΗΠΑ υγεία: Υπηρεσία υγείας θα δαπανήσει για το «Open for business» 2,5 δις δολλάρια

ΗΠΑ υγεία: Ο Οργανισμός Προηγμένων Ερευνητικών Έργων για την Υγεία ανακοίνωσε την πρώτη πρόσκληση υποβολής ερευνητικών προτάσεων.

Ο Οργανισμός Προηγμένων Ερευνητικών Έργων για την Υγεία (ARPA-H), που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο από την κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε την πρώτη πρόσκληση υποβολής ερευνητικών προτάσεων. Ο οργανισμός, εξοπλισμένος με προϋπολογισμό 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, στοχεύει να ταράξει το συμβατικό μοντέλο χρηματοδότησης της βιοϊατρικής έρευνας το οποίο ορισμένοι θεωρούν πολύ αργό και συντηρητικό, χρηματοδοτώντας έργα υψηλού κινδύνου και υψηλής ανταμοιβής.

Το ARPA-H προορίζεται να ακολουθήσει τα βήματα του Οργανισμού Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας των ΗΠΑ (DARPA), το έργο του οποίου έθεσε τα θεμέλια για το σύγχρονο Διαδίκτυο και το GPS. Ωστόσο, οι επικριτές αμφισβήτησαν εάν ένα τέτοιο μοντέλο που βασίζεται στον κίνδυνο θα λειτουργήσει για τις βιοεπιστήμες, ειδικά μετά την ανακοίνωση αξιωματούχων της διοίκησης ότι ο οργανισμός θα στεγαστεί στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ (NIH), έναν πιο συμβατικό χρηματοδότη της βιοϊατρικής έρευνας.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Renee Wegrzyn, μια βιολόγο και πρώην διευθύντρια προγράμματος DARPA, την οποία ο Μπάιντεν επέλεξε ως εναρκτήριο διευθυντή του ARPA-H , καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες και να καθορίσει την ατζέντα του οργανισμού. Ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο οργανισμός θα έχει γραφεία σε τρεις τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες – ένα στην περιοχή της Ουάσιγκτον και δύο άλλα που θα ανακοινωθούν αργότερα φέτος.

Η Wegrzyn μίλησε στο Nature για το τι συμβαίνει στα παρασκήνια και το όραμά της για το μέλλον.

Με το ARPA-H να κλείνει το πρώτο έτος, πώς αισθάνεστε για αυτό; Τι πρόοδο έχει σημειώσει;
Είναι μια πολύ συναρπαστική στιγμή για εμάς. Αισθάνομαι πραγματικά υπέροχα που έχουμε αυτό που μας αρέσει να σκεφτόμαστε ως επιχειρηματική μας ομάδα. Τώρα φέρνουμε τα μέλη της τεχνικής μας ομάδας [όπως οι διαχειριστές προγραμμάτων] ώστε να μπορούν πραγματικά να χτυπήσουν το έδαφος. Έχουμε επιτέλους την κρίσιμη μάζα που μας επέτρεψε να είμαστε ανοιχτοί για επιχειρήσεις.

Είδα ότι το ARPA-H θα έχει τέσσερις περιοχές εστίασης. Πες μου για αυτούς.
Το πρώτο, το μέλλον της επιστήμης της υγείας, αφορά εργαλεία, τεχνολογίες και πλατφόρμες. [Οι άνθρωποι με ρωτούν συχνά] σε ποιες ασθένειες εστιάζει το ARPA-H και τους υπενθυμίζω ότι είμαστε αγνωστικιστές. Μπορεί να προωθήσουμε τους στόχους μιας πρωτοβουλίας όπως το Cancer Moonshot (πρόγραμμα 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την έρευνα του Μπάιντεν), αλλά θα γίνει στο πλαίσιο ενός εργαλείου ή μιας πλατφόρμας.

Η αμερικανική υπηρεσία υγείας δισεκατομμυρίων δολαρίων αποκτά νέο προϊστάμενο — αλλά η κατεύθυνσή της παραμένει σε αδιέξοδο

Οι επεκτάσιμες λύσεις διασφαλίζουν ότι μπορούμε να κλιμακώσουμε ορισμένες από τις θεραπείες και τα διαγνωστικά που σκοπεύουμε να επιδιώξουμε και διασφαλίζουν ότι θα προσεγγίσουμε τον αμερικανικό λαό σε μεγάλη κλίμακα. Πολλές αγροτικές κοινότητες αντιμετωπίζουν πλέον το κλείσιμο νοσοκομείων, και έτσι βρίσκονται πιο μακριά από ένα κέντρο περίθαλψης. Πώς φτάνουμε στην κλίμακα να φέρουμε τεχνολογία και δυνατότητες στα σπίτια των ανθρώπων;

Η προληπτική υγεία είναι να εμποδίζεις τους ανθρώπους να γίνουν ασθενείς αρχικά. Σκεφτείτε την ανίχνευση και τη διάγνωση, αλλά και τις καινοτομίες συμπεριφοράς και κοινωνικών επιστημών που βοηθούν τους ανθρώπους κάνοντας πράγματα όπως η διακοπή του καπνίσματος ή η αποφυγή πραγμάτων που γνωρίζουμε ότι οδηγούν σε ασθένειες μακροπρόθεσμα.

Ο τελικός τομέας, τα ελαστικά συστήματα, είναι η σκέψη σε ένα πολύ ευρύτερο επίπεδο συστημάτων. Ποια είναι τα πράγματα που μπορούμε να ενσωματώσουμε για να μας βοηθήσουν να είμαστε ανθεκτικοί απέναντι στην επόμενη πανδημία, οικονομική κρίση ή κλιματική κρίση. Αυτές είναι οι επενδύσεις που απλώς δεν έχουμε δει ακόμη σε κλίμακα σε άλλα τμήματα της κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδιάζει ανανέωση του συστήματος μεταμόσχευσης οργάνων

CDC: Η XBB.1.5 υπεύθυνη για το 90% των λοιμώξεων στις ΗΠΑ

Οι ομοσπονδιακοί επιδιώκουν να περιορίσουν τις συνταγές τηλεϋγείας για ορισμένα φάρμακα

Μπάιντεν: Η απαγόρευση συμφωνιών μη ανταγωνισμού θα έχει μεγάλες επιπτώσεις

Ο Μπάιντεν επεκτείνει την προστασία απέλασης για τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ εν μέσω "αυξανόμενης καταστολής" στην Κίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έρχονται τα Ψηφιακά ραντεβού στα Κέντρα Υγείας & στα Νοσοκομεία

Εξάλλου, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσφατα, θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο».

Νέο ΕΣΥ Διοικητές: Ποιες αλλαγές έρχονται στις διοικήσεις των νοσοκομείων μετά τις εκλογές

Τα πτυχία θα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο με την προϋπόθεση αυτά να συνάδουν με το αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων Η εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις σε Μονάδες Υγείας της χώρας μας είτε του εξωτερικού Οι manager θα έχουν συμβόλαιο για επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως, αύξηση κερδών μέσω αξιοποίησης χώρων μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούν, δηλαδή, να στήνουν και επιχειρήσεις εντός του νοσοκομείου που θα αυξάνουν τα έσοδα, όπως ανθοπωλεία, εστιατόρια κ.λ.π. στα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα.

Πάγωμα ή διόρθωση; Η κάλυψη της προληπτικής περίθαλψης στις ΗΠΑ σε σταυροδρόμι

"Εάν μελλοντικές δικαστικές αποφάσεις επαναφέρουν τις προληπτικές υπηρεσίες που έχουν επιλεγεί από αυτούς τους δύο πρόσθετους οργανισμούς στην εξέταση, τότε η πιθανότητα διακομματικής υποστήριξης για την ψήφιση νομοθεσίας που θα διασφαλίζει την κάλυψη χωρίς κόστος αυτών των βασικών προληπτικών υπηρεσιών γίνεται ακόμη λιγότερο πιθανή", δήλωσε ο Fendrick. "Και αυτό θα αυξήσει τον κίνδυνο φραγμών στην περίθαλψη και την επακόλουθη ανισότητα".