Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Οδηγίες CDC: Πώς να γιορτάσετε με ασφάλεια τις αργίες του 2021

ΗΠΑ Οδηγίες CDC: Πώς να γιορτάσετε με ασφάλεια τις αργίες του 2021

Όλοι, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που είναι πλήρως εμβολιασμένα, απαιτείται να φορούν μάσκα ενώ βρίσκονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν απαιτείται να φορούν μάσκα.

ΗΠΑ Οδηγίες CDC: Οι προφυλάξεις για την πανδημία της COVID-19 θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά Καθώς πλησιάζει η περίοδος των εορτών του 2021 και η πανδημία της COVID-19 εκτείνεται, οι οικογένειες και οι φίλοι θα καθορίσουν και πάλι εάν – και πώς – θα συγκεντρωθούν με ασφάλεια. Σε ενημερωμένες οδηγίες, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έχουν συστήσει διάφορους τρόπους για να γιορτάσουν τις γιορτές και να προστατεύσουν την υγεία των Αμερικανών και των αγαπημένων τους.

«Επειδή πολλές γενιές τείνουν να συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τις γιορτές, ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο COVID-19 και να διατηρήσετε την οικογένεια και τους φίλους σας ασφαλέστερους είναι να εμβολιαστείτε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις», έγραψε η υπηρεσία την περασμένη εβδομάδα.

Το CDC παρείχε μερικές πρόσθετες μεθόδους για να απολαύσετε με ασφάλεια τις γιορτές. Ενώ ο οργανισμός συνιστά τη χρήση μάσκας τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους για τους μη εμβολιασμένους, όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι συνιστάται να φορούν καλά τοποθετημένη μάσκα σε δημόσιους εσωτερικούς χώρους σε κοινότητες με σημαντική έως υψηλή μετάδοση.

Οι Αμερικανοί έχουν εντολή να αποφεύγουν τους πολυσύχναστους χώρους ή τους χώρους που δεν αερίζονται καλά και να μην φιλοξενούν ή να παρευρίσκονται σε μια συγκέντρωση εάν αισθάνονται άρρωστοι ή έχουν συμπτώματα COVID-19. Επιπλέον, όσοι εμφανίζουν συμπτώματα της COVID-19 ή που είχαν στενή επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί, θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις, λέει το CDC.

Χιλιάδες άνθρωποι ταξιδεύουν στα σπίτια τους για τις διακοπές κάθε χρόνο – αν και οι αριθμοί έχουν μειωθεί από την αρχή της πανδημίας. Το CDC συνιστά τα άτομα που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί πλήρως να μην ταξιδεύουν.

Εάν τα άτομα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα πρέπει να ταξιδέψουν, οι οδηγίες του CDC λένε ότι πρέπει να υποβληθείτε σε τεστ ιού μία έως τρεις ημέρες πριν από το ταξίδι, αποφύγετε το πλήθος και την κοινωνική απόσταση, χρησιμοποιήστε απολυμαντικό χεριών ή πλύνετε συχνά τα χέρια, φορέστε μάσκα, δοκιμάστε τεστ ιού τρεις έως πέντε ημέρες μετά το ταξίδι και παραμονή στο σπίτι και αυτοκαραντίνα για μια ολόκληρη εβδομάδα μετά το ταξίδι ή 10 ημέρες μετά το ταξίδι, χωρίς τεστ.

Όλοι, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που είναι πλήρως εμβολιασμένα, απαιτείται να φορούν μάσκα ενώ βρίσκονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν απαιτείται να φορούν μάσκα.

Τέλος, εάν συγκεντρώνεστε με μια ομάδα ανθρώπων από διαφορετικά νοικοκυριά ή διαφορετικά μέρη της χώρας, η υπηρεσία λέει ότι πρέπει να ληφθούν πρόσθετες προφυλάξεις πριν από τη συγκέντρωση. «Δουλεύοντας μαζί, μπορούμε να απολαύσουμε ασφαλέστερες διακοπές, να ταξιδέψουμε και να προστατεύσουμε τη δική μας υγεία καθώς και την υγεία της οικογένειας και των φίλων μας», ανέφερε η υπηρεσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να γιορτάσετε με ασφάλεια τις φετινές - ιδιαίτερες- γιορτές σύμφωνα με τα CDC

Πώς να γιορτάσετε το Halloween χωρίς τραυματισμούς

Οι κρίσιμες ημέρες των Χριστουγέννων - Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ

Πώς να παραμείνετε υγιείς τις γιορτές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους άνω των 60, διαφορετικά πρόστιμο 100 ευρώ/μήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας άνω των 60. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Μέχρι τις 16/01 θα πρέπει να εμβολιαστούν. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι, διευρκίνισε ο Πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως διαφορετικά θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα ο οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Όπως είπε, δια νόμου, τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία της επικράτειας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.