Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν επεκτείνει την προστασία απέλασης για τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ εν μέσω “αυξανόμενης καταστολής” στην Κίνα

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν επεκτείνει την προστασία απέλασης για τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ εν μέσω “αυξανόμενης καταστολής” στην Κίνα

Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος μοιράστηκε ότι 1.200 πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται πλέον πίσω από τα κάγκελα και πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί με άλλες κατηγορίες σε σχέση με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

ΗΠΑ: Στους δικαιούχους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ θα χορηγηθεί άδεια εργασίας για δύο επιπλέον χρόνια και αναστολή απέλασης. Ο πρόεδρος Μπάιντεν παρέτεινε το πρόγραμμα Αναβολής Αναγκαστικής Αναχώρησης (DED), το οποίο προστατεύει τους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ στις ΗΠΑ από την απέλαση, λόγω της “αυξημένης καταστολής” από την κινεζική κυβέρνηση, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τη λήξη του. “Με την ενέργεια αυτή, αποδεικνύουμε και πάλι την ισχυρή υποστήριξη του προέδρου Μπάιντεν προς τον λαό του Χονγκ Κονγκ, απέναντι στην αυξανόμενη καταστολή από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. “Συνεχίζουμε να αντιτιθέμεθα σθεναρά στη χρήση του νόμου εθνικής ασφάλειας από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για να αρνηθεί στο λαό του Χονγκ Κονγκ τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες του, να υπονομεύσει την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ και να ροκανίσει τις εναπομείνασες δημοκρατικές διαδικασίες και θεσμούς του Χονγκ Κονγκ”.

Η διετής παράταση του προγράμματος σημαίνει ότι οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ που διαφορετικά θα απελαύνονταν επειδή παρέβησαν τη διάρκεια της αρχικής τους βίζας μπορούν να παραμείνουν στις ΗΠΑ μέχρι τις 26 Ιανουαρίου 2025 χωρίς να απελαθούν. Αυτή η παράταση της DED σχεδιάστηκε για τους επιλέξιμους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ που ανησυχούν για την επιστροφή τους στο Χονγκ Κονγκ με προσωρινό ασφαλές καταφύγιο στις ΗΠΑ. Οι δικαιούχοι DED είναι επίσης επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση για άδεια εργασίας εντός των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης διαμονής τους. Σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ (USCIS), ο Μπάιντεν μπορεί να παρατείνει την DED κατά την κρίση του. Ο Μπάιντεν επέκτεινε για πρώτη φορά το πρόγραμμα DED στους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ στις 5 Αυγούστου 2021, γεγονός που ανέβαλε την απέλαση των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ για 18 μήνες. Τότε, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ήθελαν να επεκτείνουν την προστασία των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ από την επιβολή από την Κίνα του νόμου περί εθνικής ασφάλειας (NSL).  “Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί σε μια εξωτερική πολιτική που ενώνει τις δημοκρατικές μας αξίες με τους στόχους της εξωτερικής μας πολιτικής, η οποία επικεντρώνεται στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλον τον κόσμο” δήλωσε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του στις 5 Αυγούστου. Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξέδωσε για πρώτη φορά την αναστολή απέλασης τον Αύγουστο του 2021, λόγω ανησυχιών για τη “σημαντική διάβρωση” των δικαιωμάτων και των ελευθεριών στο Χονγκ Κονγκ.

Η κινεζική κυβέρνηση κινήθηκε για να καταπνίξει την αντιπολίτευση μετά τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ το 2019 κατά ενός προτεινόμενου νόμου που επέτρεπε τις εκδόσεις στην ηπειρωτική Κίνα. Στο πλαίσιο του νόμου περί εθνικής ασφάλειας, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον Ιούνιο του 2020, η αστυνομία κατέστειλε την αντιπολίτευση εναντίον πολιτικών, ακτιβιστών και διαδηλωτών. Αλλαγές έγιναν επίσης στους εκλογικούς νόμους του Χονγκ Κονγκ, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των άμεσα εκλεγμένων βουλευτών και να δοθεί σε μια επιτροπή που είναι σε μεγάλο βαθμό φιλοπεκινεζική το περιθώριο να διορίζει νομοθέτες ευθυγραμμισμένους με την κυβέρνηση της ηπειρωτικής χώρας. Ο Liu Pengyu, εκπρόσωπος της πρεσβείας της Κίνας στην Ουάσιγκτον, ανέφερε σε δήλωσή του ότι η κίνηση της κυβέρνησης Biden εξέθεσε περαιτέρω την “σκοτεινή πρόθεση” των Ηνωμένων Πολιτειών να υπονομεύσουν τη σταθερότητα στο Χονγκ Κονγκ και να “περιορίσουν την ανάπτυξη της Κίνας”. “Καλούμε τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ”, δήλωσε. Από τότε που η Κίνα επέβαλε τον νόμο για την εθνική ασφάλεια, τουλάχιστον 150 πολιτικοί της αντιπολίτευσης, ακτιβιστές και διαδηλωτές έχουν τεθεί υπό κράτηση με πολιτικά κίνητρα, συμπεριλαμβανομένων της απόσχισης, της ανατροπής, των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων και της σύμπραξης με ξένη χώρα ή εξωτερικά στοιχεία, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Επιπλέον, ο Λευκός Οίκος μοιράστηκε ότι 1.200 πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται πλέον πίσω από τα κάγκελα και πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί με άλλες κατηγορίες σε σχέση με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Νότια Κορέα επεκτείνει τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ καταδικάζει πέντε άτομα για εξέγερση εξαιτίας παιδικών βιβλίων

Αίρονται οι περιορισμοί στη μεγαλύτερη δοκιμή ασφαλείας του Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ μειώνει την καραντίνα Covid για τις αφίξεις

Το Χονγκ Κονγκ απαγορεύει το φαγητό στην ετήσια έκθεση τροφίμων λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ προχώρησε σε πολλαπλές συλλήψεις καθώς οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Τιενανμέν απαγορεύτηκαν

«Η Covid δεν πρόκειται να ζήσει μαζί μας για πάντα, σε κάποιο στάδιο θα είναι υπό έλεγχο», είπε o Επόμενος Ηγέτης του Χονγκ Κονγκ, Τζον Λi σε δημοσιογράφους

Χονγκ Κονγκ: Όταν οι διαδηλώσεις σημαδεύουν ανθρώπινες ψυχές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aυξημένο τέλος μη προσέλευσης παρακινεί τους ασθενείς να προσέρχονται στα ραντεβού υγειονομικής περίθαλψης;

"Τα τέλη μη προσέλευσης δεν έχουν εισαχθεί σε δημόσια νοσοκομεία στη Δανία, μέχρι σήμερα", λέει ο Fystro. "Θα κάνουμε επίσης μια έρευνα όπου θα ρωτήσουμε πώς αντιλαμβάνεται ένα δείγμα του πληθυσμού το τέλος μη προσέλευσης, προτού κάνουμε μια ηθική ανάλυση των συστημάτων τέλους μη προσέλευσης".

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.