Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Johnson & Johnson: Διερεύνηση αναφορών για επικίνδυνους θρόμβους αίματος “παγώνει” τους εμβολιασμούς

ΗΠΑ Johnson & Johnson: Διερεύνηση αναφορών για επικίνδυνους θρόμβους αίματος “παγώνει” τους εμβολιασμούς

Τόσο τα προϊόντα J&J όσο και AstraZeneca είναι εμβόλια ιικού φορτίου φορέα. Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για θρόμβους μετά τον εμβολιασμό σε άτομα που έχουν λάβει είτε εμβόλια Pfizer είτε Moderna οι οποίες βασίζονται στην τεχνολογία mRNA, δήλωσε ο Marks.

ΗΠΑ Johnson & Johnson: Περισσότερες από 6,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου J&J έχουν χορηγηθεί στις ΗΠΑ. Αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ προτείνουν μια «παύση» στη χορήγηση του εμβολίου COVID-19 Johnson & Johnson μίας δόσης για τη διερεύνηση αναφορών για δυνητικά επικίνδυνους θρόμβους αίματος. Περισσότερες από 6,8 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου J&J έχουν χορηγηθεί στις Η.Π.Α., η συντριπτική πλειονότητα των οποίων χωρίς ήπιες παρενέργειες. Αλλά σε κοινή δήλωση την Τρίτη, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δήλωσαν ότι ερευνούσαν ασυνήθιστους θρόμβους σε έξι γυναίκες που εμφανίστηκαν έξι έως 13 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Οι θρόμβοι εμφανίστηκαν σε φλέβες που διοχετεύουν αίμα από τον εγκέφαλο και εμφανίστηκαν μαζί με χαμηλά αιμοπετάλια.

Και οι έξι περιπτώσεις ήταν σε γυναίκες ηλικίας 18 έως 48 ετών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη, ο Δρ. Peter Marks, διευθυντής του Κέντρου Βιολογίας της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων  FDA, δήλωσε ότι οι αναφορές μοιάζουν με έναν σπάνιο ασυνήθιστο τύπο διαταραχής πήξης που οι ευρωπαϊκές αρχές λένε ότι πιθανώς συνδέεται με άλλο εμβόλιο COVID-19 που δεν έχει ακόμη εκκαθαριστεί στις ΗΠΑ από την AstraZeneca. Τόσο τα προϊόντα J&J όσο και AstraZeneca είναι εμβόλια ιικού φορτίου φορέα. Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για θρόμβους μετά τον εμβολιασμό σε άτομα που έχουν λάβει είτε εμβόλια Pfizer είτε Moderna οι οποίες βασίζονται στην τεχνολογία mRNA, δήλωσε ο Marks. “Διστάζω να το ονομάσω κλασσική επίδραση, αλλά είναι προφανές… ότι αυτό που συμβαίνει με τα εμβόλια J&J μοιάζει πολύ με αυτό που έχω δει με τα AstraZeneca”, είπε.

Τα ομοσπονδιακά κανάλια διανομής των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των ιστότοπων μαζικού εμβολιασμού, θα σταματήσουν τη χρήση της λήψης J&J και αναμένεται να ακολουθήσουν πολιτείες και άλλοι πάροχοι.

Τα άλλα δύο εγκεκριμένα εμβόλια από τη Moderna και τη Pfizer αποτελούν το τεράστιο μερίδιο των εμβολιασμών COVID-19 που χορηγούνται στις ΗΠΑ και δεν επηρεάζονται από την παύση.

Το εμβόλιο μίας δόσης έχει εγκριθεί στον Καναδά, αλλά η χώρα δεν έχει ακόμη λάβει δόσεις. «Αφθονία της προσοχής»

Η συμβουλευτική επιτροπή για τις πρακτικές ανοσοποίησης των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC θα συναντηθούν την Τετάρτη για να συζητήσουν τις περιπτώσεις και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA ξεκίνησε επίσης έρευνα για την αιτία των θρόμβων και των χαμηλών αριθμών αιμοπεταλίων.

“Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, προτείνουμε μια παύση στη χρήση αυτού του εμβολίου με μεγάλη προσοχή”, δήλωσε η Δρ Anne Schuchat, κύρια αναπληρωτής διευθυντής των CDC και ο Marks σε κοινή δήλωση.

“Δεν έχουμε οριστική πιθανή αιτία”, δήλωσε ο Marks. “Πρόκειται για μια ανοσοαπόκριση που εμφανίζεται πολύ, πολύ σπάνια μετά τη λήψη του εμβολίου από ορισμένα άτομα.

Αυτή η ανοσοαπόκριση οδηγεί σε ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων και εξαιρετικά σπάνια σε θρόμβους αίματος.”

Ερωτηθείς εάν ανησυχεί ότι αυτή η παύση θα προκαλέσει διστακτικότητα στο εμβόλιο, η Schuchat είπε ότι αυτό το προσωρινό μέτρο είναι για τη διασφάλιση των ασθενών και την ειδοποίηση των κλινικών για πιθανές παρενέργειες.

Είπε ότι τα CDC παραμένουν προσηλωμένα σε μια «ισχυρή» εκστρατεία εμβολιασμού και, μετά από την αναθεώρηση της συμβουλευτικής επιτροπής, οι εμβολιασμοί J&J ενδέχεται να επαναληφθούν σε ορισμένες ομάδες.

“Το μήνυμα στους ασθενείς είναι να πάρουν εμβόλια που είναι διαθέσιμα σε αυτούς, επειδή οι κίνδυνοι από την πανδημία είναι σημαντικοί”, δήλωσε η Janet Woodcock, αναπληρωτής διευθύντρια των CDC.

“Η κυβέρνηση το εξετάζει πραγματικά πολύ προσεκτικά, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται σωστά τα προβλήματα ασφάλειας. “Πρέπει να επαναλάβουμε ότι έχουμε δεσμευτεί στον εμβολιασμό. Πιστεύουμε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για να τεθεί υπό έλεγχο αυτή η πανδημία”, δήλωσε η Woodcock.

Τα CDC και η FDA συνιστούν στα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο J&J που αντιμετωπίζουν σοβαρό πονοκέφαλο, κοιλιακό άλγος, πόνο στα πόδια ή δύσπνοια εντός τριών εβδομάδων μετά τη λήψη του εμβολίου, να επικοινωνήσουν με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Αν και είναι φυσιολογικό τα άτομα να παρουσιάζουν συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη μία ή δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό, δήλωσε ο Marks, οι κλινικοί γιατροί θα πρέπει να ανησυχούν περισσότερο για τους ασθενείς που αναφέρουν σοβαρό πόνο μια εβδομάδα έως 10 ημέρες μετά την ένεση.

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ προειδοποίησαν τους γιατρούς να μην χρησιμοποιήσουν μια τυπική θεραπεία θρόμβου, την ηπαρίνη που αραιώνει το αίμα. “Σε αυτό το πλαίσιο, η χορήγηση ηπαρίνης μπορεί να είναι επικίνδυνη και πρέπει να δοθούν εναλλακτικές θεραπείες”, ανέφεραν οι FDA και CDC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson -Πότε ανοίγει το πρόγραμμα για 50άρηδες και ευπαθείς

Πώς λειτουργούν τα εμβόλια Pfizer-BioNTech και Moderna

Σταματά τον εμβολιασμό από την AstraZeneca η Νότια Αφρική

AstraZeneca εμβόλιο: Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα των κλινικών δοκιμών [vid]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από Τετάρτη 14/06 ανοίγουν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια για τους 18-24

Μάριος Θεμιστοκλέους: Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, από την ερχόμενη Τετάρτη 14/06 ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τους πολίτες 18 – 24 ετών.

Μαρία Θεοδωρίδου: "Ναι" στη δεύτερη δόση με AstraZeneca - Μόνο για τους άνω των 60 η πρώτη δόση

Μαρία Θεοδωρίδου: H Eπιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε ηλικίες άνω των 60 ετών, ανέφερε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19. Επιπλέον, η κα Θεοδωρίδου ανέφερε ότι παραμένει η σύσταση της Επιτροπής για τη δεύτερη δόση στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση AstraZeneca, δεδομένου ότι ο κίνδυνος της σπάνιας ανεπιθύμητης ενέργειας θρόμβωσης με θρομβοπενία είναι εξαιρετικά σπάνιος στη δεύτερη δόση.

Μετά την Τρίτη, οι επιχειρήσεις στην Καλιφόρνια δεν θα χρειαστεί να περιορίσουν τον αριθμό των πελατών που έχουν ή χρειάζονται κοινωνική απομάκρυνση.

Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως δεν απαιτείται να καλύπτονται, αλλά τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα πρέπει να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους.

Η Νότια Ασία ζηούν εμβόλια από΄Κίνα και ρωσία λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων της

Μια αποστολή Pfizer έφτασε επίσης στην Ντάκα την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Covax, ενός προγράμματος που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη διανομή εμβολίων σε φτωχότερα έθνη.

Κορωνοϊός: Τα σημεία δωρεάν ελέγχου για τη Δευτέρα 14/6

ΕΟΔΥ Κορωνοϊός: Σε 135 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, θα βρίσκονται αύριο, Δευτέρα 14 Ιουνίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Σύσταση για πλήρη εμβολιασμό των εργαζομένων πρώτης γραμμής από το Υπουργείο Υγείας Ινδίας

Τα νέα έρχονται για μια παραλλαγή κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και συνδέθηκε με το 6% των λοιμώξεων στις ΗΠΑ και έχει γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να εξαπλωθεί πιο εύκολα από το αρχικό στέλεχος και θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας, δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci

Ο Καναδάς δεν θα εκδώσει 300.000 δόσεις εμβολίου Johnson & Johnson

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια «κάθε μελλοντικής προμήθειας εμβολίων» από την εγκατάσταση, η Health Canada δήλωσε ότι σχεδιάζει επιτόπια επιθεώρηση στο εργοστάσιο αυτό το καλοκαίρι. «Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η επιθεώρηση, ο Καναδάς δεν θα δέχεται κανένα προϊόν ή συστατικά που κατασκευάζονται σε αυτόν τον χώρο», δήλωσε η Health Canada.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ προσπαθούν να επεκτείνουν την κάλυψη εμβολιασμού covid -19 μεταξύ των εφήβων.

Η Beer είπε ότι πολλοί παιδίατροι σε εθνικό επίπεδο έχουν εκφράσει μια σταθερή τάση σε ασθενείς που παρουσιάζουν παρατεταμένα συμπτώματα μετά τη μόλυνση με COVID-19, επίσης γνωστή ως μακρά COVID, υπογραμμίζοντας τη σημασία των εμβολίων σε αυτήν την νεότερη ηλικιακή ομάδα.