Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ: Ηγούνται νέων δεσμεύσεων για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών

ΗΠΑ: Ηγούνται νέων δεσμεύσεων για την καταπολέμηση του υποσιτισμού των παιδιών

Η Power δήλωσε ότι μια πλήρης πορεία των θεραπευτικών πακέτων διαρκεί αρκετές εβδομάδες και απαιτεί παρακολούθηση από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας, ενώ η θεραπεία κοστίζει λίγο περισσότερο από 100 δολάρια ανά παιδί.

ADMAN

ΗΠΑ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγήθηκαν την Τετάρτη των υποσχέσεων για 280 εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του παιδικού υποσιτισμού μέσω της προμήθειας έτοιμων προς κατανάλωση πακέτων σε έθνη που υποφέρουν από οξεία έλλειψη τροφίμων. Σε εκδήλωση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης υποσχέθηκε 200 εκατομμύρια δολάρια από τα συνολικά 280 εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο εκδήλωσης με τη UNICEF για να σταματήσει η παιδική σπατάλη και το χαμηλό βάρος προς ύψος που προκαλείται από την κακή διατροφή.

“Η αλήθεια είναι ότι η σπατάλη είναι θεραπεύσιμη”, δήλωσε η επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών (USAID) Σαμάνθα Πάουερ.

“Οι σύνθετες περιπτώσεις απαιτούν πιο εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα, αλλά για τις απλές περιπτώσεις που εντοπίζονται νωρίς, η θεραπεία είναι οικονομικά αποδοτική και μπορεί να γίνει στο σπίτι”, είπε.

“Ωστόσο, μόνο το ένα τρίτο των παιδιών που πάσχουν από σπατάλη λαμβάνουν σήμερα τη θεραπεία που χρειάζονται.

Και με περισσότερη χρηματοδότηση, καλύτερα συστήματα παροχής και βελτιωμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, μπορούμε να δώσουμε στις κοινότητες τη δυνατότητα να σώσουν τη ζωή των παιδιών τους”.

Τα λεγόμενα έτοιμα προς χρήση θεραπευτικά τρόφιμα είναι πάστες υψηλής διατροφικής αξίας που χορηγούνται σε παιδιά που υποφέρουν από σοβαρή σπατάλη.

Εφευρέθηκαν από τον Γάλλο ερευνητή Andre Briend, μπορούν να καταναλωθούν άμεσα και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η Power δήλωσε ότι μια πλήρης πορεία των θεραπευτικών πακέτων διαρκεί αρκετές εβδομάδες και απαιτεί παρακολούθηση από έναν εργαζόμενο στον τομέα της υγείας, ενώ η θεραπεία κοστίζει λίγο περισσότερο από 100 δολάρια ανά παιδί.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε επίσης με μη κυβερνητικές οργανώσεις και τη Σενεγάλη, πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε νέα χρηματοδότηση ύψους 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της παγκόσμιας επισιτιστικής ανασφάλειας.

Οι ελλείψεις τροφίμων έχουν επιδεινωθεί από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έναν σημαντικό εξαγωγέα σιτηρών, ενώ η Σομαλία απειλείται από λιμό μετά από διαδοχικές αποτυχημένες εποχές βροχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι διατροφικές δεσμεύσεις του ΠΟΥ ενόψει 2025

Ποιος παράγοντας απειλεί παγκοσμίως την υγεία των παιδιών;

Τα βακτήρια της φυματίωσης και η εξάπλωσή τους

ΣΟΚ! Σε εννέα στις δέκα χώρες οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν διατροφικά προβλήματα

Αντιμέτωπη η Υεμένη με τη χειρότερη επιδημία χολέρας στον κόσμο

Τα προβλήματα υγείας των παιδιών των προσφύγων

Ανακάλυψαν τον τρόπο για να αντιμετωπίσουν τον υποσιτισμό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Σαγκάη πλήττεται από διαδηλώσεις για την Covid καθώς η οργή εξαπλώνεται

Κίνα: Οι διαμαρτυρίες κατά των αυστηρών περιορισμών της Κίνας για την COVID-19 εξαπλώθηκαν στην Σαγκάη, σχεδόν τρία χρόνια μετά την πανδημία, με ένα νέο κύμα οργής που πυροδότησε μια φονική πυρκαγιά στα δυτικά της χώρας.

Σχέση μεταξύ της συγκέντρωσης SARS-CoV-2 στα υγρά απόβλητα και της σωρευτικής επίπτωσης κατά τη διάρκεια των κυμάτων πανδημίας

"Το μαθηματικό μοντέλο που βασίζεται σε δεδομένα υγρών αποβλήτων έδειξε καλή συσχέτιση με τα σωρευτικά κρούσματα και μας επέτρεψε να προβλέψουμε την επίπτωση του SARS-CoV-2 σε μία εβδομάδα, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία σε καταστάσεις στις οποίες το σύστημα επιδημιολογικής παρακολούθησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως".

12.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται απλήρωτοι φροντιστές κάθε μέρα

Ηνωμένο Βασίλειο: Μέσα σε ένα χρόνο, περισσότεροι από 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται μη αμειβόμενοι φροντιστές για έναν ηλικιωμένο, ανάπηρο ή σοβαρά άρρωστο συγγενή ή φίλο.

Οι εμπειρογνώμονες συνιστούν τη χρήση των πόρων της COVID-19 για την αντιμετώπιση της "σιωπηλής πανδημίας" της μικροβιακής αντοχής

"Μια αποτελεσματική αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής ΑΜΡ απαιτεί την προσέγγιση "Μία υγεία" που λαμβάνει υπόψη τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπων, ζώων και περιβάλλοντος, καθώς και συντονισμένη δράση σε όλες τις επαρχίες και τα εδάφη, τις δικαιοδοσίες και τους τομείς που εμπλέκονται στον μετριασμό της μικροβιακής αντοχής ΑΜΡ. Απαιτείται μια πολυδιάστατη προσέγγιση, παρόμοια με το σχέδιο δράσης για τον μετριασμό και την αποκατάσταση της COVID-19 που υποβλήθηκε το 2021".

Ο Λευκός Οίκος προτρέπει τους πολίτες να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του covid-19

ΗΠΑ: Τα τελευταία ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 προσφέρουν περισσότερη προστασία έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης, επανέλαβαν αξιωματούχοι δημόσιας υγείας σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Τρίτη.

Δήλωση Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για απόφαση ΣτΕ για ανεμβολίαστους

Θάνος Πλεύρης: "Η απόφαση για να τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχει ως στόχο την προστασία της Υγείας των πολιτών και κρίθηκε αρχικά από την Ολομέλεια του ΣτΕ ως μέτρο συνταγματικό.. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεια από την εφαρμογή της αποφασης".

Τα μανιτάρια Enoki συνδέονται με την επιδημία της λιστέριας σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα CDC

Το CDC συνέστησε στους ανθρώπους να καλέσουν αμέσως τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, εάν παρουσιάσουν συμπτώματα ασθένειας Listeria μετά την κατανάλωση μανιταριών enoki.  Ορισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, δύσκαμπτο αυχένα, σύγχυση, απώλεια ισορροπίας και σπασμούς, εκτός από πυρετό και μυϊκούς πόνους σε όσους δεν είναι έγκυοι, δήλωσε το CDC