Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Covid-19: Το απρόβλεπτο κόστος της εντολής στρατιωτικού εμβολίου

ΗΠΑ Covid-19: Το απρόβλεπτο κόστος της εντολής στρατιωτικού εμβολίου

Η ζημιά στην εθνική ασφάλεια από την απομάκρυνση των μελών της υπηρεσίας επειδή αντιτίθενται στο εμβόλιο είναι ανυπολόγιστη.

ΗΠΑ Covid-19: Η εκκαθάριση των μη εμβολιασμένων θα αφήσει τους εμβολιασμένους να αμφισβητούν τους ηγέτες τους και θα κάνει τη στρατιωτική θητεία πολύ λιγότερο ελκυστική Μέχρι στιγμής, τρεις κλάδοι του στρατού – το Ναυτικό, η Πολεμική Αεροπορία και το Σώμα Πεζοναυτών – έχουν απολύσει περισσότερα από 650 μέλη λόγω της αντίρρησής τους στην εντολή του Υπουργείου Άμυνας για τα εμβόλια. Ο Στρατός ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ενταχθεί σύντομα σε αυτούς τους κλάδους.

Η εκδίωξη εκατοντάδων, ενδεχομένως χιλιάδων, μελών του στρατού λόγω των πεποιθήσεών τους δεν είναι μόνο καταστροφική για το ηθικό των στρατευμάτων, αλλά βλάπτει επίσης τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας.

Ο στρατηγός Jimmy Doolittle, ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος του θρυλικού Doolittle Raid, είπε το περίφημο «δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από την καρδιά ενός εθελοντή».

Ο στρατηγός Jimmy Doolittle αναφερόταν στα εκατομμύρια των Αμερικανών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να υπηρετήσουν μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ που βύθισε την Αμερική στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Jimmy Doolittle κατάλαβε ότι ένας στρατός που αποτελείται από εκείνους που υπηρετούν λόγω της αγάπης τους για την πατρίδα είναι πολύ ανώτερος από έναν στρατευμένο στρατό.

Σήμερα, η Αμερική εξακολουθεί να έχει μια αποκλειστικά εθελοντική δύναμη. Πράγματι, οι νέοι πατριώτες συνεχίζουν να είναι η ψυχή του στρατού μας.

Πολλοί αναφέρουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις ως το κύριο κίνητρο για να ενταχθούν.

Αλλά αν οι ηγέτες του έθνους μας συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στην πολιτική πάνω απ’ όλα και να εκπληρώνουν την υπόσχεσή τους να εκδιώξουν μέλη του στρατού λόγω των πεποιθήσεών τους, διατρέχουμε σοβαρό κίνδυνο να χάσουμε αυτή την ψυχή.

Το μήνυμα από το Πεντάγωνο είναι ξεκάθαρο: αν δεν κάνεις το εμβόλιο, είσαι ανάξιος να υπηρετήσεις.

Η εκκαθάριση που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη θα καταστρέψει τον στρατό, αφήνοντας όσους αναγκάστηκαν να εμβολιαστούν να αμφισβητούν τους ηγέτες τους και να κάνει τη στρατιωτική θητεία πολύ λιγότερο ελκυστική για τους γιους και τις κόρες της Αμερικής. Τα αποτελέσματα της εκκαθάρισης δεν είναι μόνο καταστροφικά για το ηθικό, αλλά μπορούμε να περιμένουμε μια μετρήσιμη μείωση της ετοιμότητας που θα βλάψει την εθνική ασφάλεια της Αμερικής.

Το ρητό “η ελευθερία δεν είναι δωρεάν” είναι πιο ακριβές από ό,τι μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κοστίζει περίπου 15.000 $ για την επιτυχή στρατολόγηση ενός κατάλληλου ατόμου για να ενταχθεί στον στρατό.

Στη συνέχεια κοστίζει άλλα 50.000 έως 75.000 δολάρια για την εκπαίδευση, τον εξοπλισμό και την προετοιμασία τους για υπηρεσία, ανάλογα με το καθήκον που τους έχει ανατεθεί.

Για τις ειδικές δυνάμεις, όπως τα Navy SEAL, το κόστος μπορεί να εκτιναχθεί στα εκατομμύρια δολάρια ανά μέλος της υπηρεσίας.

Οι στρατιώτες υποβάλλουν έγγραφα πριν τους χορηγηθούν τα εμβόλια για την COVID-19 από τις Προληπτικές Ιατρικές Υπηρεσίες του Στρατού. Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό, περισσότεροι από 8.000 ναυτικοί παραμένουν ανεμβολίαστοι. Πλέον, έχουν απολυθεί 240 μέλη επειδή είναι ανεμβολίαστα.

Είναι απίστευτο ότι αυτές οι απορρίψεις συμβαίνουν σε μια περίοδο που το Πολεμικό Ναυτικό θρηνεί για την έλλειψη περισσότερων από 5.000 ναυτικών για θέσεις εργασίας στη θάλασσα.

Αλλά η αδυσώπητη και απερίσκεπτη αποστολή του Πολεμικού Ναυτικού να διώξει τους μη εμβολιασμένους δεν θα επηρεάσει μόνο την ετοιμότητα, αλλά θα χτυπήσει και τους φορολογούμενους στα χρήματα.

Εάν το Πολεμικό Ναυτικό διώξει επιτυχώς όλα τα μη εμβολιασμένα μέλη του, οι Αμερικανοί φορολογούμενοι θα έχουν ξοδέψει κάπου μεταξύ 120 και 600 εκατομμύρια δολάρια για τη στρατολόγηση και την εκπαίδευση μελών υπηρεσίας που, παρά το γεγονός ότι είναι πλήρως ικανά, το Ναυτικό έκρινε ανάξια να υπηρετήσουν.

Αλλά αυτοί οι αριθμοί πρέπει να διπλασιαστούν προκειμένου να προσληφθούν και να εκπαιδευτούν αντικαταστάτες για τα άτυχα μέλη της υπηρεσίας που χωρίστηκαν ακούσια.

Αυτό υπονομεύει έναν από τους δεδηλωμένους λόγους του Ναυτικού για την εντολή του εμβολίου: την εξοικονόμηση κόστους.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του Πολεμικού Ναυτικού, είναι λιγότερο δαπανηρό να διώξεις έναν ναύτη παρά να κάνεις ιατρική εκκένωση λόγω επιδημίας COVID. Αυτό το αμφίβολο επιχείρημα δεν λαμβάνει υπόψη το οικονομικό κόστος για την αντικατάσταση αυτού του ναύτη. Επίσης, δεν λαμβάνει υπόψη την υποβάθμιση της εμπιστοσύνης, του ηθικού και του πνεύματος των σωμάτων που είναι απαραίτητα για οποιαδήποτε αποτελεσματική στρατιωτική δύναμη. Μιλήστε για απάτη, σπατάλη και κατάχρηση.

Ευτυχώς, οι καρδιές των εθελοντών μας χτυπούν ακόμα δυνατά. Η εταιρεία μου, το First Liberty Institute, εκπροσωπεί 35 Navy SEAL και άλλα μέλη του Naval Special Warfare που δεν θα εκδιωχθούν.

Αυτοί οι θαρραλέοι άνδρες προχώρησαν, ακριβώς όπως έκαναν οι Doolittle’s Raiders πριν από σχεδόν 80 χρόνια μέχρι σήμερα, και τόλμησαν να αμφισβητήσουν την άρνηση του Πενταγώνου να χορηγήσει έστω και μία θρησκευτική στέγαση στην εντολή εμβολίου.

Στην πρώτη επιτυχημένη αμφισβήτηση της εντολής για το στρατιωτικό εμβόλιο, ο δικαστής Ριντ Ο’Κόνορ αναγνώρισε “δεν υπάρχει εξαίρεση για την COVID-19 στην Πρώτη Τροποποίηση.

Δεν υπάρχει στρατιωτικός αποκλεισμός από το Σύνταγμά μας”.

Και ενώ ελπίζουμε να παρέχουμε παρόμοια ανακούφιση σε ολόκληρο το Πολεμικό Ναυτικό, υπάρχουν χιλιάδες μέλη στρατιωτικών σε ολόκληρο τον στρατό που αντιμετωπίζουν την εκκαθάριση.

Το κόστος για την Αμερική σε χαμένο στρατιωτικό δυναμικό, ηγεσία, εμπειρία μάχης και δεξιότητες υπερβαίνει κατά πολύ την αξία ενός δολαρίου.

Η ζημιά στην εθνική ασφάλεια από την απομάκρυνση των μελών της υπηρεσίας επειδή αντιτίθενται στο εμβόλιο είναι ανυπολόγιστη.

Η λύση είναι απλή. Εάν το Πεντάγωνο δεν άρει την εντολή εμβολίου, θα πρέπει τουλάχιστον να αρχίσει να τηρεί τη συνταγματική του υποχρέωση και να χορηγεί θρησκευτικά καταλύματα σε μέλη των υπηρεσιών με ειλικρινείς θρησκευτικές αντιρρήσεις για το εμβόλιο.

Αυτό το πρώτο βήμα για την αναγνώριση ότι το Σύνταγμα ισχύει για όσους το υπερασπίζονται θα διασφαλίσει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να προσελκύουμε, να στρατολογούμε και να διατηρούμε τον καλύτερο στρατό στη γη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ηττήθηκε η εντολή εμβολίου Μπάιντεν από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Οι δύο εντολές Mπάιντεν έναντι της covid-19 υπό τον έλεγχο του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε διαταγή του Τέξας κατά της εντολής Μπάιντεν να απαιτήσει από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να εμβολιαστούν.

Οι νομοθέτες προειδοποιούν ότι η εντολή εμβολίου Μπάιντεν θα μπορούσε να αποδυναμώσει τις στρατιωτικές δυνάμεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.

Πώς θα συνάπτουν συμβάσεις οι ιδιώτες ιατροί με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Προσωπικός ιατρός: Καθορίζεται η διαδικασία σύναψης συμβάσεων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με τους ιδιώτες ιατρούς που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό ως προσωπικοί ιατροί και κάθε σχετικό θέμα της συμβατικής συνεργασίας τους.

Ευλογιά πιθήκων: Το υπ. Υγείας Ν. Υόρκης εγκαινιάζει κλινική εμβολιασμού

Ευλογιά πιθήκων: Το Υπουργείο Υγείας της Ν. Υόρκης προσφέρει εμβολιασμό σε δικαιούχους Νεοϋορκέζους που μπορεί να έχουν εκτεθεί στην ευλογιά των πιθήκων, ξεκινώντας από σήμερα (23/6) στην κλινική σεξουαλικής υγείας Chelsea. 

Μεγάλη αναμονή καθώς οι ΗΠΑ εμβολιάζουν τους νεότερους κατά της Covid

Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα ειδικών που συγκλήθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων εξέτασε δεδομένα από κλινικές δοκιμές που αφορούσαν χιλιάδες παιδιά που διεξήχθησαν από τη Pfizer και τη Moderna και έκρινε ότι και τα δύο εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.